İnsanların arasında yaşadığımız sürece, onları sevelim. -Andre Gide |
|
||||||||||
|
Neyzen Canan: _ Ey Ney! Sanki yüreğimi okşarsın Niyedir inlemen, kimi ararsın? Ney-i Can: _ Ya Hay! Ya Kayyum! Kamışa da can veren aşkına! Kimsin, niye sebep arar hatta bana sorarsın? Neyzen Canan: _Biçare neyzenim, gönlü kırık. Ve istedim ki Üfleyene nefes lutfeden yar, gönlümü sarsın. Tarumar edesi bir ses güneşi titretti, bir gece vakti Ney inlemekteydi. Öyle ki melekler dile geldi sanırsın. Ney-i Can: _Subhanallah! Evladının alnına tatlı bir buse koymuş acılı ana, Ancak böyle sevebilirdi değerlisini. Bildim. Sen Rahman’a canansın. Neyzen Canan: _Ey Peygamber Sevdalısı! Nice ahenk eylemişsin bunca yıl. İhsan buyur; sarfetme adımı… hem bilirim sen de yanarsın. Ney-i Can: _İsim dediğin nedir ki, neyzen! Maşuğu zikredene lisan olan ses… Hem bu saklambaç niyedir? O kulağına üfleneni niye saklarsın? Neyzen Canan: _Ben kimim ki? Adım durmaya layık mı ki, ism-i şanı yüce olanın yanında… Ne olur, yorma beni! Ah nefesim! Beni nasıl olur da onunla bir anarsın Ve birkaç çatırtı duyuldu, yavaş yavaş semaya dağılan. Ney çatlamıştı utancından. Söyleyemedi: “Sen O’na yarsın…” Ney-i Can: _Ey gönlü yüzüne aksetmiş, bütünü varlığa hamdetmiş insan! Dileğim parçalarımı kalbinin hemen üstünde saklayasın; Çünkü seninle olan Allah’ladır. Sen O’nu gönülden anarsın…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ayşe YILDIZ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |