Yazar Tanıtımı | Hasret ve Özlemleri yoğuran bir Aşk şairidir Şiirhan. |
Yazısının Özellikleri | Hasret ve Özlem |
Edebi Etkiler | Orhan Veli, Atilla İlhan, Ümit Yaşar Oğuzcan, Arzu Altınçiçek, Nesrin Göçmen |
Benzer Yazarlar | Nesrin Göçmen |
Özgeçmiş | 17.06.1959 yılında Aksaray ilinde dünyaya geldi. İlk,orta,lise öğrenimini Aksaray'da tamamladı.Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nün Sosyal Bilgiler Bölümünü 1980 yılında bitirdi.Kahraman Maraş Gazi Ortaokulu ve Andırın Lisesinde, Hakkari Beytüşşebap İlköğretim Okulunda,Aksaray Çavdarlılar Köyü İlköğretim Okulunda öğretmenlik, Aksaray Çekiçler Ortaokulunda Müdürlük, Acıpınar İlköğretim Okulunda öğretmenlik, Aksaray Eğitim Araçları Donatım Merkezinde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı, Aksaray Zafer İlköğretim Okulunda öğretmenlik yaptı, bu arada Anadolu Üniversitesi Coğrafya Bölümünü bitirdi. Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesinde beş yıl müdür yardımcılığı yaptı.Ailevi durumlardan dolayı Yalova'ya taşındı.Yalova lisesinde öğretmenlik yaptı ve Yalova Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde Müdür yardımcısı olarak mesleğini sürdürmektedir.
1978 yılından -2003 e eserlerini 'Yaşanmamış Mutluluk ' adlı eserinde topladı. Kendi imkanları ile kitabını bastırarak dağıttı.
Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesinde 'Bilime,gençliğe,geleceğe ışık' dergisinde şiir ve yazıları yayınlandı.Aksaray'ın yöresel gazetelerinde şiirleri yayınlandı.İnternet ortamında şiirlerini okuyucuları ile paylaşarak ömrünün kalan kısmını Yalova'da geçirmektedir.Yakın bir gelecekte Yüreğimi Kapıda Bıraktım Serabım' adlı eserini sizlerin beğenisine sunacaktır.
|
Bulunduğu Yer | |
|
Sizlere
Dünya gözlerimde yeşillendiğinden beri bir başka iner çağlayanlar, bir başka yağar yağmurlar, bir başka aşık olurum.
Yolları, kaldırım taşlarının çiğnendiği ve yağmurların akıp gittiği meskenler bilirdim ama öyle olmadığını yıllar anlattı bana hem de yazdırdı satırlara.
Titreyişlerin ruhunuzu esir aldığı günler nelere sancılıdır bilir misiniz?
Gurbeti, batan günlere gömen yaşlı gözler, sizleri karanlıklara götürmez mi sanırsınız? İliklerinize işleyen soğukları bile hissettirmeyenin hasret olduğunu anlamaz mısınız?
Yüreğinizi ortaya koyduğunuzda geri alamayacağınızı bilmez misiniz?
Yanan, kavrulan, kor olan yürekleri gönüller taşır, ruhlar taşır, can taşıyamaz.
Sabır ister aşklar, sevdalar, yıllar ister, ömür ister, bir daha geri alamazsınız.
Ağıtları, yalnızlıkları, terk edilişleri, mutsuzlukları yaşarsınız, ömür biter de anlayamazsınız.
İçtenlik, dost içindir; dost bildikleriniz için değil! Sakın karıştırmayın, dümeni kaybedersiniz.
Vakitli yaşayın her şeyi, zamanla demleyin.O zaman iyi çıkar o demler, iyi tat verir damaklara.
Serüven aramayın, kaçırmayın mutluluğu, girin koynuna ve sabahlayın, yaşanmamış mutluluklar sizlere ders olsun.
Şair tadında yaşayın ve sevin, sevgiden, sevdadan velhasıl dostlardan zarar gelmez.
Bir garip yaşayın ve tadında son verin baharlara, yoksa seraplar buhar olur.
Anlaşılmak dileğiyle…! Şiirhan
|
|