Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamış kişiler tarafından anlatılan hiçbir zaman olmamış olaylarla dolu bir yalan. -Santayana |
|
||||||||||
|
Sana bahşettiğim tanımlara sığmaz oldun, Her gülümsemende. Her utancımda Ve her neşemde Bağrıma bastığım adın hayatımın geniş bir özeti. Sana hayran olmak Hep seni anmak Yolun sonunda ne olduğuna aldırış etmeden. Bir ayrılık rüzgarı alıkoyarken beni senden Hüzün yağmurları yağarken gözlerimden Ansızın gelen bir ölüm gibiydi hasretin... Seni yanlız geçirdiğim gecelere şikayet ettim her mısramda Vefasızlığına hayranla baktı sevdiğini bırakıp gidenler Senin gibisi yoktu dünyada Ve olmayacaktı hiçbir zaman Senin gibi ahmak yoktur; Bırakıp giden sevgi cennetini Ve senin gibi gülen olmayacak Ormanlar seni kıskanacak, Ağaçlar seni, Güller seni Ve tüm tabiat seni kıskanacak... Bizi anlatacak her roman,her şarkı ,her notada ismin geçecek Ve ben kahrolası ben Aldırış etmeden seni haykırdım her fırsatta şiirlerimde... Ey vefasız; Bütün güllerimi sana açtım Sevgi bahçelerine seni ektim durmaksızın Açan her umuda sensin diye baktım Sevgi sensin diye sevdim Hüzün sensin diye ağladım Hayat sensin diye yaşadım Huzur sensin diye ölüyorum...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © H.İbrahim İNCİ, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |