..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüğüm şeyi Montaigne'de değil, kendimde buluyorum. -Pascal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Modern > beril

29 Eylül 2002
Aşk ve Portakal  
beril

:BECJ:
Seviyor musun portakal?
Seviyorsan orda kal!
Al o portakal buruşuğu nineni
Gel de yanımızda kal

Portakal sulu sulu
İçi vitamin dolu
Portakal yedim doydum
Başucuma koydum

Pörtlek pörtlek gözler
Tıpkı portakala benzer
Yarimin güzel gözleri
Çeyiz olacak portakalı bekler

Benim pörsümüş sevgilim
At bohçanı da gidelim
Portakalı kiloyla at da
Güzel güzel yiyelim

Portakala taptım
Yarimi aldattım
Onun attığı şamar
Portakal gibi suratımda patlar

Sevgili okurlarım! Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen içinizden nasıl geliyorsa öyle yazın. Sakın çekinmeyin. Eleştirilerinizin hepsi onaylanıp şiirlerimin altında yer alacaktır.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Değişik..
Gönderen: Gökçehan Daçe / Ankara
8 Eylül 2003
Zaman harcamışsan güzeldir.. Devam et bence.

:: sevgili aslı
Gönderen: önder / izmir
20 Mart 2003
aslı arkadaşım sanıyorum ankara da ikamet eden bir arkadaşımızsın sana tavsiyem boş zamanlarında güzel başkentimizi gezmen dolaşman ayaklarında derman kalmayıncaya kadar... bilgisayardan, kalem kağıttan uzak durmanı umut ediyorum; çünkü böyle yazılar okudukça (şiir demiyorum) kendimi sheakspeare sanıyorum haydi bay bay...

:: çok güzeeeeeeeeeeeeeelllllllll
Gönderen: yasin / ankara
6 Şubat 2003
vay beee bacım,buda neydi böyle...aşmışsın sen olayı.tebrikler

:: Kizioğlu Mustafa Bey ve Peh, Peh Mevzusu...
Gönderen: armağan@konak / Burdur
25 Kasım 2002
Şu tarihe kadar eklemiş olduğunuz tüm şiir(?)lerinizi okudum. Onun için bu yorumum sadece bu yazıya ait değil, demeliyim. Dedim... Şimdi Sevgili Aslı; ne tür bir eğilimle ve böyle megolamanik çıkışlarla bu şeyleri yazıyorsun bilmiyorum. Eminim şimdi senin yazdıklarını beğenmeyenler için önceden hazırlıklı; ama yine lümpen ağızlı, ağızlara layık bir savunman vardır. Hem senin tuzun da kurudur. E-mail adresin yok, ya da ne bileyim kendini ifşa edici herhangi bir bilgin... Eğer az çok tahmin ettiğim gibi bir misyon yüklenmek istiyorsan buna (bence) gücün yetmez! Böyle yazılar yazıp şiir mefhumunu kirletmek için epey bir ekmek yemen lazım. Çile doldurman lazım. Ha, sonra bakarsın, gerçekten bir şairsin! O zaman mevcut şiiri aşağı görerek ve böylesine aptalca yazılara şiir diyerek, şiirimizdeki bayağılaşmayı ön plana çıkarabilirsin! Ama belirsiz kişiliğin, ucuz tezgahtar ağzı kafiyelerinle olmaz! Ben samimi bir teklifte bulunuyorum. Eğer şiirin ne olduğunu bilmiyorsan eline bir ansiklopedi al ve "Goethe" maddesini ara. Belki, bir kaç satır şiir görürsün; ya da bir kaç satır umut, şu durumun için. Madem soyadı olmayan bir şair olmak istiyorsun, nasıl derler, çok çalışman lazım, çooook! Bu arada bazıları soy ismi olmayanlar için iyi şeyler söylemezler, uydurma da olsa kendine bir tane edin.

:: 22 yaşındaki birine ufaklık demişim!!!
Gönderen: bilal / istb
26 Ekim 2002
çok özür be ufaklık:))))

:: çokkkkkkkkkkkk..?
Gönderen: bilal / istanbul
14 Ekim 2002
şiirlerin senin kadar hoş ,senin kadar şirin ufaklık:))

:: özgünlük
Gönderen: ömer ılgaz / yozgat/türkiye
30 Eylül 2002
bu şiiriniz bana bir tekerlemeyi anımsattı. şair,bazı şeylerden esinlenir.fakat siz biraz aşırıya kaçmışsınız ama bazı bölümler de orijinal olmamış değil size tavsiyem haddim olmayarak her zaman özgün olmanız yönünde başarılar dileğimle hoşçakalın

:: portakal
Gönderen: david durak arslan / metz - fransa
30 Eylül 2002
Asli, Kan gurubum a vitamini oldugu için o sevgili portakala sadece agzim sulanarak bakarken, simdi de siir ini senden okumak bilmiyorum beni iyi mi etti kötümü etti ama... neyse portakali manilestiren Asli, sen ne yapmak istiyorsun ? "ey kendini ciddiye alan sairler, buraya bakin " mi demek istiyorsun ? evet baktim... sende is var :-))) kolay gelsin durak

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
yıldızlar
tik taklı saat ve dışlanmak
Büyük Aşk...
Dahi Kümeste!
Çapkın boyacı
Aşk Acısı!
İnat
Vejetaryan Tavuk
Kayıp
Ezik Büzük Boynu Bükük

beril kimdir?

övünmek gibi olmasın ama şiirde çok yetenekliyimdir.

Etkilendiği Yazarlar:
hep kendimden etkilenmişimdir. hepsi özgündür!

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © beril, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.