Güzel birşeyin fazlası harika olabilir -Mae West |
|
||||||||||
|
İÇ ÖĞLE ÖNCESİ ÇOK DAĞINIK BİR EVİN SALONU KOLTUKTA UYUYAN BİR KADIN VAR KAPI ZİLİ ÇALAR KADIN UYANIR TELEFONUNUN SAATİNE BAKAR *- ÇİĞDEM Saat onbir buçuk. Ama bu gün cumaertesi. Gökhan mı Acaba CEP TELEFONU ÇALAR ÇİĞDEM Tamam Gökhan açıyorum KALKAR GİDİP KAPITI AÇAR ÇİĞDEM Selamünaleyküm şam ı şerif hoş geldin şaşkın herif. Bu deyimi kullandığım için üzgünüm ama kulağa çok hoş geliyor. Kusura bakmadın değil mi Gökhancım GÖKHAN KAHKAHA ATAR GÖKHAN Ben geldim Günaydın. Günün bu saatinde uyuyor olmana alışığım.Niye geldim biliyor musun bizim sucuk davası sonuçlandı Yüzbin lira yatırdılar bankaya hiç yoktan iyidir ÇİĞDEM KAHKAHA ATARAK GÖKHAN A SARILIR ÇİĞDEM Harika ya Zengin olduk desene GÖKHAN Sen değil ben zengin oldum. İşin şakası ordan gelecek yüz Bin liraya kalsaydım vay halimize ÇİĞDEM neden GÖKHAN Yüz bin lira büyük bir para değil ki ÇİĞDEM ama sucuktan sinek çıktı diye yağ gibi üste çıkıp yuzbin li ra firmadan tazminat almak müth,ş bir şey kutlarım GÖKHAN E sen ne alemdesin ÇİĞDEM çok uyuyorum.sanki hemşirelik yapar gibi.Ya da bir deniz Altının hiç durmadan çalışan sonar sistemi gibi uyuyorum GÖKHAN Enteresan bir benzetme .Çiğdemin aklı böyle çalışır Çiğdem sonar sistem hedefte bir şey gördüğü zaman Zaman uyanır gibiyim.Ne tuhaf kendime yabancı Hissettiğim şeyler uyanmamı sağlıyorlar.Belki de hiç Uyanmayacağım sevdiğim şeyler değil sevmediğim şe Yler uyandırıyor beni. GÖKHAN (Gülerek) ben sevmediğn bir şey miyim ÇİĞDEM AMAN sende öyle demek istemedim(DALGIN)sonar Sistem hedef te ne görüyor. Bir hayvanın çığlığı…bir Seyyar satıcının bağırması.komşunun kapısının kilidini Açması tuvaletimin gelmesi..belimin ağrıması.. Hareketsizlik…. Çay yapıyorum içecekmisin KALKAR KETLA SU KOYUP FİŞE TAKAR GÖKHAN İçmem ben alkollüyüm ÇİĞDEM Sabahın bu ssatin de mi abarttın artık Gökhan bir yara Dan mendilin üstünde kalan kan izi ve sonbahar yakışır f,ilmimizde GÖKHAN Ne ÇİĞDEM Sonbahar kırmızısı kızıldır.Mendilin üstündekikurumuş kan pastel yeşil ve sarılarla dolu bir ölünün ağzı gibi GÖKHAN EEE sonra? Çiğdem sonrası yok sonrası hiçlik ,, GÖKHAN Moralin mi bozuk senin kendi kendine tuhaf şeyler sö Ylüyorsun ÇİĞDEM (güler) Her zaman ki gibi bir değişiklik yok.Yaz mevsiminde kan dopdolu bir kırmızıdır.Plazması bol ve daha yürek ten gelir ve fütursuzdur .Hop hop zıplar kan, GÖKHAN bana mı söylüyorsun..Moralin bozukmuş ÇİĞDEM Moralim bozuk ya da değil her zaman böyleyim ben ama seninle ilgilenebilirim.Parayla ne Yapacaksın GÖKHAN Bankada dursun lazım olur.Neyin var senin ÇİĞDEM Plan yapıyorum GÖKHAN Ne planı ,İĞDEM Cinayet.Otuz senedir sevgili annem psikiatri Beni tedavi etmeye çalışıyor ya ,ÖKHAN eeee? Peki baban kim? ÇİĞDEM Beni hasta eden her şey..ama beni doğurmuş olduğunu söyleyen annem psikiatri kurumunun ta kendisi .Ataerkil düzende tedavi eden kurumlar hastalığı yaratanla işbirlikçi olanlardır Bütün kadınlar kendi aleyhlerine işbirliği yapıyorlar.Başka bir yol bulamıyorlar. Toplumsal soruları çözüp bitirsek en son halkasından yani anne halkasından yeniden kırılır zincir ve başa döner kadına bakış çok öne mli..ka dınların eğitimi de önemli a ma işbirlikçi sahtekarlık eğitimini kastetmiyorum.Minicik bebeği başka bir canlıya teslim ediyoruz.Çalışma koşulları hamilelik azınlık gruplardan olma durumu din kültür hepsi çok önemli ama güç açısından çok zayıf olan kadın gelecek nesli de mahvediyor Suçluluk duyguları saplantılar vs , ÖKHAN gelişmekten yana değiliz.Artırmaktan yanayız doğruluk şeref(DURAKLAR) adalet işte bunlar tartılabilir maddeye dönük şeylere dönüşmüş insanlar ne kadar küçük adam olduklarını bildikleri halde bir büyüklenme içinde ÇİĞDEM evet ağabeycim kestirme ve pratik olacaksın düşünmeye araştırmaya gerek yok yoksa gülerler sana GÖKHAN kırgın mıyım kızgın mıyım evet biraz ama ÇİĞDEM Ben çok kızgınım ve kırgınım GÖKHAN BELKİ DE HER REDDEDİLMENİN ARDINDAN HER İTİLMENİN ARDINDAN elimde olanlara güvenerek hisset,ğim bu şey belki de mutluluk bu ÇİĞDEM ben seni ittim reddettimmi yani Gökhan bilmiyorum söz meclisten dışarı ÇİĞDEM Benim tarif ettiğim cennete ulaşmayı hiç denemedin. Biliyor musun beğenmediğimiz insanlara yaparız Bunu biz bir zamanlar sevgiliydik bana bir kadın ve bir erkeğin arasındaki özel durumu hissettirmedin hep arkadaş gibi davrandın zamanın mekanın koşulların altında ezildiğimizde ne kadar ilerleyebiliriz bizim durumumuzda cesarete ihtiyaç vardı sen bu cesareti göstermedin. Gerçi ne olacaktı evlenecektik GÖKHAN sabah sabah felsefe kulübüne balıklama dalış yaptık. ÇİĞDEM pekala öyle olsun başka şeylerden bahsedelim GÖKHAN çiğdem kaç senedir sürüyor arkadaşlığımız. Bir onbeş senesi var biz böyle neler konuştuk neler yaşadık. ÇİĞDEM Ne kadar çok aşık oluyoruz ne kadar çok aşk acısı çekiyoruz GÖKHAN Tamam konumuzu bulduk ÇİĞDEM ÇAYINI ALIR İÇMEYE BAŞLAR ÇİĞDEM Bu kadın kahvaltısını etmemiş sabah sabah konu buldurmayayım demiyor da. Aşık olmazsam özgürlüğümü elde edemiyorum yakışıklı canavarlara aşık olarak kötülüklerinden sıyırıyorum kendimi GÖKHAN Bu aşkların arasında Dursun arkadaş yok herhalde ÇİĞDEM Gökhan Dursun ailemin beni zorla evlendirmeye Çalıştığı kişi.Nereden arkadaşımız oluyor Gökhan aslında dursuna acımak lazım köy soylu cahil parasız bir genç sen bir entelektüelsin aranızda sınıf farkı var bak marx ı beğenmezsin ama tamamıyla bu durumu anlatmış sahne sonu İÇ ÖĞLE ANLATICI BAŞ ROL OYUNCUMUZ çiğdem bazen sıkıntıya düşüyor daha doğrusu maddi sıkıntılar ayın otuz günü peşini bırakmıyor bir gün için ise sigarasını peşin parayla alabiliyor ailesi eve pancur yaptırmak için altın bileziklerini satıyor yanlış anlaşılmasın çiğdem dantel yemek örtüsü dokuyan altın bilezik biriktiren biri değil buradaki serzenişi prensip açısından çünkü anladığımız kadarıyla ailenin bu cakası havası tavrı çiğdeme zorla bir şeyler yaptırabilmek için KADIN BUZ DOLABINDAN İKİ PARMAĞININ UCUYLA BİBER TURŞUSU ÇIKARIR BAKAR DOLABIN ALT GÖZÜNÜ ÇIKARIR TEKRAR KAPATır EV ÇOK SICAK VE ÇOK DAĞINIK ÇİĞDEM Pancur yaptırmak için bileziklerimi Satacaklarmış. Hahhay ihtiyaçları var Sanki.Bana bir iyilik olacak ya TELEFON ÇALAR ÇİĞDEM TELEFONA BAKAR ÇİĞDEM Tamam bekliyorum evdeyim TELEFONU KAPATIR ÇİĞDEM Karnımda acıktı .Ne yapsam.Aa buzluğun Arkasına balık koymuştum.Ekmek yok ama üst Kattan yarım ekmek isterim.Dur Bakayım şimdi geliyor ya beyzade Bir ekmek Parası versin artık kedi de aç.pişireyim balığı Bari üç senedir dursunla evlenmediğim için İnim inim inletiyorlar beni.Evlenmek bile Değil benim deli raporum var.İmzam geçerli Değil evlenemiyorum. Hadi rapor var bari İstediğim kişiyle özgürce birlikte olmayayım Dursuna evlilik dışı peşkeş çekiyorlar beni Paramı dursuna verip onun gönlünü almam İçin bana para vermiyorlar TELEFON ÇALAR ÇİĞDEM Dursun durma emi defol yıkıl çök durma.Ben Bir kolej iki üniversiteyi senin için Bitirmedim.Babam Hulusi Kentmen Değil Filiz Akın da İlyas Salman a bakmaz. Türk filmi çevirmiyoruz burada KAPI ZİLİ ÇALAR ÇİĞDEM Güle güle bir daha arama GİDER KAPIYI AÇAR ÇİĞDEMİN KARDEŞİ SELİM İÇERİ GİRER ,ELİM Kimdi arayan ÇİĞDEM Müstakbel en,şten. Babamla bir olup beni, elif görse mertek sanan …. SELİM Kes. Ne bu evin hali ÇİĞDEM Daha yeni uyandım temizlik yapamadım SELİM Yok sana para mara.Ailene uygun yaşarsın ya da sürünürsün SELİM GİDER ÇİĞDEM CEP TELEFONUNU KARIŞTIRIR ÇİĞDEM Orduevinin telefonunu istiyorum NUMARAYI ÇEVİRİR BEKLER ÇİĞDEM Alooo hala beni duyuyor musun ASKER Alo burası orduevi ÇİĞDEM Halacım durumumu bir bilsen ara beni Konuşalım ÇİĞDEM NUMARAYI TEKRAR ÇEVİRİR ASKER Buyurun orduevi ÇİĞDEM Hala zor durumdayım Beni ara Yarın tekrar Arayacağım Telefonu açan asker karnımın gurultusunu duyduysa dünya çapında alarm vermiştir Hazırlanayım da Neva ya gideyim arkadaşlardan biri pilav ısmarlar da karnım doyar. Ama saat ikindi beş en az saat dokuz a kadar beklemem lazım.balığı pişireyim bari. Ekmeksiz yerim Sahne sonu DIŞ GECE METİN ARABAYI KULLANIYOR BİR YANDAN CEP TELEFONUYLA KONUŞUYOR METİN Maykıl azizim yapma ya bu gün cumartesi Ne diyosun o zaman bekle gelip seni alacağım bende otururuz ama şişeler senden tamam onbeş dakika sonra ordayım Ne diyosun şirınevlerde değil misin. Mecidiyeköy de mi iyi o zaman kuaföre gelirim beş Dakka en fazla tamam TELEFONU KAPATIR METİN Bu sokak kapalı aşağıdan dolaşmak lazımşurdan biraz mezelik alsam mı acaba hay Allah yol boş önce şu maykıl ilhan ı alayım ARABAYI DURDURU SESLENİR METİN İlhan ilhan buradayım abi İLHAN KAPIYI AÇIP İÇERİ GİRER iLHAN Hay morko METİN Hay morko Hadi bana gidiyoruz İlhan nE yapacağız abi evde METİN Nerde içeceğiz abi.Üç şişe şarap vardı benim. Şurdan elma muz filan aldık mı tamam İLHAN Abi yanımda bir büyük var.Şişeyi getir dedin ya hangisi a seçeneği mi b seceneği mi bir karar ver METİN Büyüğü dolaba koyarız.Haftaya faydasını görürüz.Şimdi bendekilerle yetinelim İLHAN Niye haftaya kadar önemli bir olay mı olacak büyük için METİN olabilir.geldik .Bak bu giden kızı görüyor musun bana çok yakın oturuyor İLHAN Oğlum sen 28 yaşındasın o kadın nerden baksan 35 in üzerinde METİN Yaşın önemi kalmadı artık durup laflayacağım Biraz ARABANIN PENCERESİNİ AÇAR METİN Baksana tozpembe kedi.Nereye gidiyorsun.yanlış anlama ben bu mahallede oturuyorum komşuyuz yani adım Metin ÇİĞDEM Ben de çiğdem memnun oldum METİN Bu saatte dışarıda ne yapıyorsun saat gece yarısını çeyrek geçiyor ÇİĞDEM Arkadaşların takıldığı bir yer var ora daydım dönüyorum METİN bAk tozpembe kedi Macar usulü makarna yapacağım sen de gelsene ÇİĞDEM hadi ya işte buna dayanamam METİN Atla ÇİĞDEM ARABAYA BİNER SAHNE SONU İÇ GECE TUHAF BİR MÜZİK ÇALIYOR İKİ ERKEK BİRBİRİNE SARILIP DOLANARAK TUHAF BİR DANS YAPIYOR ÇİĞDEM MUZ YİYOR İLHAN Abartıyorsun Metin burada yalnız değiliz METİN Abi biz,m içimiz dışımız bir. Yalnız olsak ne olacak olmasak ne olacak eğleniyoruz işte İLHAN Ben senin hızına erişemiyorum. Benzin gibi parlıyorsun ne olacağı belli olmaz METİN Çiğdem sence ben gay miyim ÇİĞDEM Çok yakışıklı ve erkeksi görünüyorsun ,ETİN İlhan mı daha yakışıklı ben mi ÇİĞDEM sen İLHAN BEN gidip yatıyorum ne haliniz varsa görün ÇİĞDEM VE METİN KOLTUKLARINDA KARŞILIKLI OTURUYOR ÇİĞDEM Lens mi takıyorsun Ne tuhaf bir yeşil Gözlerin METİN O öyle frapan bir renkevet lens ÇİĞDEM Ben renkli gözleri sevmem METİN Hemen çıkarıyorum LENSLERİNİ ÇIKARIR KUTUSUNA KOYAR Çiğdem Benim karnım aç hani makarna yapacaktık METİN Hadi yapalım Ben de acıktım suyu ketılda Kaynatacağım , ÇİĞDEM sen bana göster ben yapayım.Sosu senin yapman lazım ama ben senin tarifini bilmiyorum sahne sonu İÇ GÜNDÜZ ÇİĞDEM Gene yalnızlık gene dört duvar sanki bir şişenin içine zorla çorap doldurur gibi öyle sıkıntılı gereksiz bir anlamı yok. Bir de üstüne şekerli su döker gibi absürd yersiz hayatımın boşluğunu bir Görseler bu Dursun belası olmasaydı çok mutlu olabilirdim halbuki Evde sıcaktan durulmuyor dışarı çıkayım selim ararsa beni evde bulamaz Bbulamasın yahu. Ben bunların kölesi miyim.Dursun u başıma nöbetçi dikecekler.İmzam geçerli değil. Evlilikte geçerli olmaz BİR YANDAN GİYİNİR gİDİP okşanda çay içerim. KAPI ZİLİ ÇALAR Metin mi acaba ne düzeyli ne harika bir adam çok ta zengin KAPIYI AÇAR ÇİĞDEM Dursun ne arıyorsun burada DURSUN Emmim para yolladı ÇİĞDEM gir içeri bari ben de çıkıyordum DURSUN Bana bir çorba yapsan ÇİĞDEM NEDENMİŞ O DURSUN Artık n,şanlım sayılırsın. Emmim gider çiğdem de yersin yemeğini dedi Fazladan para vermedi ÇİĞDEM Defol buradan. Emminin verdiği parayla git çorba iç hadi hadi dışarı DURSUN almayacan mı parayı ÇİĞDEM almayacağım. Çalışır kazanırım. Çorba parasına satılacak insan değilim ben hadi defol IÇ GECE ÇİĞDEM İğnemi olalı bir ay oldu ama hala kendimi iyi hissediyorum bir hap lazım ama şimdi tüh ilaç da kalmamış ETRAFI KARIŞTIRIR DARMADAĞIN EDER BİR KUTUNUN İÇİNDE BULUR TV AÇIKTIR ANLATICI BU bölümde çiğdem FBI ı arar bu görüşme tesadüf müdür gerçek hayatta böyle şeyler oluyor mu şüpheli bakalım FBI çiğdemin problemlerini çözebilecek mi ÇİĞDEM Şu numarayı yazayım FBI ın numarasını verdiler belki doğrudur bir arayayım vakit geçer uluslar arası için dokuzları çevirdik mi tamam KARŞIDA TELEFON ÇALAR BİR KADIN SESİ CEVAP VERİR ÇİĞDEM hello thisis çiğdem Arar is this machine Allo ben çiğdem Arar bu makinemı FBI NE tür bir makine ben canlıyım ÇİĞDEM Demek istediğim şu Welcome to machine makineya hoş geldin diye bir parçası var ya pink Floyd un FBI pekala konuyu öğrenebilirmiyim ÇİĞDEM ben türkiyeden arıyorum bunu yapmaktan başka çare bulamadım ailem önce beni vesayet altına aldırdı şimdi benim hiç istemediğim bir akrabayla nikahsız birlikte yaşamamı istiyor nikahsız çünkü raporum olduğu için imzam geçerli değil FBI devam edin ÇİĞDEM Türkiye de kadınların durumu içler acısı aslında ben feminist değilim kadın ve erkek birlikteliği özel bir durumdur FBI anlıyorum eğitim durumuyla alakalı ÇİĞDEM Türkiyede eğitim hiçbirşeyi değiştiremiyor mesela benim durumum bir amerikan koleji mezunuyum İstanbul üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatını bitirdim FBI ooooo tebrikler ÇİĞDEM ben olmak o kadar büyük bir trajedi ki durumumun absurdlüğünü anlatamam FBI hükümet ne yapıyor ÇİĞdem İslami eğilimli bir hükümet var bir çok kişi bunun laikliğe aykırı bir durum olduğunu düşünüyor İSlamiyetin kadınlara nasıl baktığı malum Ağır bir işsizlik vaR Üniversite mezunlarının da çoğu işsiz. Rüşvet diz boyu.Üniversitelere İslami görüşleri sokmaya çalışıyor bir takım odaklar .İran bir zamanlar gizlice öğrencilere para yardımı yapıyordu. Şimdilerde iran bakış açısını yakın bulan gericiler üniversitelere türban ı sokmaya çalışıyor ve İslamiyet ten başka din kabul etmiyorlaR onların oylarıyla seçildikleri için hükümet 0nları destekler görünüyor. Anayasayı değiştirmek gerekli fakat hükümet ve bazı partiler anayasayı temel kural olan layikliğin aleyhine değiştirmek istiyorlar.Halk cahil ne yapılması gerektiğini bilmiyor FBI siz çalışıyor musunuz ÇİĞDEM Hayır referanslarım çok iyi olmasına rağmen beni işe almıyorlar kiloluyum bu bir dezavantaj Ayrıca benim çalışabileceğim tarz da bir iş için de giyim kuşam önemli.ailem başka niyetleri olduğu için benim bu ihtiyacımı karşılamıyor Bir kedim var beş tane yavrusu var Hayvan süt vermekten bir deri bir kemik kaldı Ne yapsam ben de açım Tüp yok elektriği de keserlerse mahvolurum Dursuna he demezsem para yok Rüşvetle aldıkları deli raporum var diye rahatlar nasıl olsa bir yere şikayet edemem Deli diye dinlemezler beni.Evi brakıp kaçsam nüfus kağıdındaki bilgilerden hemen bulurlar doğru tımarhane ya dursun ya tımarhane. FBI SİZE nasıl yardımcı olabilirim ÇİĞDEM Okuduğum lisede çok sevdiğim bir arkadaşım vardı adı berk uğurlu aynı dönem mezunuz onu bulabilirseniz bana yardımcı olabilir FBI pekala Çiğdem bana bir yardım eden olmazsa cinayet işleyeceğim Sahne sonu İÇ GECE ÇİĞDEM ELİNDE TELEFON NUMARA ÇEVİRİR ASKER ALO BUYRUN orduevi ÇİĞDEM HALA BENİ DUYUYOR MUSUN İYİ DEĞİLİM YARDIMA İHTİYACIM VAR TELEFONU KAPATIR RADYOYU AÇAR BİR YERDR DURUR RADYO Tahir olmakta ayıp değil Zühre olmakta ELMAYI seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı ÇİĞDEM ŞART EFENDİM BEN ELMAYI SEVİYOR MUYUM KARNIM AÇ YİYORUM BEN ELMAYI öpüp okşayıp koynumda yatır mıyorumki RADYODA TELEFON NUMARA SI VERİRLER ÇİĞDEM ŞUNLarı bir arayayım NUMARAYI ÇEVİRİR ALOOO İYİ GECELER ben çiğdem harbiyeden arıyorum gecenize ben de ortak olmak istediİM METİN ÇİĞDEM beni tanımadın mı ben metin Çiğdem metin sevgili metin çok sevindim radyoculuk yaptığını söylememiştin METİN SAYIN DİNLEYİCİLER ÇİĞDEM VE BEN KOMŞUYUZ aynı sokakta oturuyoruz ÇiğdEM METİN BEN BİRİSİNİ ÖLDÜRECEGİM METİN CİDDİ MİSİN BENCE bekle bir konuşalım Çiğdem zaten acil bir şey değil kronik bir şey METİN (GÜLEREK) tamam seni arayacağım. Sahne sonu İÇ GECE METİN VE ÇİĞDEM ARABANIN İÇİNDE OTURUYORLAR ÇİĞDEM o gece yediğimiz makarnanın tadı damağımda kaldı METİN GENE YAPALIM ÇİĞDEM SADECE BAŞBAŞA İKİMİZ METİN tamam cumaya ne dersin ÇİĞDEM olur derim hergünüm tatil. Senin radyoda programın yokmu METİN Sekizde bitiyor sonra serbestim ÇİĞDEM o meseleyi dediğim gibi Metin senin dediğin gibi tamam aşkım Sahne sonu Cep telefonu çalar çiğdem uyumaktadır uyanır ve kapıyı açar Çiğdem gecenin bu saatinde herhalde rüyanda gördün beni GÖKHAN İÇERİ DOĞRU HIZLA GİRER VE KENDİNİ KOLTUĞA ATAR YORGUN GÖRÜNÜYORDUR ÇİĞDEM NE OLDU GÖKHAN GÖKHAN kafam çok karışık konuşmak istiyorum sana geldim ÇİĞDEM VAKİT ÇOK GEÇ BAŞKA ZAMAN KONUŞURUZ SANA BİR BATTANİYE VEREYİM DE KOLTUKTA YAT GÖKHAN Ne yapacağımı bilemiyorum ÇİĞDEM SONSUZA KADAR…. GÖKHAN (SÖZÜNÜ KESEREK) BU DÜNYADA YAPAYALNIZIM DIŞARIDA BÜYÜK BİR KALABALIK VAR O KALABALIK GECE GÜNDÜZ HEP ORADA BU GECE BENİ DİNLEMEN GEREK birisiyle paylaşmam lazım o da sensin..bende o kalabalığın içindeyim çiğdem ama bazen dışa savruluyorum onlar mı itiyor ben kendim mi çıkıyorum bilmiyorum.garip gelecek ama çıkmakta istemiyorum hakkımda yanlış düşünmeni istemem aramızda kalsın ama çoğu zaman da bir seyirci konumundayım her şeye elimden bir şey gelmiyor kendi kendime konuşmaktansa birine anlatmak daha tutarlı Çiğdem pekala Gökhan dinliyorum GÖKHAN ASLINDA ONLAR O KADAR GÜÇLÜLER Kİ BU GÜNE KADAR BİNBİR GÜÇLÜKLE EDİNDİĞİM HERŞEYİ ELİMDEN ALABİLİRLERonları ne durduruyor biliyor musun ya bunu şimdilik istemiyorlar ya da beni çözümliyemediklerinden her şeyden vazgeçebileceğim ihtimalinden çekiniyorlar onlardan biriyim bu onları da beni de çok rahatsız ediyor ama yapabileceğimiz bir şey de yok ne onlar bana yaklaşabiliyor ne ben onların içinde eriyebiliyorum Çiğdem bu anlattığın insan ilişkilerinin ta kendisi herkes böyle GÖKHAN bu yanlış rekabet vve anlaşmazlıklar toplumun evrimini tersine çeviriyor ve süregelen en kötüler en berbat ve pespayeleri öne çıkartıyor ÇİĞDEM GÖKHAN karabasan görür gibisin ama aynı şey benim için de geçerli fredinin kabusunda gibiyim bir dursunum var biliyorsun onunla yatmak kadınlığımı insanlığımı paylaşmak zorundayım yoksa tımarhane başka seçeneğim yok bir çok kadın genç kız hatta kız çocuğu buna benzer durumda alkollümüsün sen GÖKHAN SAYILIR İKİ BİRA İÇTİM ÇİĞDEM BAK NE YAPACAĞIZ şimdi sen koltukta battaniyenin altında uzanacaksın ben senin saçlarını okşayıp sana ninni söyleyeceğim gel şimdi GÖKHAN KOLTUĞA UZANIR ÇİĞDEM GÖKHANIN ŞAKAKLARINI ALNINI OĞUŞTURUR SAÇLARINI OKŞAR GÖKHAN ÇİĞDEM sana ihtiyacım var Çiğdem birlikte olduğum biri var Gökhan biz arkadaşız Gökhan öyle olsun hep aynı hayat çiğdem Çiğdem IŞIĞI SÖNDÜRÜR GÖKHANIN BAŞINI KUCAĞINA ALARAK BU ŞARKIYI KEDİME SÖYLÜYORUM ŞİMDİ SANA SÖYLİYECEĞİM DİNLE BAK SENİ SEVEN AŞIK NEYLESİN MALI YUMDUKÇA GÖZÜNDEN AKITIR YAŞI BURNU FINDIK AĞZI KAHVE FİNCANI ŞEKER Mİ ŞERBET Mİ BAL ACEM KIZI SAHNE SONU ANNE KOLTUKTA URUYOR KOLTUĞUN ÜSTÜNDEKİ KIYAFETLER DİĞER KOLTUĞA KONMUŞ DİĞER KOLTUK NEREDEYSE GÖRÜNMÜYOR çiğdem yerde bağdaş kurmuş OTURUYOR ,ÇİĞDEM ANNE BEN DAYANAMAYACAĞIM SİGARA İÇMEK İSTİYORUM ANNE eh ne yapalım ,ç bari camları açarız pencerenin önünde içersin zaten her yer kültablası ÇİĞDEM SİGARA YAKAR İÇİNE ÇEKER ÜFLER ANNE TAM BİR DELİ GİBİ SİGARA İÇİYORSUN ÇİĞDEM Deli değil miyim zaten SESSİZLİK ANNE DEDİĞİM GİBİ OTUZ KÜSUR YAŞINA GELDİN bir erkek arkadaşın elbette olacak ama sen,n b,r değil bir düzine erkek arkadaşın var baban bu durumun böyle devam etmesine izin veremem dedi dursun sağlıklı genç bir çocuk baban sana söylemedik ama bir kadife döşemelik atölyesi açtı bir de satış için dükkan açtı.Dursun damat olarak ilgileniyor ÇİĞDEM bana deli raporu almasaydınız ben o bir düzine erkekten biriyle evlenirdim ANNE KAÇ TANE ERKEK ARKADAŞIN OLDU HEPSİ PARA PEŞİNDE OLMASAYDI ŞİMDİ YANINDA OLURLARDI NEYSE baban hafta sonunda gelsin parasını alsın diyor ben de sevdiğin yemekleri yapacağım baban otuz tl gönderdi yol parası filan diye ÇİĞDEM dursun da orada olacak mı bak beni dinden imandan çıkarmayın yoksa………. ANNE ne olacakmış dinden imandan çıkarsan senin dinin imanın olsa ailene böyle davranmazsın Sahne sonu YAZLIK EVDE İKİ KİŞİLİK BİR YEMEK MASASI HAZIRLANMIŞ DURSUN 25 YAŞLARINDA SAÇLARINI JÖLELEMİŞ YANDAN AYIRIP YAPIŞTIRMIŞ TAKIM ELBİSELİ DURSUN (KENDİ KENDİNE) gavurun kızı beni beğenmiyor emmim kendi haline bırakma anlarsın ya dedi yatak odasını da hazırlamışlar Allahın delisi ben de aşkından ölmüyorum emmim istedi imam nikahı filan kandıramıyoruz yellozu Bir sürü adam geçmiş üstünden yalnız yaşıyorum ayağına orospuluk yapıyor ZİL ÇALAR ÇİĞDEM GELMİŞTİR DURSUN KAPIYI AÇAR DURSUN Hoş gelmişsin deli gönlümün kırmızı gülü Çiğdem annemler nerde Dursun onlar misafirliğe gitmişlerdi neredeyse gelirler Çiğdem iki kişilik masa hazırlanmış bana tuzak mı kurdunuz DURSUN ÇİĞDEME SARILIR KOLTUĞS DOĞRU İTER ÇİĞDEM İMDAT DİYE BAĞIRIR KENDİNİ KURTARIP MASADAKİ EKMEK BIÇAĞINI ALARAK DURSUNA SAPLAR ÇİĞDEM SEN BUNU HAKETTİN EFENDİNİN KAHYASI ÇİĞDEM HIZLA EVİ TERKEDER SAHNE SONU BİR KAYIT CİHAZI ÇALIŞıYOR ÇİĞDEM KENDİ SESİNİ DİNLİYOR çok ÜZGÜN HALİ PERİŞAN Belki yavru kediler ve büyük kediler diye iki kedi cinsi vardı yavru kediler hiç büyümüyordu büyümeden ölüyordu bu gün cumartesi Çarşamba günü metin bana hayatım dedi aynı gün çok şık antika bir gelinlik siyah taşlı bir yüzük bir tabaka esrar ve back to black yazılı bir kağıt buldum sokakta Cuma gecesi neva ya gittim.safa neva yı bırakmış..evine gittim 6 kat çıktım kitabın redaksiyonunu yapacaktı gitmemin nedeni buydu Bana vermek istiyor musun dedi Hayır dedim.Neva da dans ettim. Tin ayı uyuşturucu ticareti yapmaktan içeri almışlar. O laya jitem bakıyormuş. NE alaka dedim Kıyıköye polis değil jandarma bakıyormuş bağlantı buymuş. Ben de çöpten bir tabaka esrar buldum ya ‘bunlar benim anamı ağlatacaklar galiba esrarı evimde buldurup‘ diye düşündüm.Yanında üzerinde hilal bir ayın içinde uluyan bir kurt kabartması olan bir çakmak vardı ÇİĞDEM KAYITCİHAZINI KAPATIR TELEVİZYONU AÇAR TELEVİZYON EKRANI SAHNEYE DOĞRUDUR SEYİRCİ TELEVİZYONUN ARKASINI GÖRÜR FAKAT SESİNİ DUYAR ÇİĞDEM ŞARAP ŞİŞESİNİN İÇİNDEKİ SON YUDUMU İÇER YENİ BİR TANE AÇAR BOŞ İKİ ŞİŞE VARDIR TELEVİZYON ÇİĞDEM KONUŞURKEN DURACAKTIR ŞU ANDA REKLAMLAR VAR (BURAYA BİR REKLAM ALINABİLİR) ÇİĞDEM Makine açık kendi kendine konuşuyor makineyı çalışması için güzel filmlerle kandırıyoruz ben şimdi giyinip neva ya gideceğim ama yağmur yağıyor TV Bir isteğim olacak kızı bırakın onu siz getirdiniz özgür bırakabilirsiniz Yabancının ona aşık olduğunu bilselerdi ne düşünürlerdi ZİL ÇALAR ÇİĞDEM KAPIYI AÇAR METİN GELMİŞTİR SARILIRLAR Çiğdem metin onu öldürdüm Metin bıçağı kaç kere sapladın ÇİĞDEM BİLMİYORUM BİR KERE GALİBA METİN ÖLMEMİŞ OLABİLİR TV NE YANİ BAŞKASINI KURBAN EDEREK ÖZGÜR KALACAĞINIZI MI DÜŞÜNDÜNÜZ UMARIM ANLARSINIZ BENİM İÇİN ERKEK VE KADIN ARASINDAKİ İLİŞKİYİ KONUŞMAK UYGUN DEĞİL dedikodular beni endişelendiriyır yüreğimin aklanmasına yardım et tanrım Tv beni zorlarsanız kominist partisine katılırım Yaşlı bayan o serseri adamın evden atılmasını istiyor beni dinliyoe musunuz METİN çiğdem seni seviyorum TV YABANCIYI ÖLÜMDEN KURTARMIŞ VE ONUNLA OPERAYA GİTMİŞSİN MANÇURYADA İZLEDİĞİM OPERA BUYDU METİN VE ÇİĞDEM BİRBİRLERİNE SARILARAK MASANIN ÜSTÜNDEKİ İKİ ŞARAP KADEHİNDEN ŞARAP İÇERLER ÇİĞDEM KOLTUĞA UZANIR UYUMAYA BAŞLAR SIZMIŞTIR METİN ÇİĞDEMİN ÜSTÜNÜ ÖRTER GİDER . TV Aile kurallarını yıktığın için atalarından özür dile Sahne sonu İÇ GÜNDÜZ HASTAHANEDE BİR ODA ÇİĞDEM YATAĞA OTURMUŞ İLERİ GERİ SALLANIYOR DOKTOR GELİR BİR İĞNE YAPAR ÇİĞDEM UYUR BİR DOKTOR DAHA GELİR KONUŞURLAR 1. DOKTOR ÇOK YORULMUŞA BENZİYORSUN 2. DOKTOR SABAHTAN VİZİT VARDI DÜN HİÇ UYUYAMADIM ayrıca şu deli kız beni bayağı yordu 1.doktor ben çıkayım da dinlen biraz o zaman 2.doktor hayır hayır aslında seninle konuşmak istediğim birkaç şey var 1.DOKTOR Aklı başında bu kıza neden deli raporu vermişler ki 2. doktor RÜŞVETLE ALDIKLARINI SÖYLÜYOR , 1.DOKTOR CİNAYETİ İŞLEDİĞİ SIRA DELİ RAPORU VARMIŞ GAYET NORMAL GÖRÜNÜYOR BİR AYA KALMAZ ÇIKAR ÜNİVERSİTE MEZUNU AİLESİ ÖLDÜRDÜĞÜ ADAMLA BİRLİKTE yAŞAMASI İÇİN ZORLAMIŞLAR 2. DOKTOR RAPORDA KRONİK ŞİZOFRENİ YAZIYOR BİZDE AYNI ŞEYİ SÖYLEYECEĞİZ 1.DOKTOR BAK KAYITLARI DİNLE KADIN NE DİYOR KAYIT CİHAZINI AÇAR ÇİĞDEM DURSUN BİRDENBİRE ORTAYA ÇIKTI ORDU NUN BİR KÖYÜNDEN GETİRTTİ BABAM AKRABAMIZMIŞ ilk zamanlar amaçlarının ne olduğunu bilmiyordum ama şüphelenmem gerekiyordu çünkü bizim evimizde yiyip içiyor kalıyordu babam evde yabancı bir erkeğe izin vermezdi.Babam mirasını bana b ırakmamak için önlemler alıyordu saf mışım paramı erkeklere yedirirmişim beni kandırıp elimden malımı 00000000 mülkümü elimden alırlarmış dursun.evde kalıyordu banyo yapıp benim bornozumu giyiyordu sarışınsın sarısın güzel şarkısını seviyordu Ben o zamanlar esmerdim o gün beni yazlık eve çağırdılar gittim yemek hazırlamışlar masada mumlar filan fakat iki kişilik beni dursunla evde bırakıp gittiler.dursunu görmeye bile dayanamıyordum evi bırakıp bahçeye koştum dursun peşimden geldi ERKeksi bir biçimde bileğimi tuttu.Sanki Türkan şorayın vesikalı yarim filmini çeviriyorduk üst kattaki komşulara seslendim beni kurtarın diye sonrasını hatırlamıyorum , DOKTOR CİHAZI KAPATIR 1. DOKTOR ekmek bıçağıyla bir kere vurmuş maktülün karaciğeri parçalanmış. BIÇAĞI SAPLADIĞI DURUMU HATIRLAMIYOR BAHÇEYE KOŞTUM DİYOR VÜCUDUNDA FAZLA BERELENME YOK AMA MAKTÜL CİNSEL TECAVÜZE YELTENMİŞ bu olayı hafızasından sileceğiz. Ailesi böyle istiyor. Zaten zaman zaman hastaneye getirip deli A raporunu yeniliyorlarmış 2. DOKTOR SANTRAL DOPAMİN 2 RESEPTÖRLERİNİ DAHA AZ OLMAK ÜZERE DOPAMİN 1 RESEPTÖRLERİNİ BAĞLAYARAK ANTİPSİKOTİK ETKİ YARATMAK GEREKİYOR ALKOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR KARDEŞİ PARKİNSON GLOKOM HİPERTRİODİ YOK KARACİĞER YETMEZLİĞİ VAR NE YAPSAK EKSTRAPRİMİDAL YAN ETKİLER İÇİN BİR ANTİPARKİNSON KULLANMASI GEREKİYOR 1.DOKTOR BİR TERCİH YAPMAK ZORUNDAYIZ KARACİĞER İKİNCİ PLANDA DÜŞÜNÜLECEK SANNE SONU İÇ GECE ÇİĞDEM EVDE OTURUYOR PENCEREDEN BAKIYOR ÇİĞDEM SAÇINI ARKADAN TOPLAMIŞ MİNİ ETEKLİ..BENCE ŞIK OLMAYAN BİR KADIN o yüksek topuklarla yokuş aşağı yürümek hüner ister kafasında patates suratlı muhakkak kirli sakallı kalın dudaklı bir erkek imajı var ve bunu çok ciddiye alıyor.benim sokağıma benim onu görebileceğim yere nasıl gelmiş.benim tipime yakın bir model değil çünkü. Biri duysa insan sormaz mı insanlar modellerine tip numaralarına göre mi bir takım sokaklara ayrılmışlar diye evet benim teorime göre aynı yerde oturan insanlar birbirlerine benzer bu kadın yabancı halinden belli ÇAY ALIR Kendi kendine konuşmak şu anda benim yaptığım gibi bir ihtiyaç sayılmıyor karnın açsa yiyorsun hastaysan ilaç alıyorsun sebep sonuç ilişkisi eylem bir çıkar getirisi varsa eylem kabul ediliyor. Ben kendi kendime konuştuğum zaman beni kim dinliyor ne işe yarıyor.BUNA DELİLİK DENİYOR HALBUKİ BEN ŞUURUMU AÇIK TUTMAYA ÇALIŞIYOR OLABİLİRİM o kadar yalnızım ki bence insanın en büyük düşmanı da en iyi dostu da kendisi. Bir şey unutmuş gibiyim önemli bir şey ne olabilir acaba bana bu kadar ilaçlar verdiklerine göre bu kadar telaşlandıklarına göre birini mi öldürdüm acaba ZİL ÇALAR GÖKHAN GELDİ demek gökhanı öldürmemişim halbuki eski sevgilim Gökhan benim bir zamanlar beni istemeye geldi de annemler vermemişti ha çünkü imzam geçerli değil. Hah evet dursun dursunu bıçakladım ZİL ÇALAR ÇİĞDEM KAPIYI AÇAR GELEN İLHAN DIR İLHAN ÇİĞDEM ÜSTÜNE BİRŞEYLER GİY metin seni evde bekliyor Sahne sonu İÇ GÜNDÜZ METİNİN EVİ ÇOK DÜZENLİ TEMİZ ZENGİN GÖRÜNÜŞLÜ BİR EV BAZI EŞYALAR TOPLANMIŞ METİN Hoşça kal hayatım ben taşınıyorum Çiğdem metin sevgilim gitme ne olur Metin aşkım sonsuza kadar böyle yaşayamayız sen kanunen evlenemiyorsun ben evlenip çoluk çocuk sahibi olmak istiyorum ÇİĞDEM BİRLİKTE YAŞAYABİLİRİZ METİN NE OLUR BENİ BIRAKMA sevgilim Metin aşkım bu işin şakası ben evleniyorum onbindolar karşıliğında bir rus kızıyla evleniyorum formalite evliliği paraya ihtiyacım var bu evden taşınıyorum ama bu ayrı konu EDİRNEDE BİR RADYODAN ÇOK İYİ BİR TEKLİFALDIM EDİRNEYE TAŞINIYORUM AİLEM DE EDİRNELİ ORADA YAŞIYORLAR BİLİYORSUN Çiğdem biz ne olacağız METİN EDİRNE YAKIN B EN SENİ GÖRMEYE GELİRİM HAFTA SONLARI ÇİĞDEM ELİNİ ALNINA KOYMUŞ GÖZLERİNİ KAPATMIŞ DURUYOR , METİN Gülay beni neva ya davet etti. Senin de takıldığın yer biliyorum bu gece neva ya gidelim birlikte ÇİĞDEM BİR SÜRE CEVAP VERMEZ SONRA ÇİĞDEM OLUR SAHNE Sonu BİR BAR ORTAMI IŞIKLAR LOŞ DU HAST MİCHT ÇALIYOR ÇİĞDEM DANS EDİYOR GÜLAYLA METİN SARILMIŞLAR KULAKTAN KULAĞA KONUŞUYORLAR ÇİĞDEM ELİNDEKİ BİRAYI METİNİN SURATINA ATAR BOŞ BİRA BARDAĞIYLA MÜZİK ÇALAN CİHAZA VURUR ETRAFTAN YETİŞİR ÇİĞDEMİ TUTARLAR METİN GELİR ÇİĞDEME SARILIR METİN YOK BİSEY AŞKIM SAKİN OL METİN MÜZİĞİN BOZULMASI YÜZÜNDEN DURUMU TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIR METİN HERKESE BENDEN BİRA İÇELİM ARKADAŞLAR ŞU MÜZİĞİ DE HALLEDİN MAsraflar benden kraliçemizin morali bozuk biraz SAHNE SONU İÇ GECE ÇİĞDEM SIRTI SEYİRCİYE DÖNÜK OTURUYOR ÇİĞDEM ben beş yaşındaydım malatyadaydık o sıralarda malatyada sekizinci kolordu vardı babam kırk yaşında askerliğini yapıyordu o yaşına kadar asker kaçağıymış orduevine karargaha istediğim gibi girip çıkıyordum her yere burnumu sokuyordum subaylar beni çok seviyorlardı üst rütbeli bir subay ölüm döşeğindeydi çok hastaydı beni yanına aldılar bir kağıda bir göz çizerek subaya verdim ve ben geleceğe gideceğim doktor olup sizin hastalığınıza çare bulacağım bu kağıta çizdiğim göz benim dedim ne demek bu diye sordu yani and mı içiyorsun evet dedim yaptığım ilk büyüydü şimdi ben o büyü sayesinde geçmişe dönsem bile doktor olmadım ki sadece tehlikeli bir deliyim sonra….. orman gibi bir yerdeydim bir düşman askeri paraşütle yakınlara düşmüştü yaralıydı. Benimle konuştu kardan adamı yalnız bırakıyorlar dedim. Kardan adam benim dedi büyüdüğüm zaman gelip beni alacağını söyledi işte oydu aşkım kim Amerikalı kim türk bilmiyordum koşup Amerikalılara haber verdim gelip askeri aldılar helikopterle götürdüler BİR SİGARA YAKAR METİN O MU ACABA BELKİ DE metin di o ama gelip beni alacağını söylemişti metin beni almadı ÇİĞDEM Neva ya gidiyordum. Yolda bir çocuk bana takıldı sohbet ettik tanrıyla yolumu ayırdım yaşam güzel dedi.Bende güzel olan bizleriz dedim.söylemek istediği ahlaka uygun davranışın bir eleştirisiydi.bende yaşayanların bir ahlakı olduğu fakat yaşamın bir ahlakı olmadğnı söyledim bir kedi yavrularını seVERr fakat karnını doyurmak için öldürür bizler iyi yürekliyiz ama kuzu eti yiyoruz cana kıyıyoruz canlı hücresi bir çeşit protein olan aminoacitlerle çalışıyor ama akıl bunu reddediyor yemek için öldürmenin bile ahlaki olup olmadığını sorguluyor.insanlar bence bir süreliğine komünal hayatı gerçekleştirebilirler ama et yedikleri doğayı sömürdükleri sürece bu uzun sürmez. Temel kuralı rekabet olan kapitalizm aslında doğanın da kuralı küçük balık büyük balığı yer kural budur küçük balığın galip geldiği durum aynı kominizm de olduğu gibi ahlaki bir durumdur ve din kapsamına girer mesela feodalizmden burjuvalığa geçişte ne kadar din YANİ KİLİSEfeodal devletin destekçisiydi deselerde din olmasaydı hak kavramı olmayacağı için kölelik düzeni yıkılmayacaktı. SEYİRCİYE SIRTI DÖNÜK OLAN ÇİĞDEM KALKAR SEYİRCİYE DÖNER GÖZLERİNİN ETRAFINI SİYAH HALKALARLA BOYAMAYA RUJLA AĞZININ ETRAFINI BOYAMAYA BAŞLAR SONRA AYNAYA BAKIP KAHKAHALARLA GÜLER ÇİĞDEM İŞTE HAYATIN BÜYÜK BALIĞI GETİRDİĞİ NOKTA küçük balıkmıydı belki de küçük balık. Lüferlerle düşüp kalkarken kendimi torik sanıyordum lakerda yaptılar benden tv gelinin teyzesinden beşi bir yerde gelinin amcasından cumhuriyet altını sahne sonu SAHNEDE YEDİ SEKİZ KİŞİ KIZLI ERKEKLİ ELLERİNDE PANKARTLAR 1 MAYIS KUTLAMALARI KALABALIK YAŞASUIN BİR MAYIS YAŞASIN BİR MAYIS DİYE BAĞIRIYOR SAHNEYE ÇİĞDEM GİRER ÜZERİNDE BİR GELİNLİK VARDIR POLİS ÇİĞDEMİ DURDURUR POLİS HANIMEFENDİ KİMLİĞİNİZİ GÖREBİLİR MİYİM ÇİĞDEM BUYRUN POLİS HMMMM ÇİĞDEM ARAR BU KIYAFETİNİZİ BANA AÇIKLARMISINIZ ÇİĞDEM İŞÇİ BAYRAMINI KUTLUYORUM POLİS BURASI SİZE UYGUN BİR YER DEĞİL HANIMEFENDİ EVİNİZE GİDİN YOKSA SİZİ HASTAHANEYE GÖTÜRMEK ZORUNDA KALIRIZ ÇİĞDEM BANA UYGUN YER NERESİ ÖYLE BİR YER VAR MI BEN DE KADINIM BENİM DE PATRONLARIM VE İÇİNE EDİLMİŞ BİR HAYATIM VAR 2.POLİS BIRAK GİTSİN ŞİMDİ BUNUNLA UĞRAŞMAYALIM ÇİĞDEM İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL GİY DEDİ GELİNLİĞİ DİYE BAĞIRARAK KALABALIĞA DOĞRU Gider PERDE KAPANIR ANLATICI Iyı akşamlar sayın dinleyiciler size anlatacaklarımız var.bildiklerinizden ve bilmediklerinizden. Bu geceki oyunumuzun başrolündeki çiğdem şu anda pangaltındaki evinde ağır ilaçlar kullandığı için hiç üretken olmayan bir hayatı yaşayıp gidiyor onu mutlu eden bir şeyLER VAR GİBİ SİYASİ DÜŞÜNCELERİNDE İSABETLİ OLDUĞUNU ANLAMASI DENİLEBİLİR BUNA etrafındaki arkadaşları olaylara sınırlı bakıyorlar ve saçmasapan çareler üreterek hayatı çoğu zaman yalnızca eleştirmek ve bayramda çocukların oynadığı torpiller gibi yönsüz bir patlamayla kalıyorlar zarar verebilirler şüphesiz ama esas amaç zarar vermek değil ki düzeltmek önemli bir değişiklik var ama büyük kapatılmanın başladığı bir çeşit tımarhane ya da ıslahevi olan arnavutköy amerikan lisesine girdiği dönemde kendisi gibi kapatılmanın farkında olan o zamanlar diğer çocuklardan 20 cm uzun yüzü sivilceli ve enteresan bir psikozun pençesinde olan berk ulusoy a kavuştu.Berk in abisi olduğunu düşünüyorŞu anda 50 yaşındaki berk te bu durumdan şikayetçi görünmüyor birbirlerini o kadar çok sev,yorlarki berk çiğdemin elini ayrı evlerde ayrı yataklarda uyudukları süre dışında hiç bırakmıyor. Hah bakın bu tarafa geliyorlar çiğdem berk gelsenize ELELE TUTUŞMUŞ OLAN ÇİĞDEM VE BERK GELİR ÇİĞDEM size bir şiir okıyacağım yunus dişkaya nın şiiri geçen gün varlık dergisinde gördüm BERKE SARILIR HAYATIN İZİNİ bulduk samanlıkta yıldız ararken onu yitırmemek için derhal ölmeliyiz derhal Kızlarımızı çeyiz sandıklarına gömdük oğullarımızı toprağa Atlarımızdan başka yükümüz kalmadı bu yolculukta Sülünler pelikanlar ispinozlar sakalar hepsi hepsi kuşa döndü Kahverengi ceset izlerine grafiklendi dağlar masallarda Masallar tavşan uykularında boşaldı tarih kitaplarına Topkapıdan giren fatih kumkapıdan zilzurna çiktı eşek sırtında BIYIKLARIYLA yürüyen kulamparalar geçti sırattan resullerden evvel En son fareler yetişti gemisine ruhun Dinleyin sifon çekti cumhuriyet Dinlemek te bir erdemdir BERK KAHKAHA ATAR O SIRADA HAVADAN KONFETİLER YAĞMAYA BAŞLAR BİR GERİLİM MÜZİĞİ ÇALMAKTADIR BERK:BAŞLADI DER ÇİĞDEMİ ELİNDEN TUTAR YAN TARAFTA DURAN TABUTLARIN KAPAĞINI AÇIP İÇİNE TATARLAR TEKRAR ELELE TUTUŞURLAR PERDE KAPANIR ANLATICI ŞİMDİ otuz yıl öncesine gigiyoruz o zamandan bu zamana doğru ilerlerken ben daha çok gülmeyi planlıyorum oyuncuları bu konuda zorlayacağım haydi bakalım gelsin 80 li yıllar Alexander soljenistin tanrıyı politakaya geri getirin diyor ve amerikada 20 yıl sürecek sürgün hayatı başlıyor 20. yüzyıl insanlığın ahlaki bir olgunlaşmasına tanık olmadı tersine kültür kesin bir düşüş gösterdi insan ruhu çöküşe geçti bu arada çevrenin ve ekolojik dengenin harap olduğu gerçeği de var ama naçizane şunu söylemeliyim insan hayatının beş lira etmediği çocuk istismarının insanı maddi manevi sömürmenin asırlardır devam ettiği dünyamızda sanki ahlak varmış ta çökmüş gibi düşünmek çok yanlıştır ahlak çifte Standard dan başka bir şekilde var olmuyordu önceden de 80 li yıllar turkiye de 12 eylül sonrasına denk gelir ve çiğdem o sıralarda 20 li yaşlardadır ( ÇİĞDEM ROLÜNÜ BİR TFAVESTİ OYNAYACAKTIR) ANNE OĞLUM derslerini yaptınmı Çiğdem anne ben ders in ta kendisiyim bana bakıp feyz almanız gerekiyor tıp fakültesinde beni ders olarak okutuyorlar Anne oğlum dedim de sen kusura bakma bir zamandır sen benim dünya ahret kızımsın Çiğdem ne zamandır acaba doğduğumdan beri mi Anne hayır değil aslında ne zamandır sen söyle benim tatlı kızım Çiğdem selim in sünnetinden beri Anne ah kızım canım yavrum senin de sünnet olman gerekiyor Çiğdem ya tabi sonra da askere Anne kızım ay adın neydi senin evladım Çiğdem çiğdem anne Anne bak çiğdem yavrum ben senin bu babandan şüpheleniyorum köysoylu ne de olsa böle seni kucağına adlımı küçükken filan Çiğdem evet anne ben küçükken seni leğende yıkıycam hesabına kızlığımı bozdu Anne ÖKSÜRÜR ay fenalaşıyorum biz bu kızı kime satacağız şimdi ayakparmaklarının arasındaki kirleri temizleyerek çiğdemle konuşmaya devam eder kız ben ayten hanımlara gidiyorum madem evin kızısın evi şöyle bir temizle süpür sil bulaşıkları yıka hadi görüşürüz abdestim bozuldu mu acaba öksürürken kaçtı gibi geldi ANNE ÇIKAR ÇİĞDEM ZEKİ MÜRENİN KAHIR MEKTUBUNU TEYBE TAKAR DİNLEMEYE BAŞLAR PERDE KAPANIR IÇ ÖĞLE ÇİĞDEMİN ARKADAŞI PINAR GELMİŞTİR O DA BİR TRAVESTİDİR PINAR köpeğe tecavüz ettiğinden emin misin çiğdem Çiğdem pınarcım gece ezan okunurken sadece bir köpek tecevüz sdiliyor muş gibi bağırıyor ben hayvanları koruma derneğine haber verdim ilgilenmediler son olarak dün gece pencereyi açıp avaz avaz bağırdım sonunda beni tımarhaneye götürecekler ses otoparktan geliyor şimdi geliyorsun değil mi gidip bir bakalım Pınar ayakkabı giymemişsin Çiğdem ayakkabıyı düşünecek akıl mı kaldı elim ayağım titriyor şimdi giricem babasının dergahına ibnenin BİR TARAFTAN ÇIKAR ÖBÜR TARAFTAN GELİRLER SAHNEDE ONSEKİZ YAŞLARINDA ÇOK YAKIŞIKLI BİR ÇOCUK ÇEVRESİNDE KÖPEKLER VE KÖPEK YAVRULARIYLA OTURMAKTADIRİ DELİKANLI BUYRUN SİZİN İÇİN NE YAPABİLİRİM PINAR VE ÇİĞDEM BİRBİRLERİNE BAKARLAR ÇİĞDEM ETEĞİNİ DÜZELTİİR BİR YERE KOLUNU DAYAYACAK GİBİ YAPAR DÜŞECEK GİBİ OLUR TAM DÜŞECEK GİBİYKEN ÇİĞDEM AAAHMMM BİZ ŞEY PINARCIM PINAR adım pınar ÇİĞDEM BEN DE ÇİĞDEM MEMNUN OLDUM AA ŞEY DELİKANLI BUYRUN ÇİĞDEM HAYVANLARI SİZ DE BİZİM GİBİ ÇOK SEVİYORSUNUZ HERHALDE ŞEY BİZ ÖYLE KÖPEKLERİ SEVELİM DEDİK GEL PINAR İYİ GÜNLER ÇİĞDEMLE PINAR GERİ DÖNERLER SAHNEDEN ÇIKMADAN ÇİĞDEM ALLAHIM NE KADAR YAKIŞIKLI PINAR SORMA AKLIM BAŞIMDAN GİTTİ SENCE SAPIK O MU YOKSA BİZ MİYİZ ÇİĞDEM ÇİĞDEM AY NE BİLEYİM NASIL BİLMEM ENCIL HART GİBİ BİRŞEY PERDE KAPANIR ANLATICI ANGEL HEART alttan alttan yürütülen tam bir korku öyküsü olan bir film 80 li yıllarda psikolojik ve felsefi açılardan devrim niteliğine sahip bir allan parker filmi çiğdem encıl hart derken delikanlının encıl kelimesindeki gibi meleksi görünüme sahip bir şeytan öyküsü olabileceğine parmak basıyor ama çiğdem ve pınar kirli paslı sapık bir canavar avına çıkmışlardı delikanlıyı görünce bir anlamda şeytanın karşısında elpençe divan durdular gece olunca tv da cosby ailesini seyrettiler 80 li yıllarda herkesin yaptığı gibi aslına bakarsanız çiğdem henüz çok genç 24 yaşında liseyi bitireli 6 sene olmuş ama o lisede arkadaşı olan berk uğurluyu hala unutmamış aslına bakarsanız Berk te onu unutmadı berk 1 98 boyunda bir adam nereye gitse tanınır ama çiğdem onu tanıyamadı senelerce bozacı rolü yapan berki 2 m boyuna rağmen gözleri mavi olduğu için tanımadı dünya o zamanlarda kontakt lens gerçeğini bilmiyordu ve bozacının üstübaşı cildi türkiyenin en zengin adamının torununa hiç benzemiyordu izleyelim ÇİĞDEM ODASINDA ÇAY İÇİYOR MÜZİK DİNLİYOR DONNA SUMMER ANNE ODANIN KAPISINI AÇAR ANNE İKİNCİ DEMLİK Mİ BU ÇİĞDEM ÜÇÜNCÜ …………………………… ANLATICI ESKİ CUMHURBAŞKANININ EŞİ OĞLU MALİ KRİZE DÜŞÜNCE tanıdık bir müteahidin tanıdığı olan bir devlet bankası genel müdüründen rüşvet karşılığı alması gereken para için mafyayı aracı kılıyor mafya burada göstermelik. Bir kadın daha var eşi genel müdürü olduğu bankayı şaibeli bir şekilde batırmakla suçlanan bir bayan önce ekonomik işlerden sorumlu bakan sonra da başbakan oluyor 23 nisan ulusal egemenlik bayramında bir kasabada tören kürsüsünden ezan okunuyor savcı ve görevli albay töreni terk ediyor.eski genel kurmay başkanının oğlunun arkadaşları sahte mit mensubu görüntüsüyle dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.eski cumhurbaşkanının oğlu karısı ve kızının da adlarının karıştığı rüşvet ve yaralama olaylarıyla ilgili açıklamalar yapacağını söyleyen ünlü bir mafya babasının kızı yine bu olayın aktörlerinden mafya babası eşi tarafından öldürülüyor uğur mumcu nun katilleri bulunamıyor başkentin genel başkanı sanatın içine tükürüyor ceza mahkemeleri usulü kanunundaki değişiklik yüzünden polisler yürüyüş yapıyor vb 90lı yıllar sürerken ailesinin onu peşkeş çektiği dursunu öldürmeden önce aslında o kadar morali bozuk olmasa berk in ve diğer arkadaşlarının onu hiç bırakmadığını anlayacak nasıl mı gelin izleyelim ah o ne çiğdemdir o yere bakan yürek yakan. Çiğdem ömrü boyunca onu kimin bu kadar sevdiğini anlayamadı sonunda takdiri ilahi deyip çıktı işin içinden düşüncelerini söylesin belki sizi de etkiler Radyo açık Şarkı her şey mal mülk her şey para pul dostlukmuş sevgiymiş ara bul benimde gözüm artik açildı heryanıma kısmet saçıldı (SEZEN AKSU) ÇİĞDEM KARDEŞİM iki yaşında ben dört yaşındaydım annem uslanırım beklentisiyle hastanede hademelere bana şok yaptırıyordu erkek kardeşimin yaşamaya benden daha çok hakkı olduğuna karar vermişti nedenini bilmiyorum belki aptal olduğu için ya da beyaz tenli olduğu için belki eli yüzü kir pas içinde bir adam ona tecavüz etmişti ben doğmuştum belki bu yüzden beni sevmiyordu eve gelen diğer beslemelere yaptığı gibi bana evin işlerini yaptırıyordu.sokakta oynayan çocuklardan bir çok şey duyuyordum evimiz hakkında benim çocuk olduğumu bana bu muameleyi yapmaya hakları olmadığını vs fakat ev,ç,nde öyle demiyorlardı benim okula gidip büyük adam olacağımı kendilerinin benim öz annem babam olduklarını eve gelen misafirlere benim üstün zekamı anlata anlata bitiremiyorlardı ev işlerini yaptığım sürece bir sorun çıkmayacağını düşündüğüm için hayat böyle akıp gidiyordu.bir süre sonra annemin sevgilileri ortaya çıktı sevişirken beni de yatağa yanlarına alıyorlardı babam olduğu söylenen kişi ise tanrı olduğunu düşünen biriydi ve annem tarafından aldatılıp sömürülen hayatını yaşıyordu annemin sevgilisiyle yatakya yaptıklarının nasıl bir şey olduğunu soran babama nasıl olduğunu gösterdim ve tek arkadaşım olduğu için biz de babamla aynı şeyleri yapmaya başladık anneme oğlunu alıp gitmesini babamla benim evleneceğimi söylemiştim bu arada bana mümkün olduğu kadar ekmek kırıntılarının üstüne basmak gibi günahlar yapmam Allaha inanmamam gerektiği öğretiliyordu. Hatırladığım kadarıyla yakınımızda bir yerde on onbeş tane sapık inşaat işçisinin beslenebileceği cinsel fantezileri olan şeytan ve ölü eti yeme ayinlerine liderlik yapan bir sapık vardı ama annem mi babam mı kardeşim mi ben miyim bunu hala anlayamadım tüm bunlar ben beş yaşında okula başlamadan oluyordu.bir de annemin zulmü yüzünden dört buçuk yaşında çamaşır suyu içerek intahara teşebbüs ettim beni oklavayla fena halde dövüyordu akıl sağlığım iyice bozulmuştu belki de bu yüzden beni ilkokula yazdırdılar okul saatlwri annemin rahat edeceği saatler olacaktı Hhhhhhhhhhhhhhhhh Jim ait olduğum bir yer var bunu eve geç kaldığımda geceleri ve sabahları bombos evde gözümü actiğimda anlıyorum Anlıyorum iyi hıssedebilirim sana söylediğim her şey bebeğim doğru olabilir Ask sevgilim yalnızca ask hayatını yeniden yaşamanı sağlayabilir Orada yanında olacağım Scott Bunu şarkı sözü yapmayı düşünüyor musun jım Hayır bunlar sihirli replikler onu tekrar gördüğümde söyleyeceğim Scıtt Anlayacak mı Jim Muhtemelen hayır bir hatırlatan olmasa ben de anlayamam felsefi sözler derim geçerim Scott Ctsi günü tıyatronun garajında çalarken o da orda olacak mı Jım Evet sonra türkiyeye gideceğiz şu anda dört yaşında amerikada doğdu Scott Tamamen kendisi değil mi Jim Evet o Scıtt ama yaşı en az dört yaş büyük olacak jim klonlanacagi yaş belli ayarlayacagız scott kenedy ile Monroe nun kızı olduğu doğrumu jim bu bilgiler gizleniyor ben de bilmiyorum scott yeniden öleceği bir çocukluk dönemini neden yaşıyor jım izini ıyıce kaybettirmek için scott beyaz sarayın altını üstüne getirdi çocuk işte oynuyor jim syd nerede on gündür scott barret mı jım evet o da Türkiye ye gelecek scott klonlanacak mı jim henüz değil sid modelinden elli tane var scott başka neler biliyorsun jim boşver scott iğneyi dik tutma tehlikeli jim 20 yıllık junkiye öğretme oğlum müziği acıyorum scıtt Dark side of the moon u çalsana Jim Hüzünlendiriyor beni Hhhhhhhhhhhhhhhh Adam Tesisat hiç olmamış müzik patlıyor iki Dakka jim i uyandırayım diyorum ama kendinde değil bakıyor ama görmüyor 2 adam Ronnie barda ona cıtlatalım o söylesin 3 adam Kok partisinde bu minik civcivin işi ne kimin dumanlı kafasından çıktı bu çocuk Kadın Her şey gerçek dışı o da birimizin hayali 3 adam Yani bu çocuk jim in kafasından mı çıktı öyle diyorlar Kadın Senin kafan jim in ki kadar büyük olsaydı senden de çıkabilirdi 3 adam S,a,p,ı,k ne demek onu da bilirsen sana bir votka ısmarlayacağım Kadın Sen bana tekila ısmarla daha çok severim 3 adam Limon diye benimkini yalarsan olur Kadın Jim gidiyor ya ne oldu çalmıyor mu 3 adam Bir aksilik olmalı Scott Mary jane gEl hadi gidiyoruz ıyıce dumanaltı oldu çocuk yahu karıları aldı gitti dört yaşında çocuğu burada bıraktı mary jane iyimisin Çiğdem Ben büyüyünce jim le evleneceğiz Scott Seviyor musun onu Çiğdem Evet Scott Uykun yok mu senin artık uyku vakti geldi de geçti minik kuş Çiğdem Jim bana mıdık diyor Scott Bıdık olmasın Çiğdem Olabilir scott ben dondurma istiyorum Scott Tamam buluruz gel bak buradan atlayacagiz kapıdaki polislerin seni görmemesi lazım oofff kaç kilosun sen yüz var mısın Çiğdem Herkes bana şişko diyor scott Scott Ha Ciğdem orada duran adam var ya bana tekme attı scott ne diyosun mary jane bişey odlumu bak şimdi benim albümde büyüyünce anlaman için bilmeceler var çiğdem çok hızlı yürüme scott yoruldum scott tamam geldik bilmeceleri diyorum mesela çaydanlık dersem çayı demlemekten bahsedersem bu para anlamına geliyor iyice dinlersen şarkıdan bir banka hesabı numarası çıkıyor bunları hatırla olur mu çiğdem olur galiba scott neden galiba çiğdem üstten bir kus geçti mavi scott sen dumanaltı oldun hayal görüyosun çiğdem sen de hayal misin hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 1967 Malatya sekizinci kolordu beş yaşlarında bir kız çocuğu kapıyı açar içeri bakar Gel gel… gel içeri küçük kız gel bakalım ne yapıyorsun sen burada Ben erkek arkadaşımı arıyorum sevgilim o benim ama ben senin arkadaşınım diyor Gel gel otur şöyle Bu Atatürk resmi her odada var neden Aferin bak yaşın küçük ama Atatürk ü biliyorsun Benim babam Atatürk Çok mu seviyorsun büyük önderi Evet o da beni çok severdi Nasıl şey tabii Atatürk çocukları çok severdi Sanki Atatürk canlı gibiydi Nasıl yan,i Ben atatürkün kızıyım Atatürkün manevi bir kızı var adı ülkü Atatürk öldüğü zaman ben de öldüm beni dondurdular sonra yeniden doğdum Bak burada şerbet var ,çer misin İçerim meyvalı mı Evet dur zili çalayım sana bir bardak getirsinler Tamam Kapı tıklanır bir asker selam verir içeri girer Söyle asker Çiğdem hanımı paşamız çağırıyor efendim bir saattir arıyorum Tamam.çiğdem senin ününü duymayan kalmadı seninle tanışmamız bu güne nasipmiş asker şu bardağı yıkayıp çocuğa şerbet ver Baş üstüne komutanım Memduh paşa İzmir den döndü demek neden arıyor bu minik kuşu Otuz ağustos törenlerinde tankların önünde yürüyecek spor müsabakalarında paşanın yanında oturacak Kız çiğdem seni niye bu kadar seviyorlar Ben büyüyünce başbakan olacağım Hele bir okula git bakalım Ben birinci sınıfa gidiyorum Nasıl olur çok küçüksün daha 1967 van Çiğdem Memduh paşayla birlikte van a gelmiştir askerler yere göğe siğdıramıyorlar çocuğu bir gün çiğdem ormanlık bir yerdeyken bir paraşüt harekatı yapılıyor bir asker yaralı Merhaba sen kimsin Benim adım çiğdem yaralımısın kan akıyor Bak şimdi bem eteğini yırtıp bandaj yapacağım izin verir misin Tabii Hah bak şöyle g.dip haber verebilir misin burada olduğumu Çıplak oldum nasıl gidicem Sen çocuksun bir şey olmaz nasıl olsa eve gitmeyecek misin dur hayatta en çok kimi seviyorsun sen Kardanadamı Neden kardanadam Onu terk edip gidiyorlar Sakın unutma benim adım kardanadam sen büyüyünce seni almaya geleceğim Evlenecekmiyiz Beni beğen din mi Evet çok yakışıklısın Daha çok küçüksün kardanadamı unutma Tamam Beni bekleyecek misin Evet ama ya ölürsen Ben ölümsüzüm ölmem ama şu amda 28 yaşındayım sen 3o yaşındayken yani 25 sene sonra geleceğim Ölme ne olur Korkma ölüm denen bir şey yoktur Ama normal insanlar ölüyorlar Biz normal değiliz Ben de mi Bunu zamanı gelince öğrenirsin Adın ne Jan pol hoşça kal küçüğüm ANLATICI HAYATIN kaderi hayata her gel,şinde çalışmak olan sıradan insanlarının bilmediği büyük güç para hatırla ele geçirilen sonsuz gençlik ölümsüzlük dejaaaa vu başka bir biçime bürünme görünmez olma düşünceleri okuma zaman yolculuğu gibi bonusları var örüüümcek adam süpermem gibi süperkahraman çizgi karakterler aslında gerçekleri anlatıyor Ben çiğdemin yalancısıyım çiğdem böyle düşünüyor.vaktiyle boris vian ın bütün çirkinler öldürelecek adında bir kitabı vardı ama ölüm denen şeyin yokoluş olmadığı anlaşıldıktan sonra genç güzel zeki ve zenginler sıradan çirkin aptal ve fakirlerle karşılaşmayacakları apayrı bir boyutta yaşamaya başladılar.yalnız bu üstün kişileri otogarda hamallık yaparken görür de tanımazsınız içlerinde tasavvuf felsefesini zarif bir şekilde hazmetmiş büyük patronlar vardır tam da bunu anlatırken jan pol gotyeyi anlatmalıyım önce şunu söylemeliyim bir bakteri kültürü nasıl deney yapan bir bilim adamının elindeyse dünya da bir bakteri populasyonu gibi bizim yalnızca sağ duyularımızla bildiğimiz bilim adamları tarafından gözlem altındadır gördüklerimiz konuştuklarımız kokladıklarımız ağlamaklı duygularımız şikayetlerimiz en önemlisi dualarımız onlar tarafından bilinmektedir gautier ise başarılı ünlü ve zengin bir adam olarak bütün bu bonusları hak etmeden tepeden inme kazanmış kendi sınıfının kadın ve erkeklerini sıkıcı bulmakta kendi gibi bir çok güçlü erkek gibi aşağı sınıfın arasından prensini ya da prensesini aramaktadır prens ya da prenses diyorum çünkü gauthier biseksüeldir Kedi atlıyor oturduğum koltukıa sırtıma portakalsuyu kfpekli ekmek ve çay ikindileri kırk yaşım İngiltere kömür tozlarına bulanmış bir maden işçisi gibi uyanıyorum her sabah annemin amerikasından babamın rusyasından çalıyorum biraz yedi yaş öncesi Japonya kesinlikle akşama doğru Hindistan oluyor ve gece inerken bilmediğim bir ülkenin tedirgin edici ışıkları başlıyo+ Tam zamanında yetiştim radyoda jim morrison un bir konusmasını yayınladılar sesi berk ulusoya ne kadar benziyor ondört yaşıma götürdü bu beni lise sonda altı dersten kaldiğim sıralarda berk bana supertramp in breakfast in america albümünü hediye etmişti ondört diyorum gerçek yaşım buydu ama nüfus kağıdında üç yaş büyük kaydedilmişim deniz gezmiş yakalandiğinda ve ken scott breakfast in america albümünü yaptığında ben beş yaşındaydım sanırım 1970 yılı ve benim bes yaşında olmam lazım çünkü denizi yakaladıkları sırada ön tarafta deniz arkada sıralanmış subaylar ordusu en arkadada subaylardan birinin ceketinin yırtmacını tutacak kadar küçük olan ben denizle dağ gibi bir yerlere gittik ama hatırlıyamiyorum o sıralarda berk in çocukluğumla ve ken scottla bağlantılı olduğu hatta jim morrison un bir klonu oldüğü fikri henüz kafamda olusmamıstı kanlı bir mayıs olalı beş sene olmustu o sırada annem kardeşim ve ben oradaydık başbakanın bir suikaste uğrayabileceği haberi gelmişti bütün devrimci fraksiyonlar sendikalar ordaydı ve ben bir amerikan kolejinde okuyordum berkle yani jim morison la altı senedir tanışıyorduk görür görmez aşık oldum ona çok popülerdi.babası türkiyenin ileri gelenlerinden biriydi çok yakışıklıydı ve çevresi bir dişiler korosuyla çevriliydi ken scott la gönül ilişkim bitmişmiydi yoksa yeni mi başlıyordu bilmiyorum çünkü ken şarkısında eve yani amerikaya bir alt sokaktan dolaşarak gelmemi söylüyordu breakfast in america albümü bir çok şifreyle doluydu JIM MORRİSON” TÜRKIYEDE berk ulusoy adını alan jim morrison la ağaçlık çok geniş bir alana yayılmış rahibe ve rahiplerin çekip çevird,ğ, hem tıp fakültesi hem ortaokulu olan amerikan Robert kolejine gird,ğim bir zamanda çocukluğumun japonyası biter bitmez tanıştım herkesten 20 cm uzun yüzü sivilceli açık kumral yakışıklı bir genç orta okul dönemi için sınavı kazandıktan sonra on yaşında adet görmüş olan çiğdeme yaşıtı cüce erkeklerden biri tecavuz eder çiğdem hamile kalır babası okuldan alıp çocuğunun babasıyla onu evlendirir çiğdem bir de üstelik hepatit b olmuştur çocuk ne oldu doğdu mu doğduysa yaşıyor mu bilinmemektedir ah çiğdem ah beni beni evlendiğim tecavüzcünün ailesi çok dindardı benden ev hanımı olmam dantel örgü vs yapmam beklenıyordu nasıl başardım bilmiyorum lise kısmına Robert koleji bir kere daha kazandım kazanmam biraz tuhaf oldu çünkü sordukları bir soruyu belirlenmiş matematik kurallarıyla nasıl çözeceğimi bilmediğim için sorunun matematiksel olarak yanliş oldüğünü test sorusu olmasına rağmen soru kağıdının arkasına yazarak ispat ettim.Burası ortaokul lise olduğu kadar tıp fakültesi ve bir çeşit tımarhaneydi berki uzun zaman kapalı tutmuşlardı gerçek adı doors grubunun ünlü solşsti jım morısonolan berk in benim baba bir anne ayrı ağabeyim oldüğü gibi duyumlar vardı ama açıklık kazanmadı bşrbirimizi çok seviyorduk bu sevgi ensest halini alsa da Hatırladığim şeyleri çözemiyorum ama biz malatyuaya gitmeden önce yani dört yaşından önce berk yine vardı beylerbeyinde bir yalıda yaşıyorduk berk benden altı yaş büyüktü ve oyunlarda çocukların lideriydı bütün oyunlar benim üzülmemle bitiyordu bunu ebeveynlerime söylediğimde o senin abin diyorlardı sonra biz oradan taşındık ya da belki babamın askerliğin,i yapması için malatyaya gittik ,,,i Berk ve ben l ben lise haztrlıktayken samimiydik ben berkten borç istiyordum o yok deyince nerde paralar diyordum çünkü ailesi türkiyenin en zenginlerindendi. Bana tecavüz edip hamile bırakmış olan cüce nin de boyu hayli uzamıştı naif bir bağlılıkla hayatımda ona da yer veriyordum sanırım o da mick jagger ın bir klonuydu tıpatıp aynısı MİCK JAGGER Ne yapıyorsun dostum Çelakıl mezarlarında dolaşıyorum altta bir labirent var üzgün köşeye sıkışmış ölüleri kurtarmak istemiyor gibiyim sanki bunu hak etmişler ben ne suça inanırım ne cezaya ama hayat nasıl adil değilse bir çok ölü yaşlı olduğu için yemeğini yediten hasta bakıcılardan korkuyor hala ve bu yaşlı ölüleri utandırıp köşeye sıkıştıran altlarına sıçtıkları için ve titreyip buruştukları için ve yumruk yemiş bir kuş gibi kafalarını toplayıp çıplak çirkin ve soğuk sandalyelere bunlar bizim istediğimiz mobilyalar değil diyerek bir tekme atacak keyifte olmadıklarından artık barlarda gençler gülüşüyor onlar onursuzlarmış hiç sevilmemiş dövülmüş çocuklar gibi ölümün kısalttığı boylarıyla kevgirden çürümüş balıklar gibi atılıyorlar kısa saplı karanfiller de endişeli bu gelecekten aynı biçimde annem henüz ölmemişti itelenip kakılmadiği otuz senelik eprımış mayosunu ve hasır bir şapka giyrek bahçede köşede kameraya gülümsediği yıllardı ama yine bir anormal yuzu vardı acının içi ezik çelakıl mezarlarında yolunu kaybetmemişti henüz belki biz onu yaşlı bir kaplumbağa gibi arkadan sarılıp bacaklarımızın arasına alıp yürütürken hasır şapkasına mutluymuş gibi yapmasına ve ona ondan otuzüç yaş gençliğimizin somurtmuş şımarık birçehrenin gergin kıçıyla bakmasaydık o yıllarda da kaybolabilir bu sefer kumsalda oynayan bir çocuk gibi kovası ve küreğiyle bakabilir ben daha büyümedim şiirlerinden etkilenmiş sanki hiç ölmeyecek olan hayatıyla bize poz verirken keyifsiz hulahop çevirebilirdi ölüme Annem gece kalkıp bana tost yapıyordu ben tamda anneme benziyordum çok şımarıktam o da ben de alabildiğine şımarıyorduk biz ölenlerden farklıydık henüz hayatta ve birilerini hor görebilecek kadar uyanıktık sonra sersemledik ama ben şimdi kırkyedi yaşındaki annemi anlatıyorum küçük kedi yavrularını ıssız boş tarlalarda terk edip sonra babamla birlikte yazlık evimizin çatısını aktaran annemden erkek kardeşime pazardan alıp büyüttuğumüz ciccivleri kalın buyunlu horozlar haline gelince kestiren eli kanlı üç omuzlu bir erkek evlat bekleyen kendimi bir şekilde ezdirmediğim annemden ben bazı geceler ders çalışırken sabahlıyordum mick jagger ın bir klonu olan Mihail çikvaşvili babam gibi gürcüydü ve kısa boyluydu ama ömrüm boyunca sevdiğim erkeklerden biri olarak kaldı çünkü lise sona gelene kadar bpyu uzadı yakışıklı ve şıktı marka giyerdi ve güzel espriler yapıyordu mick jagger bianca jaggerdan ayrılıp o manken kadınla evlendiği zaman Mihail in bana yine de gülen çehresiyle anci cebimizde para ruhumuzda aşk yoktu karabulutların ne zaman gidecek hayatın bizi tatmin etmediği bir gerçek diyerek mick jaggerın eski karısına yazdiği şarkıyı söylemesi kalbimi zevkle burkuyordu gençlik hele onlu yaşlar tweed kumaşlarla yana yatırılmış siyah saçlı karikatür aleminde kaybolmuş bal tadında replikler arayan siyah beyaz arılar gibi şüphesiz mick jagger köroğlunun yavruyken çelimsiz cabbar atı ymış gibi oturtuyordu bizi okulun toplantı salonunda ya da ceza odasında uç saat ders çalışırken sonra suretler canlanıp renkleniyor üç boyutlu örümcek dövmeleri gibi bedenin gerçek sahibinin omzunda suret yavrular örümcek annelerini yiyor büyük suretin. Mick jagger büyük ağzıyla yaşlansa da yakışıklı ve Mihail onun genç klonu okulda öğretmenlerin kullandiğı tuvalete ben girip tuvalet kağıdını sabitleyen boruyla masturbasyon yaptıktan sonra giriyor o da masturbasyon yapıyor.o sıralarda Mihail şimdiki karısıyla çıkıyordu ve bana ona aşık değilim kullanıyorum demişti. Bütün okul ne idüğü belirsiz bir hastalığa yakalanıyor. Ve gelsin karantina düşünüyorum ölümsüzlük mikrobu o zaman mı bulaştı bize berk buz gibi alay ederek gelecek nesle kaldığımı 2000 li yılların gauthiersinin bir klonuyla olmayı hak ettiğimi o zaman söylemişti ne bileyim mikroplar ve hastalıklar yeni öyküler gibi yeni sayfalar mı açıyordu hayatımızda her ne kadar fısıltı gazetesinde berk in ağabeyim olduğu söylenmesine rağmen ona aşıktım ve marble hall da beni yere yatırarak üstüme çıkmasını hayal ediyordum altı dersten sınıfta kaldığımı üniversiteye gitme şansımın çok az olduğunu öğrendiğim bir gün ayağı yanık kedi gibi okulda utanç içinde dolaşırken Mihail marble hall da beni yatırıp üstüme çıktı eski kocamdı herkes durumu abartmadı ama berk haber yolladı bana en yakın arkadaşı cent mick jagger mı jim morrison mu diye SORDU o zamanlar bizim çocukların bu ünlü kişilerin klonu olduğunu bilmiyordum anci şarkısından etkilendiğimden mick jagger dedim. Berk bu sefer beni uygun bir yerde kıstırıp seninle ömrüm boyunca konuşmayacağım dedi o zamanlar o da çok gençti maçoydu ve her ne kadar abi kardeş ensest bunlar deselerde berk ve ben vazgeçilmez bir ritm gibi bütün şarkıların bütün hikayelerin iskeletinde bulunuyorduk Kütüphaneye gidip müzik dinliyordum kütüphanede bir akvaryum vardı durmadan balıklata bakıyordum siyah balık bendim kırmızı balık berk beyaz kanatlı kırmızı balık Mihail bunu kızlardan birine söyledim daha sonraları kütüphaneye gittiğimde her gün bir baliğın ölmüş olduğunu gördüm ben dediğim çiğdem adlı siyah balık sonunda birbaşına kaldı balıkları biri öldürüyordu ama kim olduğu bulunamadı Plateu dediğimiz boğazın sırtlarında ağaçlık okula bağlı bir alanımız vardı sık sık oraya yürüyuş yapıyordum bir gün küçük ağaçlardan birinin üzerinde ucunda ç harfi olan gümüş bir kolye buldum Mihail hemen aldı onu benden küçük sınıflardan çise adında bir kızın bu kolye bana ver ben de kalsın ben ona aşığım dedi aslında çiğdemin ç si olabileceği yeni yeni aklıma geliyor Lise birdeydik benim yaşım küçükse de tamamen bir yetişkin gibi görünüyordum işçi sınıfı gibiydik çocuklar o sıralarda tabi her çocuk değil daha çok berkin ve benim arkadaşlarım turkiyenin durumuyla ilgileniyorduk tabii bunlar sonradan yavaş yavaş ortaya çıktı benim erkek kardeşim kurtuluş adlı sol bir örgütün teorisyenlerinden biriydı babamda tkp li. Okulda dersler olmadiğinda yuva denen bir yerde birbirimizi görebilmek amacıyla toplandiğimizda sıyasetten de konuşuyorduk anladiğim kadarıyla berkte siyasi olarak faal di ama ben yalnızca işsizlere iş hastalara ilaç kısmını biliyordum siyasetin ben berkin peşindeydim hep onu arıyordum bir gün jimnastik odasının kapısında rastlaştık bana öyle bakma aklım karışıyor dedi bu ne demek diye çok düşündüm okulda bir dedikodu yayıldı berk çiğdemin ağabeysimiş diye bir gün derse girmek üzereyken berk öğrenci işlerine git bilgisayara Mouse lazım de dedi Anlamadım ama gidip söyledim yüzüme tuhaf tuhaf baktilar çünkü o zamanlar henüz bilgisayarlar fareler yani mouselar Microsoft yoktu sonra bir akşam üstü berk ve ben yuvada yalnızdık siyah beyaz kareler hatırlıyorum beyaz bir kobay faresi gibi beni parçalayıp yedi kedi miydi yani bana bir şey olmadı beklide bilgisayardır ben de Mouse yani fare ama okulda benim lakabım kediydi Bir gün yemekhanedeydik lise birdeydı yine ikinci ve üçüncü sınıflarla birlikte yemeğimizi alıyorduk Mihail aysegülün yanında oturuyordu yani tecavüzcü cücemiz ama artık yakısıklıydı kıskandiğimdan mı nedir Allah nazardan saklasın bu ne samimiyet dedim Mihail ile atışmaya basladık beni itti yemek tepsisini devirerek sinir krizi geçirmeye başladım herkes bana bakıyordu benim kim olduğumu merak edene söyleyeyim ben sizin fabrikatör babalarınızın patronuyum ders çalışmayacağım tatil yapacağım sizin gibi.bana diplomamı vereceksiniz ev ödevlerimi de sen yapacaksın Mihail bir hademe geldi bana bir iğne sapladı kendime geldiğimde hala yemekhanedeydim yerde yatıyordum salon boştu sigara içmek için yuvaya gittim berk ordaydı bir süre konusmadık sonra berk sessizliği bozdu ben amerikayım bir sistemim dedi ben neyim dedim sen bana uymak zorundasın bir sistem dosysasısın dedi sistem çöküyor çiğdem dedi çok endişelendim onun hasta bir android olduğunu varsayarak bir kitap çıkardı ve bir kadın edebiyatcının yazdığı kitaptan bir paragraf okudu çok beğenmiştim ben de ojuyabilir miyim bu kitabi diye sordum kitap henüz yok gelecekte yazılacak yazarı sensin dedi belki beni teselli edebilmek için saçmalıyordu ya da belki tamamen saçma olan benim Yine lise sonda fen derslerinden birinde eskiden ateş su toprak hava olarak dört elementin varlığına inanılıyordu şeklinde bir konu işliyorduk ben bu düşünceye göre insanın da beşinci element olabileceğini söyledim yıllar sonra fifth element filmi yapildı hele bir ensest hikayesi olan david bowıe nin müziklerini yaptığı cat people kedi insanlar filmi çok güzeldi filmde kedi olma kabiliyeti olan bir kız soyları tükenmiş olduğu için ve kedi yani kaplan olduğu zaman insan öldürdüğü için kendi gibi bir kedi olan ağabeyiyle ensest yaşıyor Biz lise sondayken şimdi mavi jeans in sahibinin oğlu olan bir çocukla ben oralarda dolaşırken karşılaştık nasılsın blue jean dedi blues hüzün demek ben söylediğinin bir blucin markası olduğunu anlamayarak ve Amerika oldüğünü söyleyen berk i kastederek ben blue jean değilim billy jean im dedim o sıralarda marlyn monro nun gerçek adı olan norma jean e dikkat ederek marlyn monronun norm sal bir cin oldüğü gibi normal olmadiği gibi bir şeyler iddia ediyordum birkaç yıl sonra micheal Jackson billy jean adlı şarkıyı yaptı ben de o sıralarda tımarhanelerde sürünüyordum sonra yıllar geçti bir de tarantino ( kill bill) bill i öldürmek adlı filmi yaptı fonda benim berk e olan sevgimi anlatan i was five and you were six We rode on horses made of sticks you were black and ı waswhite you would always win the fight bang bang yoı shot me down bang bang şarkısı çalıyordu Ve devam edersek ANDROİD İPUÇLARI Deja vu ya da hayatını tekrar yaşama hissine muzdarip olunca hayatın android ipuclarından birini elde ettim hayatınızı tekrar yaşamak üzere kendinizi zamanda geride bulduğunuzda hayatınızda hiç ama hiçbir şey değişmiyor bu bana peygamberlerin sözünü ettikleri kader denilen şeyin doğru olduğu bilgisini verdi çok tuhaf bir şey farzedelimbir evin altından geçerken başınıza saksı düşecek bunu biliyorsunuz adım adım kader sizi o noktaya yaklaştırıyor mesela bir elmayı yemekten vazgeçseniz ya da o gün siyah ceketinizin altına kırmızı eteğinizi giymekten vazgeçseniz saksı düşmesinin koordinatları değişecek fakat bunu yapamıyorsunuz çünkü anladığım kadarıyla başka insanların hayatların zaman ve mekanın koordinatlarıyla da baglantilisiniz her şey var içinde kişilikler tercihler yine apaynı tekrarlanan tesadüfler hepsi sizin kaderinizin örme taşları tabi sizin tercihleriniz gerçekleriniz de bunun içinde ben biraz da bu yüzden suça inanmıyorum bir suçlu içinde yaşadiği toplumun bütün hareketlerinden etkilenir ölüm de böyledir baksa canlıların zamanı sizin zamanınızı belirler bilim adamları zamanın bu özelliğini saptamış olacaklar ki zamanda yolculuğun imkansız olduğunu söylüyorlar ben başarıyorum nasıl bilmiyorum Şöyle devam edeyim hayat bir hastalıktır nefes almak yemek yemek yürümek bir kedinin bir kuşu bir aslanın bir ceylanı parçalaması kalp mide barsak yetim hakkı yemek birini dovmek öfkelenmek bir hastalıktır buna mutekabil insan tıp mühendislik bioloji antropoloji ekonomi siyasi bilimler gibi ilimler oluşturmuştur şizofreni de bir hastalıktır ama ben şizofreni denen ormana ilaç kullanarak yani belime ip bağlayarak giriyorum bu yüzden kaybolmuyorum burada bir ardıç burada bir kuş burada bir taş burada bir orman perisi var diye diye aynı tıp antropoloşi ekonomi bilimleri gibi şizofreni tahsili yapıyorum hayat nasıl tekamül ediyorsa iyiye yöneliyorsa bir hastalık olmasına rağmen benim sizofrenimde kendi tıbbını kendi antropolojisini kendi ekonomisini oluşturarak gitgide bir ilim halini alıyor bizim hayatta bütün bilgimiz deneysel yani felsefi tabirle apriori sebep sonuç ilişkisi yani pratik akıl bizi descaertes ın bundan birkaç yüzyıl önce döylediği düşünüyorum öyleyse varım mantığına götürüyor halbuki baygınken düşünmüyoruz ama yine varız hayvanların düşünmediği söyleniyor o zaman hayvanlar yok mu ya da düşünüyorlar o yüzden varlar aeşittir b besittir c o zaman a eşittir c demek olan Aristo mantiği da yetersizdir bu çevremizde bulunan gerçek denilen ve sebep sonuç ilişkisiyle algılanan determinizmin de yetersiz olduğunu gösterdi bana din tıp gibi matematik gibi antropoloji gibi bir ilimdir eğer buna kafamız evet demiyorsa şöyle anlatayım belki uygarlık gelecekte yanlış bir yere varıyor ya da gelecekteki büyük uygarlık yolda dökülenlere yardım etmek istiyor ve zaman yolculuğu yaparak geçmişe bazı insanlara ilimin simgelerle sembollele anlatıldiği din kitaplarını yolluyor böyle düşünülebilir hristiyanlar isa onların yerine günahlarını ödediği için ölümsüzlüğe inanırlar Müslümanlar ise ölüme ve imtihani geçerlerse cennete gideceklerine inanırlar ve Müslümanlar Allahın ademi yani insani ve bu dünyayı hz Muhammed için yarattığına inanırlar melekler tanrı insani yaratırken ortaliği kana bulayacak bir şey mi yaratacaksın demiştir Allah da cevap vermiştir ben sizin bilmediklerinizi bilirim melekler nurdandır içlerinde çelişki yoktur halbuki insan maddedir ve çelişkilidir insanın inanması meleklere göre daha zordur şi,mdi gelelim hz muhammede sadece dünya değil bir hastalık olan hayat ta hz Muhammed yüzünden vardır bütün bu pislik günah onun yüzündendir çünkü hz Muhammed hastadır iyileşmesi tekamül etmesi için Allah dünyayı ve hayatı yaratır sunnıler hz muhammedin davranişları karakterini ortaya koyan o zamanların arap dünyasında siyasi durumlar gereği ğuçlülerin ve zenginlerin oyuncağı haline gelen ve davranışları o zamanın düşünceleri ve iktidar savaşlarıyla yönlenen fıkıh ta denen hz muhammedin şizofrenisini neredeyse kuran dan üstün tutar hz Muhammedi Allaha şirk koşarlar ben nasıl şizofrenim için bir ilaçla bu ilmin içine dalıyorsam ki bu ilac ve doktorlar çoğu zaman Allahın bana bir yardımıdır hz ali de Allahın hz muhammedin ilimine yolladiği bir ilaç bir doktordur sünnilermüslüman değildir Müslümanlar Alevilerdir Sünniler ismi lanetlenmiş hiç kimseye adı konulmayan yezid soyudur ve ispanya da emevi devletini kuran yezid soyu müslümanliğa çok zarar vermiş onbirinci yüzyıldan sonra bir din Allahın bir ilmi olan Müslümanlık arap milliyetçiliğine yobazliğa bilim olmamaya doğru götürülerek yok edilmeye çalışılmıştır alevilik eski türk dini olan şamanizm den Hindistan da oluşmuş din teorilerinden de motifler taşır daha çok bilgi daha çok araştırma ilim tecrübe hz muhammedin hastaiğina imdad olarak yani insanliğa ve hayata bir antikor olarak yetişir. Bütün din kitaplarında insanın Allahın yasakladığı elmayı yiyerek cennetten kovulduğunu anlatır kimi dinlerde bu yasaklanmış meyvaya bilmek ağacının meyvesi denir bilmek yani bilgi masumiyeti bozar acı getirir ama paradise lost kaybedilen cennet te anlatıldiği üzre Allah insanın camurdan yaratılmış olması yani çelişki barındırmasi nedeniyle bunu yapacaklarını bilmektedir hatta şeytanın elmayı yemek konusunda havvayı kandırması da bu plan gereğidir Allah insanin tekamül etmesi gerekyiğini bilir artik insana bir mikrop gibi bilgi bulaşmıştır insan hastadır önceden de hasta çelişkiliydi hayat yaratılarak insan dünyaya yollanır bunlar sembolik olarak din kitaplarında anlatılır aminoacitlere ek bir bilgi olarak fen bilimleri tarafından incelenmelidir Bir hastalık olan hayat aynı benim şizofrenimin bana verilmiş bir şans olması gibi insana verilmiş bir şanstır o yüzden bütün dinlerde intahar etmek yasaktır bazı şizofrenlerde oldüğü üzere ben de evimin duvarlarında beliren yazıları okudum bir süre çok ağır hasta oldüğüm zamanlarda beliriyordu sonra evi badana yaptırdık artık okunacak çizikler yok ben bir çok şey okudum evimin duvarlarından böyle yarı İngilizce yarı Fransızca mesela mu Ahmet yani Fransızca benim eki getirilerek benim ahmedim ta mara bir isim tamara ama senin annen demek Fransızca Bir gün bakkala gitmek üzere sokağa çıktım büyütüp sokağa saldiğim kedilerimden biri sevinerek dizime atladı osıralarda çok asabim bozuktu kedinin atlaması çok güzel bir şey olmasına rağmen ben sinirlendim bakkala gittim döndüğümde kediyi araba ezmiş sokakta yatıyordu o sıralarda durumum gerçekten kötüydü eve girdim duvarda willma yazıyordu wilma taş devri çizgi filminde bir karakter ama ben yazıyı my will yani benim iradem olarak okudum tanrı bu benim irademle alakalı bir durum diyordu bunu arkadaşlarım olan expo channel ın sahibi özhan erem ve şimdiki eşi ebru eğinlioğluna anlattım özhan kendini zor tuttu nefret sdecek gibi oldu benden öldürmüşsün kediyi dedi çok üzgünüm şu anda bile bu nasıl şey bilmiyorum aradan zaman geçti duvarda beliren yazılar moralim çok bozuk oldüğü bir sıra yine yarı Fransızca yarı İngilizce mudo da etekler üç yüz ceketler beş yüz diye reklam yaptı ben eve çöpten bulduğum giysilerle dönmüştüm. Evin her yeri. badana yapıldı ama kapalı balkonun duvarları sıva yapılmamiş beton olduğu için orada çizikler var yattığım yerden balkonun çiziklerine bakarken iki sene önce ölmüş olan annemin yüzüne rastladım olması gerektiği gibi çizikleri anlamlandıran beynim diye sonradan annemin yüzünün oradan kaybolacağını düşündüm ama ne zaman baksam orada duvarda annemin yüzünü olusturan aynı çizikleri her defasında buluyorum hep orda duvarın bir çeşit ekran görevi yapabileceğini annemin oradan bana bakyığını bunun android ipuçlarıyla alakalı olduğunu düşündüm Bunların ne olduğunu bana sorduklarında espri ya bunlar diyeceğim aynı gallileinin engizisyon mahkemelerinde dünya dönmüyor deyip dişarı çikinca ne yapsalar gene de dönüyor dediği gibi burası cehennemde olabilir bır çeşit tımarhane de zaten İngilizce insane kelimesi deli aklını kullanmayan anlamına gelir insan iyileşmeye ve iyileştirmeye çalışmalıdır ben böyle düşünüyorum benim gibi Mustafa kemal Atatürk ve şanlı türk ordusu da böyle düşünmektedir o yüzden akp iktidara getirilmiştir insanlar merak etsin kuran okusun arasıra radyoda Allah denildiğini duysun İbrahim etheme denize atiği iğnesini getiren balıklar da nasıl bir şey diye düşünsün diye Allah kuran da tekrar tekrar hiç aklınızı kullanmazmısınız der Jan paul gautier ile ilgili anlatacaklarım var ve benim anlattıklarımdan siz bu ünlü modacının karakterini ve cinselliğe bakışını öğreneceksiniz anlattığim bir çok ünlü erkek daha var gautier e göre daha ateşli daha fedakar daha zalim vs fakat ya ençok onu sevm,ş olduğumdan ya da başka birini sevmeye gücüm ve zamanım olmadığından kitap ona adandı Geri planda türkıyede yaşanan s,yasi politik ekonomik krizlerle dolu bir ülke ortamı var bunlar da anlatılacak çünkü ben çiğdem t tal,h,n elinde oyuncak olmuş bşr derin devlet kraliçesiyim.Bir kralice olarak en büyük görevimin Araplara çelme takmak olduğunu düşünmüşümdür nasıl derin devlet kraliçesi oldum anlatacağım ama benim kaderim sanırım ben doğmadan başliyor Belki ben sevdiğim ve hayatımın bütün kodlamalarına ve modlarına soktuğum bu insanlarla ana sistemin içinde serbestçe dolaşabiliyorum benim sistemi değiştirmeye çalışan bir virus olduğumu anlamıyorlar Oniki eylül sonrası cağaloğlunda sscb bir panel actı ve sscb ye ait kitaplarla bi,rlikte bir çok şeyi tanıttılar o sıralarda başımda hediye edimis bir bere koyun tüyü bir kabanla oraya gittim ve Gürcistan sscb ye bağlı olduğu için gürcü edebiyatının ünlü eseri kaplan postlu şövalye yani knight in tiger skin kitabını ve löonid martynovun bir şiir kitabini aldım bir sayfa Rusça diğer sayfa İngilizceydi şiirler bir şşirde ozamanlar 1980 sscb nin yıkilmakta olduğunu anladım ve bunu babama söyledim bir baksa şiirde bir gün oraya başında kep olan koyun postuna bürünmüş bir kurt geleceğini yazmış şair benden mi bahsediyor diye düşündüm şizofren kafamla üstüme alindım ama kimseye söylemedim Ben şizofren bir kadınım yani çiğdem arar in bir özürlü olduğunu iddia ediyor system Şizofreni yani sistemdışı antıkapıtalist yapı tamamen yeni orijinal hayat terminolojisi . Kişinin zeka seviyesi ne kadar yğksekse şizofreni ya da gerçek ahlak o kadar erken yaşta başlar şizofreni her türlü sistemi yıkma eğilimi anlamlı melodilerin ortasında müzik olmayan bir çekicın çak çak sesi .