640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981 |
|
||||||||||
|
elleri tütündü onların yürekleri nar güz çiçeğiydi gülüşleri balı sağılmış yüzlerinde arılar gibi kardeşti acılar uzun uzun gökdelendiler simsiyah yokluklar onlar acılara bağışık onlar sevincin hamalıydılar onlar yüzünde balla yoğurmuştu hayatı yüzünde toprak yüzünde yaşamın hamuruydu esmer ve tapılası alnında ter ve nasırlı elleri borçlu bir kederdi ve gözlerinde yaşlar ve kitap kitap yakılmış oğul ve benim parmaklıklarda eskiyen alnımda demirle parçalanmış annemdi annemi bana düşman ettiler kara putlar gibi koyup avuçlarına ahreti babamı bana düşman ettiler zulümlerini kıble yapıp secdeler dolusu sevdiler itaati en güzel göğsümüz emeğimizdi dayayıp ağızlarını dinsiz imansız emdiler hayır o sadece hasatlanmış bir tarla değildi ne de yalnızca et ve kemik hayır o ne geceler gibi kör ne de ruhsuz bir heykeldi o karnının çiçeğini gözleriyle yoğurmuş o beton gecelerin çatlağından oğlunu güneşe uçurmuş bir anneydi
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Asım Gönen, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |