..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Erdem Asıbostan
Erdem Asıbostan - Gepetto Usta
Site İçi Arama:

Öykü
  Şeb - İ Yelda (Erdem Asıbostan) 16 Kasım 2007 Aşk ve Romantizm 

Bir zamanlar hükmettiğim kelimelerimi sana gönderdim. Şimdi onlarsız bir yitik kandilim. Onlarla birlikte gitti, tüm bildiklerim.

Sana Geliyordum (Erdem Asıbostan) 17 Kasım 2007 Deneysel 

Bir boşluğa düşüş anı gibi… Yanı başımdaki nesneler insanlar mı akıyor, ben mi düşüyorum? Ya içimdeki o duygu karmaşasına ne demeli? Bir suçluluk duygusu yapışmıştı yakama. Bir hırsla sıkıyordu boğazımı…

Demir Çarıklar (Erdem Asıbostan) 7 Aralık 2007 Deneysel 

Ah bu yorgun bacaklar!… Hani kısacık bir yürüyüşte yorulurdunuz. Şimdi bu güzel yerlerde nasıl da koşarsınız? Bu orman sizleri de çok etkilemiş. Ya şimdi o yerlerde olsak yine böyle koşar mısınız? Yoksa… Yoksa iki adımdan sonra yorulur, otobüse doğru yolunuzu mu değiştirirdiniz?

Işık denizine yolculuğum bir küçücük mumla. Yüreğim aklımla kördüğüm. Rüya bezine belenmiş yıldız tozu, mısır püskülü hayallerim bir dost gibi takip ediyor beni munis bir kedi tadında.

Harita tutuşturmuş elime Anka kuşu, Kafdağı’nı gösteriyor. Kafdağı bu; yollar çetin, gitmesi zor.
— Yanmalısın, diyor, yan ki küllerin dağılsın ücra köşelerine yaşamın. Ve doğ yeniden evreninde vücudunun.

Sonra bir çocuk gördüm aynada: Korkmuş, pusmuş bir köşeye, kalbi avuçlarında. Hüznüyle temizliyordu kırılganlıklarını. Zira batmaktaydı diken diken ve seziliyordu bu yüzünden. Neden sonra fark etti izlendiğini ve candan öte can gibi sakladı yüreğini.
Akşamın kızılı mıydı yanaklarına çöken yoksa gün gibi ortaya çıkmak mı? Ama farkındaydı gerçekliğin yalancılığının ve sahteliğin maskesinin peri güzelliğinin.

Esas onun gözleriydi gören bütün yıldızları. Söylese kim inanırdı yıldızların ona göz kırptığını. Söyleyemezdi: dili varsa gönlü elvermezdi. Söylese de yıldızlar görmeyen göze sağırdı. Oysa o minicik kalbiyle dipsiz kuyulara bağırdı: "Buradayım!"

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Erdem Asıbostan, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 30.01.2025 22:20:30