Şizofreni kişiyi sistem dışı eğitir kimileri aglamaya kimileri intikama kimileri aldatılmışliğa veya isyana kimileri felaketler karşısında kendi haklılığlna tutunur baslangıcta.bu tutundukları durumlar bir süre toplumla bağlantilarını sürdurmelerini saglar fakat toplum içersınde ganimetten maddi ya da manevi paylarını alamadıkları için zamanla toplumdan koparlar çünkü ortak bir paydaları yoktur Fransada lacan deleuse guatari gibi bilim adamları şizofreninin bir hastalık değil bir bakış açısı olduğunu anlatmaya çalışıyorlar ben çiğdem adında herhangi bir kadın bir gün üniversitelern fakültelerinde şizxofreni ana bilim dalı olacağını şizofreninin bir bilim olarak okutulacağını iddia ediyorum Ben liseyi bitirdiğim sene türkiyede askeri darbe oldu darbe öncesi yüzlerce siyasi cinayet olduğu ekonominin çok kötü durumda olduğu ve bir kaos ortamı olduğu için ben askeri darbeyi hoş karşılayanlardandım her ne kadar askerin faşist olduğunu sö yleselerde çocukluğumdakominist babamınöğrettiklerini memnunlukla karşılayan ve beni daha ileri durumlar için eğiten askerler arasında büyümüştüm cehaleti sevmeyen ezbere bilgilere karşı batılı duruşuyla ordu bana her zaman dost görünmüştür ailem engelsin leninin kitaplarını yazlık evin bahçesine gömüyordu bu durum beni endiselendirmiyor değildi ben o zamanlar Mustafa kemal atatürkün dünyada eşi olmayan bir önder olduğunu bilmiyordum ezberci bir çok kominist gibi atatürkü küçümsüyordum işçi ve köylü birleşecek devrim yapacaktı sınıf bilinci gerekiyordu Sovyetler birliği böyle düşünüyordu bir de mao vardı Çinli önder onlar Sovyetleri emperyalist buluyor farklı bir kominizm anlayışıyla yaşıyorlardı kardeşim durmadan kitap okuyor bir kominist olarak kendini yetiştirmeye çalışıyordu kardeşlik eşit haklar hakça paylaşım halklara özgürlük gibi sloganlar hatırlıyorum bir de materyalizm tanrıyı reddediyordu ben tanrıya inanmadiğimi söylüyordum ama inanmadiğim dünyaymiş bunu on yıl içinde idrak ettim maddeciler maddenin ölümsüzlüğüne benim kıymetli acılarımın aşkla tutuşan yüreğimin ve sevdiklerimin ölümlü olduğuna inaniyorlardı bunun bir anlamı yoktu nihilist oldum odamda yatağın dolabın halının köşesinde kımıldamadan durdum hiç olmaya çalışarak olamadım karnım acıkıyordu ve annem ızgarada ekmeklerin üstüne antrikot yerleştirerek suynu ekmeklere akıtıyor ve harika lezzetler yaratıyordu hayvan halklarına özgürluk yoktu yaşama şansı yoktu ama hepsi o kadar güzel dürüst ve sevgi doluydular tanrıya inanmamak sanıyordum ama aslında tanrıdan nefret ediyordum kendi kendime kaldiğim zamanlarda olurda duyar belki de vardır diye edebildiğim en kırıcı küfürler söylüyordum tanrıya koministlerin eşitlik özgürlük gibi ilkelerine rağmen ailemde kadın erkek ayırımcıliği güçlü olana yaltaklanma garibin sırtına binme çıkarcılık yalan dolan hiçde az değildi beni tımarhanelere yatırıyor ağır ilaclar kullandırıyor bakire olmam gerektiği için ve benden utandıkları için evde dört duvar arasında hapis yaşatıyorlardı insanları sevmek yakınlaşmak yoktu ama bir devrim olursa ön saflarda savaşmak için hazırdık köpekleri vurup ayağından sürükleyerek götürüyor evliliği yüceltiyorlardı akşam saat dokuzda mutfak penceresinden dışarı baktiğimda elli yaşlarında bir adam yedi yaşında sakat bir çocuğun arkasına tamamen dayanarak yürutuyordu insanlar ömrüm boyunca benimle alay ettiler her seferinde baksa bir neden vardı hiçbir zaman insanların istediği gibi biri olamadım ama olmak istiyordum her şeye rağmen onları seviyordum hep sevdim onların istediği gibi olmaya çalışırken ben olanın zıttını da varsaymaya başladım bu şizofreniydi evet onlardan biri olmayı başarmiştım artık en azından bir adı vardı şizofrendim bir sınıfım oldu sonra şizofrenleri tanimaya başladım hepsi dindardı kimsesizlikten çıldırmak üzereyken bana Arapça bildikleri duaları okuyorlardı iyileşiyordum onların bu çabası beni ağlatıyordu yinede tanrıyla aram iyi değildi benimki inanmamak değildi benim için tanrı vardı ama kötüydü albert camus nun başkaldıran insanını okuduktan sonra tanrıya isyan ettiği için şeytana inanmak en iyisiydi o zamanlar ailemle birlikteydim ve para kavramım yoktu hala yok durumumuz iyiydi sonra tuhaf şeyler olmaya başladı bir sey hiç sevgi göstermeden zor durumlarda yetişiyor yardım ediyordu gitgide sevgi de göstermeye başladı sanki biricik bir şeydim külkedisi gibi beni baloya hazırlıyor prensi bana aşık ediyor o kadar şımarık kötükalpli üvey kardeşlerimin rekabetine rağmen prens ayakjkabının tekinin bana ait olduğunu anlıyordu artık tanrıyla konuşmaya ona böyle yaparsan daha iyi olur demeye başlamıştım telefonu açıyor hiç numarta çevirmeden sinyal sesi sustuktan sonra oluşan sessizliğe düşüncelerimi anlatıyordum uzun yıllar yaptım bunu telefondaki sessizlik bazen tanrı bazen uzaylı bazen o zaman kime aşıksam o oluyordu sonra birolla tanıştım radyocuydu ülkücüydü bana çok aykırı bir durum ama bana ağabeylik yapıyordu ya da daha çok annem annemin bana vermediği sevgiyi veriyordu san ki beni o emzirmişti öyle bir süt ki tanrının bana bir armağani elimde ak bir ipek gibi parıldayan süt hiçbir şeye benzetemediğim bir sevgi sanki süt konuşuyordu onun varlığıyla yıllar sonra bana birısını yolladı o anlattı birolun beni nerden tanidiğini” oniki eylül olduktan sonra ben orduevini arayıp telofonu kim açarsa halacım nasılsın ya da banu ben iyi değilim diyormuşum bunlar merak etmişler beni araştırıp bulmuşlar babam kominist diye zaten bizim telefon dinleniyordu bir gün ben sessizliğe dil dökerken telefonda karşı taraftaki kişinin saatinin alarmı çalmıştı aslında telefondaki her kimse tanrıda olabilir poliste askerde ben onu örgütlemeye kominist yapmaya çalışıyordum onu değiştireyim derken kendim değişmeye başladım bir gün rüyamda bir ameliyat masasında yatıyorum basımın arkasında bir Zülfikar saplanmış duruyor esmer yakışıklı genç bir adam karnımdan çok büyük bir çekiç çıkarıyor Müslümanlıkla alakam yok ama aliyi sevmeye başladım ben aleviyim dedim benden bir sene sonra annemde alevi olduğunu ilan etti babam kızıyordu telefonda birolla bazen karşılıklı bazen sessizliğe konuşuyordum birola sen alisın diyordum o sıralarda ülkücüler alevi dedelerini yakıyordu birol radyosunda haftada en az iki kere kırkların ceminde dara düş oldum haydar ya dost şarkısını çalıyordu radyo vasıtasıyla ülkücü camiada tanınmaya başladım kominist olduğumu dan diye söylüyordum beyoğluna da gidiyordum kimisi zengin çocuğu kimisi sokak çocuğu arkadaşlarım beni bağırlarına bastılar neredeyse komünal bir hayat yaşıyordukbu arada birçok kişiyle yatıyordum hiçbirimiz neden yattiğimizi bilmiyorduk birbirimize dokunarak birbirimizin bir gün daha intahar etmesini engelliyorduk ailem ve artık yalnız yaşamakta olduğum apartmanın sakinleri dışında hem çılgınca seviliyordum hemde saygı duyuluyordu artık bana ben kendimi saygıya layık bulmasamda ben o sıralarda bir plan yaptım yirmi sene oldu pek azını hatırlıyorum kominist devrimin olmayacağını artık anlamıştım Rusya ve çinde kominizm çöktü insan vedoğa kominizme uygun değildi tanrı koministti ama dünya değil o sıralarda soljenistin dinin gerekli olduğunu söylüyormuş ben bilmiyordum ben telefondaki sessizliğe koministlerin geri adım atması ve beklemesi gerektiğini söylüyordum bubir taktikti sonra telefondaki sessizliğe o sıralardaki sağcı solcu dengesinin bir stratejisi olarak tanrıyı devrim dışında bırakarak kimişsi cehaletten kimisi bilinçli kominizm dme zarar veren solcularla şiir okuyarak masturbasyon yapan Alevileri annemin ben küçükken oy madımak teke tüke sakalı diye şarkı sdöyleyerek yemek yedirdiği türküyle aynı adı taşıyan otelde telef etmelerini aziz nesine bunu yapacaklarını söylemelerini kimseye söylemediği taktirde onu kurtarmalarını söyledim basbağlar olayını da yapmalarını söyledim sessizliğe daha sonra şimdi başka bir şey söylüyorlar ama rekabetin önemini vurgulayarak müslüöman işadamları derneğini tavsiye ettim bunlar benim düşüncelerimdi ben sessizliğe söylüyordum onlar yapıyorlardı ben telefondaki sessizliğe bütün düşüncelerimi söylüyordum amacım hani o devrimin yüz metresini koşan çocuk var ya onun gibi devrimin yüzeli metresini koşmaktı solcular sürekli bir şeyleri eleştırıyor sağırlar birbirini ağırlar misali ortaya bir sey çıkmıyordu bır plan program yoktu ,sonra plan gereği bana canı yolladılar onlar benim dediğimi duyuyor fakat ben onların ne düşündüğünü bilmiyordum yani telefondaki sessizliğin gariban bir çocuktubir çingene bir ulak can vasıtasıyla bana dolarla euro arasındaki mesafeyi artırmak gerektiğini bu şekilde enflasyonu düşüreceklerini hükümet olarak dindar kişileri getireceklerini anayasanın değişmesi gerektiğini bunu solculara yaptıramayacaklarını siyasi dengelerin buna müsait olmadiğini amerikanın darbe yaptırarak türkiyeyi istediği yerde tuttuğunu ordudaki subayların istemeden buna alet olduğunu dünyanın kendini beslemeye yetmediğini ilkel insanlar oldukları için batının Müslümanları gözden çıkardiğini gioballeşmenin benim düşündüğüm gibi+ bir milyar insan ayrıcalıklı geri kalan taş devrine neden olacağını şimdiden ayrıcalıklı hatta para kullanmayan bir kesimin güçsüz ülkeleri kullanarak bilimsel araştırmalara fon saglamaya çalıştığını vs anlattılar şeker yasasını ben tavsiye ettim kağıt fabrikasının kapatılmasını habur sınır kapısının kapatılmasını ilerde modern araçlarla yapılacak fakat tarımın şimdilik bitmesini ben tavsiye ettim. Bize para lazımdı yabancılara toprak sattırdım devlete ait bir çok yeri özelleştirttim işime gelmezse siktir olun gidin demek üzere güç bendeydi çamura yatabilirdimBir de türkiyenin yabancı sermayeye cazip hale getirilmesini amerikanın ıraga girmesini türkiyenin atatürkünden ve Aleviliğinden feyz alacak ne kadar çok toprak olursa o kadar iyi olduğunu ben soyledim büyük Ortadoğu projesi bana aittir büyük Ortadoğu ptojesine bir örnek te çin e devletin para gelince sermaye vermesi ve Türkiye n,n mallarına karşı oluşmuş önyargıyı delerek pazara girmesini sağlamakti bunu yaptılar mı bilmiyorum çin malları belki de rekabet yüzünden bu kadar aşağılaniyor Sakıp sabancı o güzel insan benim eline tutuşturttuğum replikleri söyledi neyi vereceğiz üçün birini mi. Bunları yapacağımızı amerikaya söyledik kemal derviş cebinde şeker yasasıyla geldi ama Amerika gizliden bize kıyak yaptı ve Araplara dost görünerek İsviçre bankalarındaki paraları çektirdik benim insanlara bir düşmanliğim yok ama götü boklu arap milliyetçiliğine yezid soyuna karşıyım Allah kuranda faizi yasakjlamış bir hikmet vardır dedim varmış anlattilar unuttum. Ergenekonda bu plan gereği ortaya çıktı fakat hatırlıyamıyorum hatırladıklarım albaylar düzeyinde askerlerin bir şey için kullanılacağı cumhuriyet gaztesinin bombalanması Muhsin yazıcıoğlunun öldürülmesi filan amaç devletin şağ da solda olmadiğini göstermek daha önce deniz gezmişi astıkları gibi Muhsin yazıcıoğlunu da gözden çıkarabileceklerini göstermek Sakıp sabancının kardeşinin öldürülmesinin de bununla alakalı olduğunu düşünüyorum Muhsin yazıcıoğlunun öldürülmesinin cinayet olması altından kalkılamayacağı nedeniyle o sıralarda bir radyoyu arayarak evimde televizyon seyrederken televizyonun üç yıl sonraki haberleri verdiğini muhsın yazıcıoğlunun ucak mı helikuptermi ne düştügunu muhsın yazıcıoglunun oldüğünü devletin o dağlara çay içme tesisi yapmasını m Muhsin yazıcıoğlunun çay içip gelmesini söyledim telefonum dinlendiği için bunu söylediğimi duymuşlardır ama vazgeçmediler Can yanımda oldüğü sırada ben Allahın oğluyum dedi ben de benim oğlum yok dedim daha sonra planladiğimiz üzre kutlar vadisi dizisi yapıldı ve Polat benim oğlum yok dedi ama ölerek erkenden diziden ayrılan özgü namal ın repliğiydi bu sonradan kurtlar vadisini sevmediğim için seyretmedim ama dizide kozinoğlunun ölüm emrini vermişler ölmeden bir hafta önce kaşif kozanoğlu öldüğünde özgü namal ölmedi yaşıyor sıra bende dedim Can bana allahım ben dediği zaman o sıralarda ibadet etmek amacıyla dansettiğim kimin eseri olduğunu hatırlamiyorum ama link (bağlantı) diye müzikvardı ben senin için dansediyorum sen de benim için danset dedim dansetti aynı müzikle yapamaz zannettim ama o bir sanatçı çok güzel dansediyor Şimdi pek hatırlamıyorum ama bir ara canın suratı asık Türkiye de de bir şeyler oluyor can gidecek herhalde bir durum var tabi ben de gidicem ben keyif içinde çöpten bulduğum giysi,l Eri toplarken bir yandan dont cry form e argantina şarkısını söylüyorum eva peron arjantine benim için aglama diyor tabi bir yere gitmedik olsun Ümraniyede patlayıcılar bulunup Ergenekon ilk ortaya çıktığında polis hemen Ergenekon dedi bu kimsenin dikkatini çekmedi daha ortada bir şey yokken nerden biliyordu polis ergenekonu çünkü Ergenekon şimdilik Türkiye demek ben de Türklere yolunu gösteren dişi kurt bu içerde yatanlar benim bu kitabi yazmam için yatıyorlar herkes kendi rolünü oynuyor F tipi cezaevi almanyada baader meinhoff çetesi için düşünülmüs benim düşündüğüm ise f tipi yüzünden ortaliği ayağa kaldıran solcuları korkutmak ya da yalnız bırakıp öldürmek değil çeşitli videolar kitaplar ve eğitim vererek geri de kalmiş olan eğitimlerini tamamlamak allahı tahayyül edemeyen kaz kafalarına Allah adı altında umut yerleştirmekti ben dinin antropoloji gibi psikıloji tarih mühendislik gibi bir bilim olduğuna inanıyoruöm hadislerinde yihe bir bilim olan şizofreniyi çözebilmek için oneml, olduğunu ama insanları nasıl henüz o mertebeye gelkmedikleri kominizme zorlamıyorsak ondört yuzyıl önceki arabistana zorlamanında yanlış olduğunu düşünüyorum. can adlı çingene çocukla takılırken telefondaki sessizlikten bana bilgi getiren can a android ipuçları ile ilgili bilgiler verdim bir film yapılmasına hasılatının türkiyeye verilmesine karar verdik bu film matrix dir ben matamatikteki matrice konusuyla ilgilenmiştim bu yuzden filmin adını matrix koyduk ama ben makinelerle sevişmekten makinelerin beni emzirmesinden yana bir senaryo istiyordum onlar makinelerle savsştılar senaryoda bir yandan suni olaylarla devletin borsayla oynayarak para kazanmasını salık verdim o sıralarda Ecevit hükümetteydi ve bu planı biliyordu suni gündeme yardımcı oluyordu Ben makinelerle sevişiyordum zihnimde çünkü benim teorime göre ve liseli yıllarda izlediğim bir film ve pink Floyd un welcome my son welcome to machine şarkısında olduğu gibi dünya ya tripod denen makinelerle yönetiliyordu ya da dünya makinenin kendisiydi bunca acıya dünya bir makine gibi soğukkanlı bakıyordu gitgide makinelerin bizim şu anki uygarlığımızdan daha ileri bir duruma programlanmış olabileceğini beklememiz gerektiğini düşündüm 80 li yıllarda Müslüman görüşlü psikiatrist Ayhan songarın sibernetik adlı kitabı elime geçti Sibel adına benzediği için aldım okuduktan sonra android ve robot ilminin adı olduğunu ve kitabın sibernetiğe bir giriş olduğunu gördüm beni muayene eden doktorların hepsi şizofren olduğumda hem fikirdi annemler çok ünlü olduğu için beni bir de ona götürdüler benim sıram geldiğinde biraz beklemek zorunda kaldık çünkü Ayhan songar ikindi namazını kıldı sonra beni muayene etti geçmiş hiç bir şey kalmamiş dedi ( r harfini değiştirmişler e okadar kusur kadı kızında da olur) Kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Demokrasi yüzlerce yıllık bir kültur birikimi sonucu ortaya çıkan bir hak arama düzenidir başbakanımız arap baharında Türkiye de ki İslam demokrasi sentezinden dem vurunca biz turkler de Arapların bu sentezi örnek alacakları vehmine kapılıyoruz ondört yüzyıl öncesinin köhnemiş fıkıh anlayışını yani peygamberin hadislerinden oluşmuş kurallar zincirini baş tacı etme fırsatı arayan türk İslamcılarının adı geçen sentezin İslam kısmını doldurdukları bir gerçek. Dini arap milliyetçiliği olarak algılayıp 11. yüzyıldan beri hiçbir gelişme göstermemiş olan sunni Araplar mısırda ki mübarek rejiminden sonra kendilerine prototyp olarak alacakları türkiyeden arap milliyetçiliği mi satın alacaklar İslam olarak yoksa demokrasi olarak kıdem tazminatının kaldırıldiği işçi hakları mı Şüphesiz tum dünyada istihdam sorunu nedeniyle yeni bir takım düzenlemeler yapılıyor.ve işçi hakları Türkiye de tepeden inmedir mücadeleyle kazanılmış değildir bu yüzden türk halkı bir çok konuda olduğu gibi bu konunun da kıymetini bilmiyor işin kolayına kaçıp susmaya eğilimli, Fransada Yunanistan da İngiltere de halk ayaklanıyor demokrasi geleneği gereği Türkiye de bunu görmüyoruz.türkiye de yeni yapılacak anayasa da herhakde işçi hakları olmayacak bir çeşit köle efendi düzenine demokrasi denilecek,fakat efendim Araplar türkiyede ki İslam demokrasi sentezini laikliği örnek alacak. örnek alacak. Peki Türkiye laik mi. Laiklik bütün inanışlara yakın mesafede olmak demek basbakan birey olarak laik olmadiğini ama laik bir devletin başbakanı olduğunu söylüyor. Neden? Çünkü islamiyetin tek din olduğuna ve yalnızca islamiyete inanıyor.