En büyük mutluluk ve en büyük sıkıntı anlarında sanatçıya gereksinme duyarız. -Goethe |
|
||||||||||
|
Belki bir köpek bağlıdır direğinde Belki bir koyun otlar bahçesinde Bir köy var düşümde Horoz sesi uyandırır sabaha Çalınmadan hiç bir dış kapı Komşular buluşur sabah sofrasında Bir köy var düşümde Uyanmışım günlük güneşlik bir güne Belki çakan şimşek gürültüsüyle Dolar toprak kokusu cigerlerime Bir köy var düşümde Seslenir ayşe teyze gel bana yardıma diye Öteden bir ses bende geleyimmi diye Herkes koşar birbirirnin işine Bir köy var düşümde Uzaklarda birkaç çocuksesi;kavgada Meryem teyze bağırır çocuğu olmasada Çocuklar;uslu uslu oynayın Bir köy var düşümde Birazdan gelir Meyse teyze Kızım ne iş yaptınız diye Elinde bir bakraç yayla çorbası ile Bir köy var düşümde Seslenir Elif teyze;Fatma bir lokma ekmek diye Yetmemiştir takati İki adım ötedeki evine Fatma gelir elinde tepsiyle:Allah ne verdiyse. Bir köy var düşümde Bir zamanlar var olsada Bugün atık düşte rüyada Elif teyze yatmasaydı toprağın bağrında Durmazdım buralarda bir dakika Bir köy var düşümde
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Gül Özay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |