..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İnsanlığın hangi filizi köreltilmek istenmişse, tersine o filiz daha gür büyümüştür. -Freud
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - M.Nihat MALKOÇ
M.Nihat MALKOÇ - UMUT ÇİÇEKLERİ
Site İçi Arama:

Yazar Tanıtımı
Özgün yazılar, özgün şiirler.....

Yazısının Özellikleri
özgün olması

Edebi Etkiler
Necip Fazıl Kısakürek

Benzer Yazarlar
Necip Fazıl Kısakürek

Özgeçmiş
M. NİHAT MALKOÇ’UN BİYOGRAFİSİ

Beş çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesi Haziran’ının 1’inde Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Gündoğan Köyü’nde( Kosron mevkiinde) doğdu. İlkokulu komşu köy olan Güneşli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öğrenimini Köprübaşı Lisesi’nde tamamladı. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktı. Lise son sınıfta girdiği üniversite imtihanında KTÜ/Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Dersaneye gitme imkânı ve zaman kaybına tahammülü olmadığı için kazandığı fakülteyle yetindi. 1992 yılında okulu bitirdi. İlk göz ağrısı olarak nitelediği Gümüşhane’de beş yıla yakın öğretmenlik yaptı. Her geçen gün öğretmenliği daha çok sevdi. Artık öğretmenliği bir tutku olarak görüyor.
Vatan borcunu İstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öğretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocağında yüzlerce yabancı subaya güzel Türkçe’mizi öğretti. Ankara’da girdiği sınavı kazanarak Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandı. Burada iki yıl görev yaptı. Daha sonra girdiği yazılı ve sözlü imtihanı kazanarak Türk Cumhuriyetleri’nden Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a, üç yıl görev yapmak üzere, öğretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde ve İlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öğretmeni olarak çalıştı. Yine Aşkabat’ta Türkçe Öğretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yıl boyunca değişik milletlerden kişilere Türkçe’yi sevdirerek öğretti. Yurt dışından dönüşte Derecik İlköğretim Okulu’na Türkçe Öğretmeni olarak verildi. 2005 yılında Trabzon Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir.
Bugüne kadar, en büyüğünden en küçüğüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî, edebî, felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazı ve şiir yazdı. Bu yayın organlarından Türk Edebiyatı, Türk Dili, Bizim Çocuk, Çınar, Bizim Azerbaycan, Anadolunun Sesi, Üniversitelinin Sesi, Türkiye, Bizim Okul, Deyiş, Şenliğin Sesi, Somuncu Baba, İnsanlığa Çağrı, Mavi Yeşil, Yeni Sesleniş, Gençliğin Sesi, Yeşilay, Kümbet, Irmak, Tekne, Ardıç, Nida, Gülistan, Kardelen, Değirmen, Irmak, Cümle, Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim, İklim gibi dergilerde; Türksesi, Demokrat Gümüşhane, Kuşakkaya, Ortadoğu, Yeni Mesaj, Hergün, Candaş, Edebiyat, Bolu Üçtepe, Akçaabat Yeni Haber, Karadeniz Olay, Hizmet, Hüryol gibi gazetelerde yıllardan beri deneme, makale, fıkra ve şiirler yazmaktadır. “Bizim Okul” isimli kültür, sanat ve edebiyat dergisinin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Kültürel organizasyonların çoğunda aktif olarak görev aldı. Karadeniz Yazarlar Birliği kurucularındandır. Halen bu birliğin üyesidir.
Bunların yanında elinin altındaki öğrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak, onların da pek çok kültürel yarışmada ödüller almasına zemin hazırlamıştır. İkisi kız, biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Kazandığı Ödüller:
1. Trabzon Belediyesi – “İnsan ve Çevreye Saygının Önemi” Konulu Kompozisyon Yarışması – Birincilik Ödülü
2. “Sevgi, Barış ve Kardeşlik” Konulu Şiir Yarışması(1999 Yılı) – Birincilik Ödülü(60 Milyon TL)
3. Akçaabat Belediyesi “Vatan Sevgisi” Konulu Şiir Yarışması(1999 Yılı)-Birincilik Ödülü(50 Milyon TL)
4. “Bir Sevdadır Akçaabat” Konulu Şiir Yarışması(2005 Yılı)-Birincilik Ödülü(200 Milyon TL)
5. Akçaabat Belediyesi “Vatan Sevgisi” Konulu Şiir Yarışması(2000 Yılı)-İkincilik Ödülü(50 Milyon TL)
6. Trabzon Belediyesi “Kıyılarımız, Sorunları ve Çözüm Önerileri” Konulu Kompozisyon Yarışması – İkincilik Ödülü
7. Trabzon Belediyesi – “Kentli Olmanın ve Kentte Yaşamanın Sorumlulukları” Konulu Kompozisyon Yarışması – İkincilik Ödülü
8. “Bir Sevdadır Akçaabat” Konulu Şiir Yarışması(2004 Yılı)- Üçüncülük Ödülü(75 Milyon TL)
9. Trabzon Belediyesi – “2000’li Yıllarda Nasıl Bir Trabzon?” Konulu Makale Yarışması – Mansiyon Ödülü
10. Trabzon Belediyesi - “Gürültü Kirliliği” Konulu Kompozisyon Yarışması – Mansiyon Ödülü
11. “2018 Yılında Nasıl Bir Akçaabat” Konulu Kompozisyon Yarışması Üçüncülük Ödülü
12. 91. Yılında Çanakkale Zaferi Konulu Şiir Yarışması- İkincilik Ödülü
13. 2018 Yılında Nasıl Bir Akçaabat” Konulu Şiir Yarışması İkincilik Ödülü(175 Ytl)
14. “Çanakkale Şehitleri ve Şehitler” Konulu Türkiye Geneli Şiir Yarışması(Kartal Belediyesi-Zeytin Dalı Kültür Sanat Grubu İşbirliği)- Türkiye Üçüncülüğü(500 Ytl)
15. “İbret.com” Sitesinin düzenlediği Naat Yazma Yarışmasında Türkiye İkinciliği Ödülü
16. Elvan Yayınları’nın düzenlediği Çanakkale Konulu Gezi Yazısı Yazma Yarışması’nda Türkiye Birinciliği
17. “İslamsayfası.com” Sitesinin düzenlediği Naat Yazma Yarışmasında Türkiye Birinciliği Ödülü
18. Osmaniye’de Düzenlenen “10. Ekmek Ödüllü” Şiir Yazma Yarışmasında Türkiye Birinciliği Ödülü
19. Elvan Yayınları’nın düzenlediği Çocuk Şiiri Yazma Yarışması’nda Türkiye Birinciliği Ödülü
20. Yomra Milli Eğitim Müdürlüğü Serbest Şiir Yazma Yarışması-İkincilik Ödülü(Dijital Fotoğraf Makinesi)
21. Kapadokya Konulu Şiir Yazma Yarışması(Tatil Ödüllü)-Türkiye İkinciliği- (Ürgüp FM-Paslanmaz Ajans sponsorluğunda)
22. Mersin Yenice Belediyesi ‘İnsan Sevgisi’ Konulu Şiir Yazma Yarışması Türkiye Birinciliği-(Ödül 500YTL)

