..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargıyı yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - alper seçilir
alper seçilir - alper seçilir
Site İçi Arama:

Deneme
  Geyve: "Mona Rosa"dan; Çocukluğuma… (alper seçilir) 24 Mart 2007 Yerler 

İlk Söylediğimdir, Bu. Şaire şiir olmak; şiire ilham olmak… Bu sevdaya dil-bend olmak; her dem bülbül-i şeyda olmak… “Zeytin ağaçları söğüt gölgesi Ben de çıkar güneş aydınlığa Bir nişan yüzüğü, bir kapı sesi Seni hatırlatır her zaman bana Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi” …

ben şimdi bir gülü
kendi güvenliği için
bir sevda şiirine dönüştürmeye
yargılı bir şairim, yaptığım bu işte!”
Yavuz 1989: 23
Bir şairi kendi ifadeleriyle en iyi şekilde ifade eden bu mısralar hayatı sevda şiirine, bu sevdadan kasıt, tanrı sevdası, toplum sevdası, yüce insan sevdası, vatan sevdası, ya da sevgili sevdası olabilir, ne olursa olsun sevdanın sıfatı önemli değil önemli olan gülün (yani hayatın) sevda şiirine dönüştürülmesi meselesidir.
İşte şair kendini hayatın var olanını (gülünü) şiire dönüştürmeye yargılı hisseden insandır. Bizim de bu çalışmamızdaki konumuz gülün dönüştürücüsü olan şair, şiir ve bunların tümevarımı olan edebiyattır

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © alper seçilir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 14:11:41