üstelik kuran da bütün önceki dinlere inanıldığı halde hacılar hocalar futbol takımı tutar gibi esas olan dindir yani İslamiyet diyorlar halbuki dinin esası Allah tır islamiyeti bir çeşit rakip gibi tanrının karşısına çıkarıyor hatta en büyük günaha tanrıya eş koşma günahına giriyorlar bunun bir uygulama örneği zorunlu din dersleridir.islamiyet onlara göre suni Arapların asırlardır yaşadığı anti demokratik insan haklarının kadın haklarının hiçe sayıldiği gerici köhne bir düzendir Ddddddddddddddddddddd Çiğdem Seni bulmak için ne yapmalıyım berk Karsındayım Çiğdem Trajik bir bulşma bu benim bir parçam camile claudeldeyken senin bir parçan jim morrisonda aynı zamanda paraguayda elli yaşında bir çiftçisin nasıl bir kadınla birliktesin çocukların vardır muhakkak Berk Çiğdem benimle birlikte gauthier de burada evlenmek için kız arıyor Çiğdem Yani yarışmada ben de var mıyım Berk Elbette şu anda otuzsekiz yaşındasıun ama eğer yarışmayı kazanırsan onyedi yaşında olacaksın ama sen kendini seçildin kabul et jan paul seninle ilgili kararlı Çiğdem Binikiyüz gauthıer varmış doğrumu elli tane jim morrison bir buçuk milyon marylin Monroe Berk Bilmediğimiz çok şey var Kkkkk Özdemir salama öldürüldüğünde beni tutukladıkları zaman benim olayla bir alakam olmadığını söyledim ve bana sütyen giydirebilecek erkeğin babama ve berk ulusoya benzememesi gerektiğini gauthıerin otuz yaşıma denk geleceğini hissetmiştim sanki Jan paul Gauthier ile ikinci karşılasmamızda ondokuz yaşında bir radyocuydu yirmibeş sene sonra metin sipahi olarak çıkmıştı karşıma ben otuz yaşındaydım programlarının devamlı dinleyicisiydim.epeyce dinleyicisi vardı biz dinleyiciler konuları belirleyip konuşma yapmak amacıyla hazırlanıyorduk.orientalizm ile ilgili yaptığım konuşma dün gibi aklımda fast food kültüründen de bahsetmiştik eşcinselliği henüz yaşamına oturmamıştı aslına bakarsanız ben onun için hiçbir zaman eşcinsel olduğunu söyleyemem daha çok biseksüel denilebilir onun ,ç,n telefonla arıyordum bana özel bir ilgi gösteriyordu bir gün evime davet ettim üzerimde sarı pamuklu bir elbise dizüstüne gelen yazlık wsarı çizmeler vardı her zamanki gibi iç çamaşırı giymemiştim çay yapmıştım aklımca ikindi kahvaltısı edecek sohbet edecektik uzun süreli bir ilişki düşünüyordum aslında uzun süreli bir ilişki oldu ama benim istediğim gibi değil hatta ben regliydim ve sevişmeyi aklımdan bile geçirmiyordum zaten tipini de pek beğenmemişti ÇOK KOYU ESMER MAVİ GÖZLÜ VE KARGA BURUNLUYDU solarium da yanmış olduğunu ve lens taktiğini sonra öğrendim evdeydi ve konuşuyorduk yatak odasına peşimden geldi buna çok bozuldum anlamiştim o da günü birlik bir aşktı ama daha önce hiçbir kadınla birlikte olmadiğini aslında bir eşcinsel olduğunu öğrendim sonradan yatağa uzandım ve gelmesini söyledim seviştik sonra gitti gggece programı vardı aradım beni canli yayına almadı şiir programı yapacağını söyledi yazmış olduğu bir şiiri okudu benim için yazdiğini anladım hatta bu bir evlilik teklifiydi Daha sonra aradiğimda beni yine canlı yayına çıkarmayacaktı ben şimdi ne yapayım diye düşünüyordum gayri ihtiyari elim telefona gitti birini arayayimda derdimi anlatayım diyorum canım cok sıkkın ben numara çevirmeden karşımda biri vardı kimsiniz dedim bizim kim olduğumuz önemli değil sen derdini söyle dedi metin sipahinin beni çok üzmüş olduğunu radyodaki işine devam etmesini istemediğimi söyledim onbeş dakika sonra metin radyodan ayrıldiğini anons etti Daha sonra beni birol adında biri aradı ve bana bir numara vererek ne zaman başın sıkışırsa bu numarayı ara telesekretere kumandan askeri arıyor diye not bırak ben seni arayacağım dedi Gauthıer ile iki defa daha daha karşılaştık yani metin sipahi ile gerçek adı türkiyede gauthıerin bir klonu olarak metin sipahi idi ama her karşılaşmamızda farklı isimlerle tanıştı benimle üçüncü karşılaşmamızda artık bizim sokağa dik bir sokakta oturuyordu bundan sonra bana olan aşkı bitene kadar bu evde yaşadı o bu adreste otururken ben nasıl olupta unutabildim bilmiyorum ama iki defa daha yeniden tanıştık biri kısa sürdü bardan dönüyordum yolda tanıştık beni evine götürdü onun gibi eşcinsel arkadaşları vardı evde etrafında pervane oluyorlardı ne dese hemen yapılıyordu neyse odada yalnız kaldık yataga uzanmıştı bütün konuştuklarımızı şimdi hatırlamiyorum idrarımı yapamıyorum dedi eşcinsel oldüğünü düşündüğüm için rahatlıkla soyunmasını söyledim soyundu ben de cinsel organına pıt pıt vurarak çişini yaptırmaya çalıştım içerdekilere alın göturun bunu buradan diye seslendi eve geldim ama hala yanlış olan ne tam olarak anlamış değilim soyunduğunda ereksiyon halindemiydi onu bile hatırlamiyorum demek önemsememişim Üçüncü karşılaşmamizda benim dursunla başım beladaydı bilindiği gibi ve metini yine hatırlamamıştım. Daha önce anlattığım gibi Makarna yapacağım dediği için evine gittiğim gece evde üç tane köpek vardı hepsi çok güzel ve bakımlıydı köpeklerden birinin adı sis ti sis İngilizce kızkardeş sister in kuısaltılmışı aynı zamanda sistemin kısaltılmiş hali bunu bilgisayarımda sis logosunu görünce anladım ben de hayvanları çok seviyorum köpeklerden birini bana versene dedim kibarca olmaz dedi sonra yıllar geçti Bildik felaketler yaşandı ve metin edirneye taşınacağını söyledi yıllar sonra gazete ilanıyla yavru bir Sibirya kurdu aldım büyüdü sonra sokakta başıboş çok güzel k9 a benzeyen bir köpek peydah oldu kadının biri köpeği çaldı ortaliği ayaga kaldırdım o benim erkek arkadaşımın köpeği sahipli tatile gitti ben bakıyorum diye köpeğin adını sis koydum dişiydi ve çok güzeldi b bütün apartman köpek için manyak olmuştuk fakat evde bir dürü hayvan vardı ve erkek kardeşim köpekleri hemen at dedi ben çırılçıplak soyunarak evin penceresinden ayaklarımı aşaği sarkıtarak eylem yaptım metin köpeklerden birini bana ver dedi çok üzüldüm o bizim babamızdı ve sofinin seçimi gibi köpeklerden birini istiyordu sonra sis hamile kaldı dokuz tane yavru doğurdu kardeşim beni hastaneye yatırdı köpekleri gelip belediye almiş metin edirneye taşınmadan önce o sırada beni yüz üstü bırakıp rus bir kızla takılmaya başladı ben kıskanclıktan deliye döndüm evde 60 cm büyüklüğünde dev bir makas vardı makası giysilerimin altına saklayıp onun evine gittim konuşurken bitden makası çıkardım ell tutulacak yeriyle kafasına hafifçe vurdum ve şimdi avlu sesi çıkar ve bayıl bakalım dedim adam çok mu esprituel bilmiyorum bıssss diyerek yere yığıldı ben bir kağıda bu adamı makasla vurarak ben bayılttım beni dursun diye biriyle evlendirmeye çalışıyorlar şizofren olduğum için beni kimse dinlemiyor polis sesimi belki bu şekilde duyar yazdım eve geldim polisi arayıp metinin evinin adresini verdim fakat metine bir şey oldu mu diye merakımdan tekrar oraya gittim kapıda iki tane polis arabası vardı yukarı çıktım metinin alnında bant vardı neyse çok uzatmayayım polis bu yazıyı kim yazdı diye sordu metin ben yazdım dedi ben eve döndüm biır kac yıl sonra makas diye bir şarkı yaptılar bizimle alakalı olabilir neyse metin birkaç yıl kayboldu bır eylül gecesi ben harbiyeyi arşınlarken gene karşıma çıktı yanında arkadaşları vardı solaryumda kararmamıştı bu defa saçları uzundu tepesi punk stili kabarık çok yakışıklıydı ben yeni tanıştiğimizi zannediyordum on dakika içinde elele tutuşmuştuk bu dokunuşu bu el tutuşu anlatmak isterim onunla yeni tanıştık sanıyordum hala ama elimi tuttuğu onbeş dakika içinde onbeş milyar yıllık deli ve ölümsüz ruhum dinlendi yeniden doğdum bunca zamandır yani varoluşum ne kadar eski ve nereye gidiyorsa kimse bana öyle dokunmadı ve dokunmayacak beni bin yıllık daha şarj etti oyle uslu bir kadın oldum her an ölmeye hazır yıllar geöti o evden tasındı arasıra telefonlaşıyoruz geçen gün elefonda seni gördüm sacların uzamış sana seslendim duymadın dedi arabanın içindeydi herhalde metinle hiç yüzgöz olmadık etrafında saygı duyulan biriydi bir gün o evden tamamen taşınmadan önce benim o sıralarda sevgilim olan can beni onun evine götürdü şimdi bir şey göreceksin sakın dokunma dedi metin ben ona bakarken birden bir kobra oldu ben belki yaşadiğimi hayal ediyorum şu an ama aslında hala kobrayla gözgözeyiz oylece kaldım dokunma dedi dokunmak isteği geliyordu içimden ama şöyle düşündüm belki dokunursam bir daha metin olamaz kobra olarak kalır sonra koyduysan bul hangi kobraydı o yüzden dokunmadım sonra eski haline döndü ben eve geldim Bir de canın söylediği bir şeyi soyleyeyim seni insanlar sevmiyor seni Allah seviyor senin anan baban kardeşin arkadaşların hepsi Allah dedi bir de benim sırtımda sirpençe izleri var yavuz sultan selimin ölümüne neden olan sirpençe babamda da çıkıyordu can sırtımdaki bu izleri öpüyordu peygamberlik alameti olduğunu söyleyerek Ölüm anında onca sevgiyi nasıl presleyip bir ana sığdırabiliyoruz onca sabahı ve karga sesini ağaca tırmanmış kedi yavrusunu.kimbilir kac kere istavrit ayıklamıştır annem takma dişlerini onbes dk aramıştır günese bakmıstır gözlerimi kapatınca gökyüzünü ve yıldızları gördüm bir gün.ölüm bunca şeyden büyük nasıl olabilir demek yaşadığımız onca şey tamamen bir hiç.sen yaşıycan da ben ölcemmi dıyecek insan hayatın nasıl bir adaletsizlik olduğunu unutarak ya da herkes aynı tepkiyi verecek ölümsüzlüğe nasıl olurda bazıları ölümlü bazıları ölümsüz olur belki doğal olarak herkes ve her şey ölümlüdür ama uygarlık doğaya çelme atacak duruma geldi ve insanlik durumları beğenilen bazı kişilere ölümsüzlük kapıları açıldı Nietzche nin süperinsan teorisini duymus olanlar ne demek istediğimi daha iyi anlar Ben den başka dişilerle doluydu yarışma adayların hepsı çocukluklarından beri yarısmadaydılar entelektüel ve ahlaki düzeyleri çok ileriydi güzel kızlardı ama daha çok nasıl güzel olunacağını biliyorlardı hepsı ince belliydi boy ortalaması 1 70 cm di içlerinde yalnızca ben 159 boyumla jim in kayırmasıyla yarışmaya kabul edilmiştim gauthıerınde şikayeti yoktu bu durumdan erkeklerin ve kadınların poligam evlilikler yapabilmesini jim benim isteğim üzerine seçici kurulda konumsa yaparak ilke olarak tartışmıştı edskiden hindistanda kast sistemi varken anaerkil düzenin kadınları da bir den çok erkekle evlenebiliyordu de4di sonra devam etti dikkatinizi çektimi bilmem amerikan bayrağı üzerinde yüz küsur yıldız vardır türk bayrağinda ise bir yıldız bir ay bulunur bu güneşi ve ayı simgeler fakat yıldız yani güneşaydan küçüktür. Bu tersine büyüklük sıralaması aynı zamanda Türkiye cumhurıyeti devletinin felsefesini simgeler bir hilal üğruna yarab ne güneşler batıyor dizesindeki gibi Türkler bir karıncayı aslandan büyük görebilirler ne kadar küçük olursa olsun hak haktır amerikan bayrağının ise uzaydaki bir çok yıldızın birliğini yani kardeşliği ifade eder. Nexus plexus u okuduktan sonra marlin Monroe ve gezegenlerle ilgili düşünmeye basladım baglantı neydi hatırlamıyorum marlinin bir transsexuel olmasından tutun ünlü büyücü merlin olabileceğine kadar bir çok şey düşündüm birde Neptün Plüton Uranüs vs gibi gezegenlerde kıymetli madenler olduğu heliumun yanarak hidrojene dönüştüğü güneşe yakın olan dünyanın cehennem anlamına gelen helyum nedeniyle cehennem olan günese yakın çok uzaktaki buzlarla kaplı plutonun ise cennet olduğunu düşündüm belki helyumun hidrojene dönüşmesi ölümsüz olan bizleri zamanla sınırlıyordu Tanrı hiç objektif olmak zorunda kalmadı muhakkak ağaçlar ve salyangozlar objektif midir beklide olmadıkları için insan dışında bütün canlilar bu kadar birbirine benziyor Jim i susturamıyorduk konuşuyordu ben oturmaktan belim ağrıdiğı ve yoruldugum için ayakkablarımı çıkarıp ayaklarımı bir tabürenin üzerine uzattım aniden bir alkış koptu Secici kurul alkıslarla bana 97 puan verdi Amerika olduğunu söyleyen berk in yani jim morrison un bana son hediyesi kızkardeş yani sister kelimesinin kısaltılmışı olan sis yani sistemi bana bıraktığını dile getirdiği çok sevgili bir arkadaşının İskandinav mitolojisinde bir tanrı diyerek güldüğü ve benim bereket tanrıçası kibele gibi azman cinsel organımla dalga geçtikleri here comes the cucuman şarkısıdr Fakat arada tedbir olarak amywinehouse un back to black albümü vardır bunun şizöfreni ilminde açıklaması şudur ben onlar mezun olduğu sene yani 79 da yıllıkta bulunması için Perihan mağden e şöyle bir yazı yazdım mavilerin morların truncuların vardı sepetinde bende ise gri siyah dostluğumuz bitmesin grileri siyahları istemiyorum artik yazdım berk tekrar siyaha dönmekten bahsediyor ama amywinehouse un İngilizcesini anlıyamiyorum akla durgunluk verecek bir ses ve albüm ama Michael Jackson gibi amywinehouse da öldü Kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Din kitapları aşagı yukarı yuzyirmidört bin peygamberin gelmiş geçmiş olduğundan bahsediyor ve Müslümanlık hz muhammedin son peygamber olduğunu söylüyor ıtıraz etmiyorum güzel gözlü çingene çocuk can bana tanrı olduğunu ve iki günlük ömrü olduğunu her şeyin biteceğini söylemişti ben sen insan olduktan sonra tanrının bildiği bir gerçeği unutmuşsun dedim agzımdaki sakızı çıkararak uzattım işte dedim tanrı isterse zamanı böyle uzatabilir bir saniyenin içinde sonsuzluk vardır dedim biz canliların yerçekimi yemek yeme uyuma doğurma ve bütün yaşamsal hareketlerimizle birbirimizin zamanını belirlediğimizi ama tanrının böyle bir durumu olmadiğini münezzeh olduğunu söyledim hangi teoriyle baglantılı bilmiyorum ama ts Eliot zamanın tuhaf olduğunu geleceğin geçmişte geçmişin gelecekte olşduğunu söylüyor kimileri de her şeyin şimdi başladiğini hadi dünyanın yüzyıllık bir geçmişi olduğunu düşünelim Abbasiler keltler Vikingler ibni rüst farabi firavunlar vs tanrının bize verdiği bilgiler