Yazar Tanıtımı | |
Yazısının Özellikleri | Öykü, kadına dair, kadınca duygularla yazılan kısa öyküler. |
Edebi Etkiler | Yaşar Kemali Zülfü Livaneli, Orhan Kemal, Fakir Baykurt. |
Benzer Yazarlar | |
Özgeçmiş | Kastamonu'da doğdum ve halen burada yaşıyorum. 54 Yaşındayım, evliyim ve bir oğlum var. Bir kamu kurumundan emekli olduktan sonra, kendi yaşadıklarımı baz alarak biraz da kurgu ekleyerek bir roman yazdım. Adı Kayıp Yaşamlar. Okuyan herkesten iyi eleştiriler aldım. Ülkemin içinde bulunduğu koşullarla ilgilendim, tepkimi göstermekten hiç çekinmedim hiç vaz geçmedim. 12 Eylül darbesinde kendi devletimin tutsağı olarak 10 ay tutuklu kaldım. Kayıp Yaşamlar'ın konusunu en çok da bu olay oluşturdu. |
Bulunduğu Yer | |
|
"Ben bir işçi çocuğuyum.Sevinç de öyle, babamı maden ocağında, göçük altında kaybettim., daha onlarca çocuk gibi.Emeğin değerini, sömürünün ne olduğunu, insanca yaşamanın herkesin hakkı olduğunu, özgürlüğün, barışın, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın, kısaca arkadaşlar, uğruna savaştığımız her şeyi, en az sizler kadar ben de bilirim.Tüm bunları biliyor olmam, benim Sevinç'i sevmeme engel değil.Siz, yüreklerinizi sevgiye kapatmışsınız, yüreğiniz birisi için delice çarpmamış hiç. Gün gelip birisini sevdiğinizi duyarsam; en çok da senin Zafer, ben sizler gibi bu en insancıl duygu ie alay etmem, yüreğinizi sevgiye açtığınız için sizi kutlar, sizin adınıza sevinirim.Çünkü yüreği bir başkası için çarpan bir insan, bir başkası için canını vermekten çekinmeyen bir insan, diğer insanları da o kadar sever.İnsanın yüreği o kadar büyüktür ki, isterse oraya dünyadaki tüm sevgileri sığdırabilir" dedi.
|
|