Büyük Yargıç M
(diydembaylan) 16 Nisan 2007 |
Bireysel |
| |
Sanırım tan ağarmakta. Beni yıkıntılarımın içinden çekip bir bütün halinde yere fırlatıyor N. İnfaz tarihim ikiye bölünmüş. Büyük yargıç M. hücrede fazla beslendiğimi düşünmüş olsa ki |
|
Samimi İtiraflar
(diydembaylan) 16 Nisan 2007 |
Bireysel |
| |
Samimi bir itiraf. Kimim bilmiyorum her insanın içinde saklı olan yıkık harabelerinin mahzenlerinde kendi ışığımı ararken ruhumu karanlıkla boğuyorum. Aynı yanılgı farkındalık sanrısının farklılık tutkusu yaratması. |
|
Görünüşte Terk
(diydembaylan) 17 Nisan 2007 |
Bireysel |
| |
Günlerden Pazar.Güneş kendini saklamak niyetinde.İçimde yavaş yavaş parlattığım ışık bana yol gösterecek. Eşyalarımı bir hafta önce topladım |
|
Günaydın Canım
(diydembaylan) 18 Haziran 2007 |
Bireysel |
| |
Sabah oldu canım uyan. Gözbebeklerini görmek istiyorum. Yeni bir gün, yeni bir ten, yeni heyecanlar demek isterdim yüreğim sıkışmış sana bakmaya doyamamanın |
|
Ruh ve Beden
(diydembaylan) 18 Haziran 2007 |
Varoluşçuluk |
| |
Ruh bedenden ayrılırken tekrar döndü baktı geriye, soluk bir yüz kemikleşmiş bir beden. İlk buluştuklarında ne kadarda tazeydi bu beden ve saf yaşlanırken çok acı çektim ama yoğruldum sahibimle dedi ruh. Yeri geldi hadesin ceheneminde kibrit kutusundan nefes aldım yeri geldi cennet bahçelerinden güllerin kokusunu herkesten önce kokladım. Dengesi yoktu sahibimin bazen rüzgarlı gecelerde |
|
Zavallı İhtiyar
(diydembaylan) 25 Haziran 2007 |
Varoluşçuluk |
| |
Bir gün harşey bitecek. Ne kadar ironik değilmi. Nefesin susacak bedenin titreyerek can verecek. |
|
Sıkıldım Diydem
(diydembaylan) 4 Temmuz 2007 |
Varoluşçuluk |
| |
Yalnız kalabiliyormuyum diydem.Rahat bırakıyormusun beni.Her durumu netlikle görmeye çalışırken sen bulandırıyorsun zihnimi. Kimsin diydem |
|
Ölüm Haberleri
(diydembaylan) 12 Eylül 2007 |
Varoluşçuluk |
| |
Gazetedeki ölüm haberlerine bakarken fark ettim. Senden önce boğazlananların, kesilenlerin veya ezilenlerin sonunun hazırlanışının hemn hemen aynı oluşunu.Pusu, elde ediş ve son.Ölüm hep vardı ne kadar kanlı o kadar.... |
|
Suyun Aksi
(diydembaylan) 12 Eylül 2007 |
Varoluşçuluk |
| |
Sudaki sessiz aksim bana yardım edemezsin. Seni kırk kere gördüm ve bi o kadar yadsıdım.Aynadaki kibirli yaratık sen bin kere sevdim ve bi o kadar da kutsadım.Elimde ayna suyun aksindeyim...... |
|
Gülümseyen Yüzün
(diydembaylan) 20 Ekim 2008 |
Varoluşçuluk |
| |
YÜZÜNÜ ISITIK BERABERCE ayakların üşümesin diye annem bataniyeye sardı tombiş ayaklarını gözyaşını sildi ara ara akan sakladık mendilini boğazına bağlanan gazlı bezi yıkadım aslında ilk önce yıkamak istemedim |
|
İsyan Etmiyorum
(diydembaylan) 21 Ekim 2008 |
Varoluşçuluk |
| |
