..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden başka birşey değildir. -Henri David Thoreau
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Toplum ve Birey > Orhan Bani

18 Ağustos 2011
Bir Çaresi Olmalı  
Orhan Bani
Evet! memleket hepimizin ve tabii vatan ve toprak uğruna tıpkı ecdadımızın yaptığı gibi can da vereceğiz,vermeliyiz de zaten toprağı vatan yapan verilen bu canlar değilmi...

:CBIG:
Evet!memleket hepimizin,bizim hiç bir ayrımı olmadan üzerinde yaşayan bütün insanların ve hatta daha da ileri giderek söyleyeyim,toprak üzerinde yaşan bütün canlıların,insanı,hayvanı,bitkisi vs vs her şeyiyle bizim tabiki bu toprak uğruna can da vereceğiz,ecdat bize bu toprakların vatan olması için çaba sarf ederken,çalışırken ve bizler için bir şeyler feda ederken ilk önce canlarını vermediler mi elbette öyle oldu,bunu bilmek yada takdir etmek için ille tarih okumak yada tarih bilmek gerekmez değilmi?şöyle toprağa,dağ a,taş a bakarken zaten insanın içerisi,yüreği sevgi ile dolup yüreğinde vatan sevgisi ile burası benim vatanım,memleketim,sevdam kısaca benim herşeyim herşeyim Türkiyem diyerek haykırmak istiyor değilmi,belki çogumuzda olmuştur göklerimizden f-16 savaş uçaklarımız uçarken gözlerimiz doluyor,gururla bakıp vatan bekliyor,ezanımız,bayrağımız,toprağımız için uçuyorlar deyip ve hatta aslı demirden çelikten olan o uçaklara bile bakıp "ya rabbi onlara zarar gelmesino uçaklarımız bu vatana ve bu millete kaç paraya mal oluyor ve vatan bekliyorlar"diyerek belki kaçımız farkında bile olmadan dua etmişizdir,ediyoruz da değilmi?
Bir de insan var,hani annelerin 9 ay kadar karnında taşıdığı ve doğurur iken canlarından canın gittiği ve fakat ona bakınca bütün acılarını unuttuğu gözlerinden sadece şefkat ve merhamet duygusu ile baktığı ciğerparesi çocuklar erkeklerimiz,kızlarımız bizim evlatlarımız,evet vatana herşey feda ,ve olmalıda lakin giden bizim çocuklarımız,askerimiz, artık televizyonda, gerek görsel ve gerekse yazılı basında ya tv nin düğmesine basınca ilk haber in ŞEHİT,gazetenin ilk sayfasına bakınca ilk haberin ŞEHİT olmasından usandık,tanımasakta bilmediğimiz şehirlerimizin,bilmediğimiz ana babanın bilmediğimiz çocuklarına sadece bizim olduğu için millet olmanın bilinciyle ve anne baba olmanında verdiği duygu yoğunluğu ve hassasiyetle ağlamaktan bıktık evet memleket hepimizin ama artık çocuklarımız ölmesin her ne kadar verilmiş olan paye ŞEHİTLİK OLSADA,her ne kadar her müslümanın sahip olmayı (hani şehide kabir suali yoktur,hani şehitler peygamberlerle haşr olunur,hani şehitler yakınlarından 70 kişiye peygamberler gibi şefaatçı olacaklar,hani onlara cennette huriler verilecek,evet inanıyoruz doğrudur ve tastik ettik)istediği en büyük makam olsada artık çocuklarımız,gençlerimiz terör denilen ve tarifini edemeyeceğim ve tepkimi (çok küfür bilmeme rağmen-övünmek için söylemiyorum)nasıl vereceğimi bilemediğim bu illetten dolayı ARTIK ÖLMESİNLER,ANNELERİN BABALARIN BOYNU ARTIK BU SEBEBLE BÜKÜLMESİN,kendi teyzemden duydum ve içim acımıştı oğlu için o da şehit olmuştu,oğlu için bana hitaben (yavrum yıldırım ım şehit olduktan sonra karnı doyası ekmek yemedim,gözüm doyası uyumadım)evet şimdi de bu satırları karalarken şimdi de ağlıyorum
sonuç mu eskilerin dediği gibi BÜYÜKLERİMİZ DAHA İYİSİNİ BİLİR AMA , EVET,EVET BİR ÇARESİ OLMALI,OLMALI...
ORHAN BANİ-18/08/2011 SAAT 09.45

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sevgi,sadakat,vefa
Sanal ve Gerçek Dünya
Şaşkınım
Günaydın - Ben Aptalım

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Sevdalanalım [Şiir]
Bilen Varmı [Şiir]
Çağır Geleyim [Şiir]
Geldim [Şiir]
Bayrammı Değişti [Şiir]
İkimizi Allah' A [Şiir]
Bil ki Yorgunum [Şiir]
Seviyorum Anla Yar [Şiir]
Ben Söylemedim [Şiir]
Bana Dert Olur [Şiir]

Orhan Bani kimdir?

. . . . . . . . . Aslen Adana'lı olup memur çocuğu olmam sebebi ile ve ayrıca sonrasında memur olmam sebebi ile ülkemizin pek çok yerinde bulundum, şu an için İstanbul da ikamet etmekteyim, yüreğim dolduğu zaman kendimce bir şey karalayan biriyim. . . . . . . . .

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Orhan Bani, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.