..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşama karşı sımsıcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Aysun Delikanlıoğlu
Aysun Delikanlıoğlu - Kayıp Yaşamlar
Site İçi Arama:

Yazar Tanıtımı

Yazısının Özellikleri
Öykü, kadına dair, kadınca duygularla yazılan kısa öyküler.

Edebi Etkiler
Yaşar Kemali Zülfü Livaneli, Orhan Kemal, Fakir Baykurt.

Benzer Yazarlar

Özgeçmiş
Kastamonu'da doğdum ve halen burada yaşıyorum. 54 Yaşındayım, evliyim ve bir oğlum var. Bir kamu kurumundan emekli olduktan sonra, kendi yaşadıklarımı baz alarak biraz da kurgu ekleyerek bir roman yazdım. Adı Kayıp Yaşamlar. Okuyan herkesten iyi eleştiriler aldım. Ülkemin içinde bulunduğu koşullarla ilgilendim, tepkimi göstermekten hiç çekinmedim hiç vaz geçmedim. 12 Eylül darbesinde kendi devletimin tutsağı olarak 10 ay tutuklu kaldım. Kayıp Yaşamlar'ın konusunu en çok da bu olay oluşturdu.

"Ben bir işçi çocuğuyum.Sevinç de öyle, babamı maden ocağında, göçük altında kaybettim., daha onlarca çocuk gibi.Emeğin değerini, sömürünün ne olduğunu, insanca yaşamanın herkesin hakkı olduğunu, özgürlüğün, barışın, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın, kısaca arkadaşlar, uğruna savaştığımız her şeyi, en az sizler kadar ben de bilirim.Tüm bunları biliyor olmam, benim Sevinç'i sevmeme engel değil.Siz, yüreklerinizi sevgiye kapatmışsınız, yüreğiniz birisi için delice çarpmamış hiç. Gün gelip birisini sevdiğinizi duyarsam; en çok da senin Zafer, ben sizler gibi bu en insancıl duygu ie alay etmem, yüreğinizi sevgiye açtığınız için sizi kutlar, sizin adınıza sevinirim.Çünkü yüreği bir başkası için çarpan bir insan, bir başkası için canını vermekten çekinmeyen bir insan, diğer insanları da o kadar sever.İnsanın yüreği o kadar büyüktür ki, isterse oraya dünyadaki tüm sevgileri sığdırabilir" dedi.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Aysun Delikanlıoğlu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 30.01.2025 22:08:38