isyan etmiyorum nefret ediyorum paçalarımdan dolanıp beynime hücum etmeye çalışan kaderci yaratıklardan hep aynı saçmalıkların tekrarlarında başrol oyuncularını değiştiriyorlar pilavı bile 3 kez ısıtsan için dönmeye başlar neden bana babam hakkında gereksiz hikayeler uydurup kendilerinin korkudan altına yapacakları yok oluş gerçekliğinin saflığını elimden almaya çalışıyorlar aman sorgulasam ne olacakki kendileri çalıp kendileri oynuyorlar bana ise düğüne zorla getirilmiş diydem rolünü oynamak düşüyor babamı yıkandıktan sonra öpüp koklamama bile izin vermediler abdesti bozulurmuş ölünün abdestimi olurmuş anneme dokundurtmadılar bile avazım çıktığı kadar isyan ettim kimse ama kimse bana yıllarca göremeyeceğim babamle son 15 dakikamı elimden alamaz gömerken etraf erkek doluydu kimse anneme bana gelin bir kürek toprakta siz atın demedi o an canım istemedide zaten babamı çürütecek işlemlere ortak olmak isemedim. Caminin önünde başkası bekledi babamı tahmin edeceğiniz gibi o da akrabalarımızdan üzgün ve mağrur bir ERKEKTi KADINLAR ROLLERİNİ BAŞTAN EZBERLEMİŞTİ ailesi kavramı yerine ailesinden erkekler öne sloganına boyun eğmeliydi |
|
Hepmi Acı Hüzün
(diydembaylan) 5 Nisan 2009 |
Varoluşçuluk |
| |
düşünmek istemiyorum artık ne hayat ne ölüm üstüne mutluluğu beklemekten bıktım sihirli kutular yok sevdiklerin gince zaman saymaktan başka kalan birşey yok nefes aldıkça uyum |
|
Kelebek
(diydembaylan) 31 Ocak 2010 |
Varoluşçuluk |
| |
Sakinlik olmuş olanlara ve olabileceklere karşı.
Kayıtsızlığın başarısı tesadüf olmasa da mucize gibi algılanır.Ara sıra haksızlıklara karşı kısacık süren başaldırı nöbetleri dışında |
|
Hayatın Neresinden Dönülse Karmı Dır?
(diydembaylan) 24 Ekim 2010 |
Varoluşçuluk |
| |
Hayır ya da evet evetlerin çoğu şu anda mezarlarında huzurla ya da husursuz ya da sadece kemik olarak yatıyorlar. Onlara katılacaklar ve katılmak isteyenler olacak. Garip hayatın anlamı yaşadın ülke üstünde değerlendirilmiş olsa topluma isyanlarında ülke değiştirirsin olur biter her ülkede kendi elinle yaratığın kimlik seni rahatsız edecek bir durum bulur çünkü aslında sen ilkel insanın modernleşmeye |
|
Bukowski ve Tezer Özlü
(diydembaylan) 8 Kasım 2010 |
Varoluşçuluk |
| |
Acı çekmek için ayyaş olmak, bir kadın tarafından sıfırlanmak gerekmiyordu , ama acı çekip ayyaş olunabilirdi. Bir süre, gençlikte özellikle, talihin senden yana olduğunu sanabilirdin, bazen senden yanadır da gerçekten |
|
Sıkıştım
(diydembaylan) 20 Mart 2011 |
Varoluşçuluk |
| |
Kendini dışarıdan görmek. Yapman gereken işlerin farkında olmak, sakin ve sabırlı olarak yola devam edebilmek.Hepsi palavra ben böyle iyiyim husursuzluğun kafesinde baş döndüren yemler yemek için fazla tokum. |
|
Obsesif
(diydembaylan) 2 Mart 2012 |
Varoluşçuluk |
| |
Dünya obsesiflerle çevrili.Ruh sıkıştıkça eller yıkanıyor.Dil tutuldukça eller titriyor.İçindeki binanın acil çıkış kapısı yok katlara tek tek uğranacak |
|
Külahtan Kimlikler
(diydembaylan) 5 Eylül 2013 |
Varoluşçuluk |
| |
derin devlet yaptı Amerika böyle istedi.Devlet dediğin nedir çeşmenin başında oturup ya milliyetçilik ya da islamla senin musluğa ulaşmanın yolunu kesen insancıklar topluluğur malesef |
|
Olgun Kavak
(diydembaylan) 1 Mayıs 2014 |
Varoluşçuluk |
| |
Yaşlı Olgun Kavak
Tanrıyı arıyorum şaman yollarında bir işaret bir iz yok.Ne kadar kararmışki bu yürek nafile uğraşlar diye şırpınıyor beyin damarlarım.Gözümü kapatsam |
|
Muzur Huzur
(diydembaylan) 29 Mayıs 2015 |
Varoluşçuluk |
| |
Muzur huzur en sevdiğin oyun saklanbaç.En sevdiğin mevsim mayıs |
|
|
Biraz dinlenmek ve kendime dönmek için iyi bir uğraş
|
|