..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðallýk sahip olunan deðil, kazanýlmasý gereken bir erdemdir. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Orhan Bani




11 Ekim 2011
Þaþkýným  
Orhan Bani
Bizlerin bildiðimizi ya da bildiðimizi sandýðýmýz þeyleri yaþantýmýza geçirememiz buna raðmen de gerek konuþur iken gerek yazarken bilmediðimiz bir þeyin olmadýðýna olan þaþkýnlýðým......


:BIDG:
Aslýna bakarsanýz belki böyle bir yazýyý yazacak olan en son insanlardan birisiyim,lakin þöyle baktýðým zaman dünya ya,ne kadar gözlerimi kapasamda görmemek için, görmeden geçemediðim bir þey var.
Bulunduðumuz coðrafyada ki müslüman komþu ülkeler ve ayrýca dünya müslümanlarý;geneli diktatörlükle yönetilen ki adýna ister krallýk,ister tek adamlýk ve yahut bilmediðim baþka bir isimle adlandýrýlan bir baþka yönetim biçimi söyleyin sonuç itibariyle halklarýn yönetimden memnun olmadýðý bir idare þekli ve idare edenin de geneli itibariyle zalimliði ve zulmü ,iþin enterasan yönü ise bu idare þekli ile idare edenler artýk zaman itibariyle ömürleri dolduðundan birer birer yýkýlýyor olsalar da yerlerine gelenler ne yazýk ki gidenleri aratýyor.Bir de görüldüðü gibi bakýyorsunuz ki,bir þeyi bilmek demek ille de onun yaþama geçirileceði gerekliliðini göstermiyor.Özellikle dilleri itibariyle islam'ýn kutsal kitabý olan Hz.Kur' an ýn geliþ dili olan arapça olmasýna raðmen özellikle arap dili konuþanlar arapçayý bilmiyor yada sadece konuþuyor,anlamýyorlar,Kur'an insanlara rahmet olarak ve özelikle yol gösterici ve öðüt vermek ve ibret alýnmak üzere gönderilmiþ ve insanlara sevgi,merhamet hakka ve hukuka riayet(kiþi baþta olmak üzere tüm mahlukatýn hakkýný korumak ve saygý göstermek) ve ÖZELLÝKLEDE BÝZ MÜSLÜMANLARIN BÝRLÝK VE BERABERLÝK ÝÇERÝSÝNDE VE BÝRBÝRÝMÝZE HOÞGÖRÜ GÖSTERMEK VE TAHAMMÜL ETMEK KAYDI ÝLE KARDEÞLÝÐÝMÝZÝ ÖÐÜTLEMEK VE BUNU BÝLDÝRMEK VEYA HATIRLATMAK (içerik itibariyle anlatýlmak istenilen öðütler arasýnda yer alýr) maksadýyla inmiþtir.
Bu gün baktýðýmýz zaman,ne zaman bir müslüman bir diðer müslümanýn derdi ile dertlenecek,ne zaman bir müslüman diðer bir müslümanýn ki din kardeþinin aç olduðunu bildiði halde tok yatmayacak,ya da ne zaman bir müslüman bir ülke,diðer bir müslüman kardeþi olan bir müslüman ülke nin açlýk,terör,afet,iç savaþ vs vs gibi dertlerini kendi derdi gibi algýlayýpta bu soruna kendi sorunu imiþ gibi yaklaþacak?bakýyorsunuz müslüman olmayan ülkeler kendi aralarýnda ki en azýndan görüntüde olsa da gerek ekonomik,askeri,siyasi ve gerekse baþka bir türlü birliktelik içerisinde olup birbirlerinin dertleri ile dertlenebilme veya derdi paylaþma çabasýnda bulunurlar iken neden biz müslümanlar bir araya gelip biribirimize bir tebessümü bile göstermekten aciziz?peki hepimiz biliyoruz ki ölüm bütün canlýlara ve inancýmýz gereði mahþerde yeniden canlanýp bir yerde toplanýp hesaba çekileceðiz,hadi kabirde münker ve nekirin suallerini verdik diyelim peki bu halimizi HZ PEYGAMBER MUHAMMET MUSTAFA (S.A.V)EFENDÝMÝZÝN SANCAÐININ ALTINDA TOPLANDIÐIMIZ ZAMAN,kim ya da kimler ve nasýl PEYGAMBERÝMÝZÝN YÜZÜNE BAKACAÐIMIZI BAKABÝLECEÐÝMÝZÝ ÝZAH EDEBÝLÝR.
Evet,dediðim gibi bunlarý belki yazacak,yada düþünecek en son adamlardan biriyim,ancak artýk uyanmanýn zamaný gelmedimi,birbirimize güleryüz göstermenin,samimiyet ve içtenlikle birbirimize bakarken gerek þahýs ve gerekse devlet olarak ta olsa,tebessüm ederek müslümanýn samimiyeti ile BÝZ KARDEÞÝZ,BÝZ BÝRBÝRÝMÝZÝ ALLAH ÝÇÝN SEVERÝZ VE BÝZ ALLAH IN ÝPÝNE,ALLAH IN RESÜLÜNE,ALLAH IN DÝN'ÝNE TIPKI ALLAH IN BÝZE EMRETTÝÐÝ,RESÜLÜNÜN BÝZE ÖÐRETMEYE ÇALIÞTIÐI ÖÐÜTLEDÝÐÝ GÝBÝ SIMSIKI SARILIRIZ VE BÝZLERÝN BU HALÝNE GÖKTE MELEKLER BÝLE ÝMRENÝRLER ,diyebilme düþüncesi bile olsa ifade edebilme zamaný ne zaman gelecek?evet aslýna bakarsanýz benim þaþkýnlýðým bizlere,Allah bizleri þuurlandýrsýn,ufkumuzu açsýn ve kim olduðumuzu ne olduðumuzu nereden gelip nereye gideceðimizi bilmemizi ve hatýrýlamamýzý nasip etsin inþallah... tüm kalbimle



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi,sadakat,vefa
Sanal ve Gerçek Dünya
Bir Çaresi Olmalý
Günaydýn - Ben Aptalým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bayrammý Deðiþti [Þiir]
Yeter [Þiir]
Bana Dert Olur [Þiir]
Canan Ne Bilsin [Þiir]
Gelecekmisin [Þiir]
Gönül Yine Yasta Bugün [Þiir]
Bana Küsüp Te Gücenme [Þiir]
Rüzgara Sordum [Þiir]
Bir Türkü Tutturdum Seni Söylerim [Þiir]
Sana Döndüm Efendim [Þiir]


Orhan Bani kimdir?

. . . . . . . . . Aslen Adana'lý olup memur çocuðu olmam sebebi ile ve ayrýca sonrasýnda memur olmam sebebi ile ülkemizin pek çok yerinde bulundum, þu an için Ýstanbul da ikamet etmekteyim, yüreðim dolduðu zaman kendimce bir þey karalayan biriyim. . . . . . . . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Orhan Bani, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.