Başka dillerle ilgili hiçbir şey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir şey bilmiyorlar. -Goethe |
|
||||||||||
|
Boynumda gri renkte bir fular Ellerim ve ceketim iç içe Arkamdan gelen o ılık rüzgar Gene mi geldin sonbahar? Mevsiminde hüzün var, mevsiminde acı Ayrılık var Ve bir de sarı yapraklar… Kulağımda esen o sesle Yürüyorum. Yürüyorum. Yürüyorum Kuşları görüyorum gidiyorlar Bir hazan türküsüdür tutturmuşlar Dinliyorum. Dinliyorum. Dinliyorum. Bu sonbahar gene sarı bir ayrılık var Sevdiklerim… Ya onlar? Onlar da mı bıraktılar? Arkamdan gözü yaşlı bir mendil bile sallamadılar! Giden ben miyim yoksa sevdiklerim mi? Dalından düşen yaprak gibi kurudum ve kurutuldum Sonbahar… Sonbahar İçimde ne çok, neler var. Bitmek bilmeyen tren rayları yolun sonunda birleşmiyor Ellerim ceketime kavuşmuyor Üşüdüğümü bile hissetmiyorum Ayrılık hissinden hariç… Dünyada ne çok ne hisler var Lakin ayrılık hepsinde dahil Hepsinde var… Korkuyorum şimşekler çakıyor, korkuyorum gök gürüldüyor Sonbahar… Kuşlar… Yağmurlar İçimde mecburi bir “elveda” var İçimin bu mevsimde hep kaybolan bir yanı var. Bunalıp da dinginliğe kavuşmanın tek ümididir Yağmurlarla gelen bir sonbahar Ayrılığın mateminde her daim yas tutan Yağmur değil bir gözyaşıdır sonbahar!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Bilge Közkara, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |