..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnızlık güzel birşey, ama birilerinin yanınıza gelip yalnızlığın güzel birşey olduğunu söylemesi gerekir. -Balzac
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Gülten Ağrıtmış
Gülten Ağrıtmış - Gülten Ağrıtmış
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Hala Hırıldıyordu (Gülten Ağrıtmış) 28 Eylül 2011 Fantastik 

Öykü: Hala Hırıldıyordu Yazan: Gülten Ağrıtmış

Bembeyaz Büyük Kanatları Olan Peri (Gülten Ağrıtmış) 25 Ağustos 2011 Fantastik 

Bembeyaz Büyük Kanatları Olan Peri

Beyaz Kağıttan Uçaklar Attım Sana (Gülten Ağrıtmış) 25 Ağustos 2011 Aşk ve Romantizm 

Sen Olsan Benim de Ailem (Gülten Ağrıtmış) 25 Ağustos 2011 Aşk ve Romantizm 

Sen Olsan Benim de Ailem

Kelimeleri Silmek Gerek (Gülten Ağrıtmış) 12 Eylül 2009 Yaşam 

Kelimeleri silmek gerek...

Gömemedim Gözyaşlarımı (Gülten Ağrıtmış) 3 Ağustos 2009 Yaşam 

Gömemedim Gözyaşlarımı

Kıymalı Soğanlı Biber Salçalı Ekmek Arası (Gülten Ağrıtmış) 27 Temmuz 2009 Umut 

Sen hiç bilir misin, yokluk nedir? Buzdolabını açıp içinde yiyecek bir şeyler aramak nedir, Bilir misin? Varlık içinde yokluk nedir, bilir misin?

Bugün 'Today' (Gülten Ağrıtmış) 24 Temmuz 2009 Yaşam 

Bugün 'Today'

Çığlık Atıyorum Duyuyor Musunuz? (Gülten Ağrıtmış) 20 Temmuz 2009 Yaşam 

Ozon Deliğine Düğümler Yapalım (Gülten Ağrıtmış) 18 Temmuz 2009 Yaşam 

Beynimi Tutuyorum Ellerimle (Gülten Ağrıtmış) 16 Temmuz 2009 Yaşam 

Caddelerde Burgular (Gülten Ağrıtmış) 13 Temmuz 2009 Yaşam 

Saçlarım İğneler (Gülten Ağrıtmış) 9 Temmuz 2009 Yaşam 

İki Elin Sesi (Gülten Ağrıtmış) 9 Temmuz 2009 Sevgi ve Arkadaşlık 

Hayat 'Life' (Gülten Ağrıtmış) 9 Temmuz 2009 Yaşam 

Hayat, sürprizleriyle güzeldir. Sürprizleriyle büyütür, hayat. Çağlayan gibi çoğalır dostlar, kankalar. Ölüm, sınırlıdır. Sınırsız olan, hayattır. .... Gülten Ağrıtmış

Nasıl Geçiyor Zaman Hızla (Gülten Ağrıtmış) 5 Temmuz 2009 Yaşam 

Nasıl geçiyor zaman hızla... .... .... Gülten Ağrıtmış

Kezzap (Gülten Ağrıtmış) 27 Haziran 2009 Fantastik 

...

Çok Fazla (Gülten Ağrıtmış) 27 Haziran 2009 Yaşam 

Esinti (Gülten Ağrıtmış) 27 Haziran 2009 Fantastik 

Esinti... Uzatıyorum. Uzatıyorum… Belki alır okur, birileri daha kendi kelimesini de yanına yapıştırır, diye. 22 Ekim 1990 - 2009 Gülten Ağrıtmış

Sesleniş (Gülten Ağrıtmış) 19 Haziran 2009 Yaşam 

Sesleniş

Annemin Mavi Gözleri... Yol gösterdi Bana... Önce
Mavi gölüm... oldu... sonra ben o gölün içinde oldum... gölüm göllerim oldu… renk değiştirdi hep... Bir dönem sarı, Bir dönem mavi; Bir dönem siyah, Bir dönem kırmızı, Bir dönem beyaz... oldu... annemin gözleri mavi bazen de yeşil oldu... sonra turkuaz... annemin gözleri… girdiğim gölün rengi oldu...göl bazen deniz oldu... kocaman bir okyanus oldu hep beni aradı..buldu... tuttu… bazen bıraktı... onun mavi gözleri gözüm oldu... gözüm gözleri oldu… Birde ablamı koydu göle... denize okyanusa..onun da kahverengi gözleri gölün denizin okyanusun rengi oldu...göl, deniz okyanus, kabardı bazen ben cıktım, sakinlendi bazen girdim...bazen onsuz, bazen onla, bazen o da bıraktı beni, bazen tuttu sıkı, sıkı... annemin eli onun elini uzattı bana benim elimi ona uzattı ve koydu üstüne ellerini... tuttu bir süre gücü yettiğince... sonra saldı haline... sanki içi rahat baktı uzun, uzun mavi gözleriyle hem ona hem bana hem de göle denize okyanusa... Bir de küçük bir abi vardı... kadife sesli... annemi dinleyen hep annemi çok seven... bilirdim ılık sesiyle dururdu orada bir yerde onun ela gözlerini görmesem de onu görmesem de girdiğim gölde, denizde ve okyanusta... bilirdim annemin mavi gözleri gibi mavi sesiyle konuşurdu benle, gölde, denizde okyanusta, gücüm bitince çırp kollarını diye seslenirdi... tutmasa da beni konuşurdu o mavi sesiyle... annem mavi gözleriyle onun da sesini koyardı ellerimizin arasına... annem benim annem mavi deniz mavi göl mavi göz... mavi dünya mavi ses... mavi hayat mavi güzellikti... asla yeri dolamayacak olan… mavi bir evrendi... bazen hepsini yeşil de yapabilen turkuaz da... onun gözleri sonsuzluktaki korkuyu yıkan güvendi derinlik ve sahiplikti... annemin gözleriyle büyüdüm... kendi gözlerimle de yaşıyorum kahverengi olduğunu çoktan unuttuğum rengarenk gözlerimle yaşıyorum...
Gülten Ağrıtmış.
07.03.2009

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Gülten Ağrıtmış, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 13:32:56