Hayatının ve Şiirlerinin Yer Aldığı Ortak Kitaplar:
1. Şiirli Değnek – Gündüz Yayınları(İki Şiir)
2.Yedi Tepe Gece Gündüz İstanbul- Ümraniye Belediyesi Kültür Yayınları(1 Şiir)
3. Geçmişten Günümüze Trabzon Şâirleri – Hazırlayan: Murat Yüksel (Biyografim ve 4 Şiirim)
4. Gönül Diliyle Yunus Emre ve Karaman – Hazırlayan: Hikmet Elitaş(1 Şiir)
5. Dünyanın Bütün Çiçekleri(Öğretmen Konulu Şiirler)-Hazırlayan: Mustafa Özçelik( Biyografim ve1 Şiirim)
6. Şairlerin Dilinden Trabzon-Hazırlayan: Murat Yüksel-Trabzon Belediyesi Kültür Yayınları
7. Milli Mücadele’de Çanakkale’nin Esrarı ve Nusret Mayın Gemisi, Hazırlayanlar: İdris Yavuz-Esra Yavuz, Birinci Baskı- Niğde 2007(2 Şiir)
8. Türkiye Yazarlar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi-İhsan Işık

E-mektup: mnm61mnm@hotmail.com

BEN

Leylâ’yı ararken Mevlâ’yı buldum
Muhabbet yükünün kervanıyım ben
Hicran ateşiyle sararıp soldum
Hakikat yolunun rehvânıyım ben

Sevda çöllerinde kum tanesiyim
Yürek dağlarının virânesiyim
Hayat iksirinin peymânesiyim
Sevgi tekkesinin ihvânıyım ben

Kan ağlıyor içim, yüzüm gülmez ki
Gözyaşım sel olur kimse silmez ki
Ateşte yanmayan közü bilmez ki
Bu yalan dünyanın mihmânıyım ben

Gönlümde oturur, kira vermezsin
Bahçemdeki güller kurur, dermezsin
Ağyara dalar da beni görmezsin
Umarsız aşkların harmanıyım ben

Ayrılık ateşi kavurur beni
Eser deli rüzgâr savurur beni
Nefretin silkeler, aşk vurur beni
Sevda ülkesinin fermanıyım ben

Yürek kaleleri bir bir düşüyor
Hayalim almıyor, aklım şaşıyor
Gam yükünü garip gönlüm taşıyor
Çekilmez dertlerin dermanıyım ben

15 Temmuz 2005/TRABZON

M.NİHAT MALKOÇ

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © M.Nihat MALKOÇ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 18:07:32