olsun yani tarih olmasın meğer bütün tarih yüzyılmış tanrı cinleri veanlamı deli olan İngilizce insane denilen insanları dünyaya yollamışcinlerin bir diğer adı batılı insan elerin bir diğeradı insan yani doğuluymuşğululara şizofrende denilebilir mesela Mustafa kemal Atatürk bir cin bir batılı ataturk türkiyeye Kemalizm denen, bir cinin binlerce yıllık eğitimle süzülmüş bilgilerini birakmış ki bu cinler çok yeteneklidir görünmez olur aslan kaplan kıliğina girer elini bir tıklatıp sofralar kurar cinler bnları yapacak bilime sah,ptir ama doğulu ne yapar kuran surelerini kaynatıp içerse görünmez olabileceğine inanır bu tür ilimlerin binlerce yıllık eğitimden zorluktan cefadan bilgiden geçtiğini bilmez ikiyüzlü ibadetinin yeterli oldugunu sanar çünkü cahildir fakirdir neyse malatyada sekizinci kolordu vardi ben beş yaşındaydım bana öğretiyorlardı ama söyledikleri bir şey beni dehsete düşürdü biz bütün dünya ölümsüzüz bir tek sen ölümlüsün sonrada gülmüşlerdi android ipuçlarına bir örnek vahiyle veya değil tanrının söylediklerini tekrar etmesidir askerler Türkiye diğer psikiatri bölümlerinden farklı olduğu için doğu batı sentezini yaratmak istiyorlar bu yüzden insane denen halktan kuranı Türkçe ezberlemelerini istiyorlardı o sıralarda malatyada bir kimsesiz çocuklar yurdu vardı anaları babaları yok dört çocuk kimisi basını kimisi sonunu kuranı söylüyorlardı ben de o çocuklardan birıydim ama bir cin ailesi beni evlatlık aldı ben surelerden öz olmayan emzirip baktıkları çocukların annelerinin nasıl davranacsğını öz olmayan evlaliklarla evlenilebileceği kısmını soylüyordum bana dügünmeden içinden gelenleri söyle diyorlkardı sonra duman suresini soylryecektım bana bir dumanın çıkacağını anlatmislardı ama küçük olduğum için dilim sürçtu duuhan dedim Arapça duman anlamına gelen duhan diye bir kelime yoktur duhan duman kelimesinin yanlış söylenmesi sonucu ortaya çıkmış uyduruk bir kelimedir ben duhan dedigim için değiştırmediler bu askerlerin bana bir armağanıdır Hayal mi kurdum hatırlıyamiyorum yani bu konuda araştırma yapmadım elimde bir bilgi yok ama hatırladığım kadarıyla ben küçükken papa Türkiye ye gelmişti ne yapsınlar bu da bizim şirinemiz diye bana papaya oryantal dans yaptırdılar papanın eline bir kağıt yazıp verdim netdi hatırlamiyorum çok üzüldüm beni siktir ettiler eğer Mehmet ali ağca nın suikast yaptığı papa aynı papaysa bu olayla bağlantısı olabilir ama agca isteseydi papa yı öldürebilirdi babam oturduğum bu evi mit bu adam dediği bir adam sayesindeben dokuz yaşındayken aldı Vatikan büyğkelçiliğine beş yüz metre uzaklıkta Göya ben doğmadan önce evde evlatlik selime adında bir kız varmış selime yıllar sonra beni buldu telefonlaşıyoruz babamın menderesin avukatı olarak yassıadaya gidip geldiğini söyledi babam çocuk doğunca adını sen koy demiş fakat daha annem doğurmadan kız beşiği hazırlamişlar üstüne bilezikler asmişlar babam selime ye bileziklerden birini alabilirsin demiş selime elini sabunlayıp bileziği takmaya çalışmiş ne olmuş unuttum geçen gün rüyamda annemle babamı gördüm babam gülümsüyor gel kızım bak gülhiz teyzenler de burada diyor bir aile dostumuz olan eski ap milletvekili gülhiz mankut u kastederek Gökhan a anlattım rüyamı sakın gitme dedi Mustafa kemal ataturküm milli burjuvazinin önemini vurguluyor ama globalleşme gerçeği bence milli burjuvazide ufak tefek degışıklıkler yapmamızı gerektiriyor mesela ben telefondaki sessizliğe yeni zenginler yaratmalarını bu kişilerin yabancılarla ortak şirketler kurmasını turklerin yuzde 49 hıssede kalmasını önerdim Gökhan milli burjuvazi birıkımını ülkede tutmuyor yurtdısına kacırıyor dıyor bu nedenle yıllardan beri gümrük duvarları ile elde ettiği kapıtalizmin kurallarına ters rekabet ortamından korunarak elde ettıklerini bu topraklara aktarmıyor üretim dısı faaliyetlerle para kazanma yollarını arıyor du diyor yani faize değiniyor şöyle devam edıyor Gökhan bu da onu sanayicilik sıfatına rtağmen tefeci bezirgan konumundan alamıyordu dolayısıyla istenen hedeflenen sanayilesme ve ardından gelecek kentlesme modernleşme asamaları boş birer istek olarak tarihe gömülüyordu bu durumun ilerisınde oluşması gereken sınıf bilinci de olusmayacağı için ya da çok çok uzun zaman alacağı için ben telefondaki sessizliğe sınıf bilincinin yerine allahı koyalım demiştim Gökhan Türkiye de kapitalizmin kurallarına uymayan bir şey olduğubu bu yuüzden sistemin manda boku gibi yayıldığını neresinden tutacagımızın belli olmadığını söyledi bunu ben eskiden beri biliyorum can geldiğinde bana ekonomiyi anlattığında bunları söylemişti şunu çeksek burası açılıyor bunu ellesek burası bozuluyor şeklinde.ayrıca uluslar arası ilişkiler de var bir yerde tek başına kominizm olamayacağını bütün dünyanın aynı anda sistemi değiştirmesi gerektiğini söyledi planımızı yaptık Allah yardımcımız olsun deyip ayrıldık Gökhan devam ederek çok övünülen insaat sektorü bile bina yapma asamasını bir turlu atlatam ıyor dünyada geçerli köprü baraj yapımı gibi daha teknik konumu yakalıyamıyor kapitalizmin karşısına çıkan imparatorlukları yıkabilecek güçte olduğunu bizimse kapıtalizmi bile kendimize dönüsturme çabası içinde debelendiğimizi söylüyor Ataturkun Lenin in NEP dönemi çabaları da sistem oluşumu bakımından değerlendirilmelidir.olusamayan yarım kalmış yapının olusturduğu azizlikler bilinçlerde üretmek paylaşmak dışında ne varsa iştah uyandırıyor milli birlik hissi bile bir an evvel kurtulunması gereken bir mecburiyet halini alıyor vatan yurt ülke kavramları sırası yeri olmadiği halde terk ediliyor böylesi bir terk ne turk İslam ne de batı felsefesinde yer alır turkıye bireysellesme cağında yurttaşlarını yitik asosyal apolitik özneler kalabaliğina dönüştürğyor ve Gökhan ona anlattığım şeyleri bir bakıma eleştirerek ve doğmuş olmanın benim için yeterli bir neden olduğu duruma şöyle bakıyor.birikimsiz yetersiz düzenli calısmanın önemini örtmeye çalısan sadece insan olarak imkanlarını sonuna kadar tüketerek sürüklenen yarı vehimiı yarı sahtekar son dönem mitolojik yaratıklara sahip yegane ülkedir burası( yarı mitolojik kahramanların olduğu tek ülke konusunda çok haklı çünkü ben leninin değil atatürkün çocuğuyum ve tanrılardan ateşi çalıp insanlara veren buna karşılık bir kartal tarafından ciğeri yenilıp bittikçe yenilenen bir yarı tanrı olan prometheus gibiyim ben koministim ama maddeci değilim ya da bilmediğim konularda ahkam kesmiyorum ruh yoktur deyip kestirip atmıyorum bildiğim bir şey tasavvufta denildiği üzere ölümsüz olduğum ahlakı tamamlamak üzere dünyaya geldiğim Allahın kadiri mutlak oluşu her şeye muktedir olduğu allahsız kominizm olmayacağı ve telefondaki sessizliğe bundan onbes yıl önce yuce rabbim şu empire stati yerinden bir metre kaldır sonra yerine koy dediğim ve telefonu dinleyen her kimse onbir eylülü amerikanın ta kendisi kendi kendine yapmıştır kanatlı kaplan ağabeylerim yani Amerika bir civciv olan beni yemeden aralarında barındırıyordu turkiyedeki koministler bireysellesme asamasından geçmedikleri için olsa gerek insan faktörünü çok küçümsüyor sevgiyi.Bazı insanlar dayak yediklerinde hemen bıçak çekıyorlar Türkiye koministleri marx ın engelsin dediği gibi bir işçi köylü ayaklanması bekliyor bazı dincilerin ondört yüzyıl önceki peygamber adetlerini müslümanliğa eklemeye çalıştiklari sunni mezhebi gibi onlarda gericidirler hayal gören kahramanlar onlardır hersey marxın leninin dediği gibi olsaydı kominizm neden çöktü insan faktörünü Müslümanlıkta söylenen kendi nefsini yok etmeyi bilmıyorlar devletin bir çıkar ilişkisi sonucu ortaya çıktığını ben tam anlamiyorum ama sınıfsız toplum olunca devletin ortadan kalkacağını düşünüyorlar devlet bir sistemdir bunlar devlete üş beş çapulcu diye bakıyorlar sistem olmaması gibi bir şey olabilir mi şimdi sibernetiğe android robot ilmine geçeceğiz aslında sibernetik hayatın başlangıcından beri var hayatın kuralları bunlar devlet bu. Allahın ta kendisi. Kiminle silahlı. mücadaele yapacaksın önce otur f tipinde kimle savaşacağini öğren halbuki henüz insan daha çok halk fedakarliği kendinden vazgeçmeyi çıkarı beşinci plana itmeyi bilmiyor haklı da dünyanın kuralı bu dünya her şeyiyle kapitalist kurallarla var ama din gibi kominizm de insan ahlakı ve doğanın antitezidir bir gün gerçekleşecek ama bunu yapan silahlı işçi köylü değil iyi eğitim almış her şeyin boş olduğunu görmüş zenginler olacak cahilledrin kurduğu bir kominizmden Allah bizi korusun bu gün siz bu tarihi geçmiştemi gelecekte mi bilemiyeceksiniz amy winehouse un back to black albümünü dinliyordum dünden beri sürekli dinliyorum şizofren kafamla bir armağan olduğunu düşündüğüm için büyük bir ciddiyetle dinliyorum dinledikçe umutsuzlaşıyorum sinirleniyorum dün gece kitap yuzunden çok yorgundum günlerdir uykusuzdum bir senedir kullandiğim ilaç çıkmıyormuş üç aydır da ilaçsızım dinlenmem lazım bir yandan back to black i dinliyorum asabım iyice bozuluyor neyse güzel bir uyku uyudum sabah uyandım kedilerin mamasını verdim baktım köpek te onların mamasını yiyor kızdım bir yandan amy winehouse back to black çalıyor köpeğe kendi mamasını koydum fakat yemiyor ye yemeğini dedim kaç gündür yemeğini yemiyor sinirlendikçe sinirleniyorum sonra can ın söylediği bir şeyi hatırladim geleceğin dünyasında köpeklere mi hayvanlara mı ne yer yokmuş çünkü insan et yemeyecek miş hayvanlar et yiyor muş neyse back to black te ki insana ve bilime tapan felsefe de devam ediyor Allaha dua ettim yarabbim bana yıldız tilbe ye karşı nasıl sabır verdiysen bu köpeğe karşı da sabır ver beni yanliştan koru rıhumu arıt elimde kalacak öldürecem ben bu köpeği diye dua ettim back to black i tekrar tekrar dinliyorum anladiğim şu berk ve ben ben ayağimi denk almazsam geri döneceğiz neyse yemeğini yemiyor diye de bir yandan köpege sinirleniyorum kalktım köpeği dövdüm sinirlendikçe sinirleniyorum sonra back to black i değiştireyim beni bu sinirlendiriyor diye düşündüm jan michel jarre nin oksijenini koydum ve anladım ki kopek bana yanlişin nerde olduğunu buldurdu benim ve bizim bütün derdimiz sisteme allahı en başa yerleştirmekti bütün kavgamız buydu her şeyi bu yüzden yaptık sakatlar hayvanlar işe yaramayanlar sistemden çıksın bir insan mantiğidir her şey hayat adlı hastaliğin içinde çözülmelidir dışında bırakarak değil bana yok efendim sistemde şu olmamalı şu zararli bin metreden düşersen ölürsün diye beni gerçeğe döndürüp şizofrenimden kimse uzaklaştıramazben bin metreden düşünce öleceğime değil Allaha inanıyorum ben bir şizofrenim ve zaten benim bütün kavgam bu köpeği sevdim kucağima aldım jan michel jarre nin dünya değil kainat gerçeği devam ediyordu sakinleşmiştim üç dört sene evvel okşanın gözünde diken gibi bir şey olan bir kedisi vardı zaten eve devamlı kedi alıyor sonra istemiyor kediyi bana veriyordu kediyi aldım kedi isanlardan çok korkuyordu sürekli evde saklaniyordu gözü kötüleşti hayvanları koruma benden bıkmıştı ameliyat için para istediler para yok göz kötü kedi gidici kediyi aldım dışarı çıktım ama nereye gittiğimi bilmiyorum hayvanları korumaya gidip yalvarayım kedi ölüyor diye düşünüyorum evden çıkmadan önce çaresizim ya Allah deyip kedinin kuru bokunu alıp ağzıma attım yuttum evden yedi sekiz metre uzaktaydım yolun kenarında arabalar duruyordu o civarda oturan herkesin istemediği kedileri alıp bakan yaşlı bir kadın vardı sanırım gayri Müslim kadınla karşılaştım ben uzun yıllar hayvanları korumada çalıştım dedi elimdeki buruşuk selpağı alarak kediyi arabanın üstüne koydu ve çürümüş gözü çıkardı ben eve döndüm kediye borca antiseptik aldım o sırada tekrar hastaneye yatırıldım kedi kayboldu daha sonra hiç görmedim biraz evvel vivaldi dinliyorum nazlıyı kırkbeş dakika öpüp sevdim Osman da sırada bekliyor Osmani daha sonra severim diye düşündüm oturduğum koltukta yanım tepeleme giysi oturacak yer yok Osman kıçı yukarda başı aşağıda gelip yattı kafayı buldum yani kainata seslendim kainat Samanyolu karadelikler Osman yanımda uyuyor diye Gökhan aradı ne yapıyorsun diye durumu anlattım Osman ben ve kainat oturuyoruz dedim can eskiden beni dinledikten sonra ben allahım sana pencereden atla diyorum demişti Allah kuranda aklınızı kullanın der ben allahı denemem bu günahtır eğer atlar da ölmezsem bu sefer utancımdan ölürüm dedim insani utandıracak yanliş şeyler yapılmamalidır hitler ahlaki olmayan bir yanlışı denedi Rusya da dedim Allah yok diye atlamamak la Allah var diye atlamak aynı şeydir sen Allah yok diye mi türbana karşısın var olsaydı karşı olmayacak mıydın yani sunni lerden başka kimse allahı bilmiyor mu olacaktı Akıl bır düğümü daha çozse cınsellik nasıl etkilenir kadınlar daha çok pratik akıl kullanıyorlar cinselliğin ire daha çok erkekler için bır tuzak halinde yaşandiğini düşünüyorum eşcinsel bir erkek ise dondurmayı küçük bir çocuğa değil bir dedeye verme eğiliminde aşırı teorik pratik akıl dondurmayı çocuğa verir ya da bir kanserliye gayda çaldırırken kulağında kirazdan küpe bir kız çocuğunu omzunda taşıtır gauthıer böyle biriydi tam olarak bir modacı olarak tasarımları çok dahiane idi estetik anlayışı bir ölünün saçlarını perma yapar gibi kurtlu bir patlıcanı beyaz kurdelelerle belinden sıkıp beyaz ojeyle kurcukları vurgular gibiydı cesaret isterdi gauthıer zordu Güney afrikada bir tane daha gauthıer klonu bulunduğu haberi geldi nedendir bilmem eli yaralıymıs mikrop kapmış bilekten kesilme ihtimali varmış aklım başımdan gitti metin e söylemeden güney afrikaya uçak biletimi aldım güney Afrika cumhuriyetinde İngiliz büyükelçiliğinde ataları new Hampshire lı bir gauthıer klonu metin kıskanır ben biliri,m tıpatıp kendisi gibi cinsel organında siyah bir leke varsa daha çok bozulur çünkü ben o lekeye bayılıyorum gauthıer markası sanki gauthıer ile ilgili olarak benim için vazgeçilmez olan neydi derken zihnim yanıy veriyor zekası nezaketi gay olmasına rağmen inanılmaz bir erkeksilik ya da erkekliğin ayakkabılarının arkasına basmış sacları terli bir vodvilini serğileyişi.barbunya plakisiyle bir bağlantısı olan Pontus Rumlarının göçüp geride bırakyığı tavuk ve horozların Karadeniz kasabalarındaki evlerin arka bahçelerinde kümes gürültüsü içinde herhangi kahverengi bir şeyi bakılası kıldıkları yerde elindeki cepfotoromana biraz ara verip balkona çıkan onyedi yaşındaki kız halim sever miydi onu.benim annem ve bababam gelenekçi ve en büyük engel kardeşim kardeşim bir uyurdu bütun zapatistalar susardı hapishanelerin solcu koğuslarında devletin haklılığını öğreten videolar izletilip tutuklulara Cuma günleri çekmeleri için tespih verilirken onlar bir punduna getirip tespihi koparır sonra eğilip benim gauthıerimin ince bacaklarına bakarak boncukları toplarlardı ben de koğuş liderinin müstakbel karısıydım inşaat mühendisi filandı çıkınca evlenicektik o zamanlar böyleydi Sevgili jim Odada kımıldamadan duruyorsun ağzı yırtılmış ölü bir manken gibi ama canlısın biliyorum gözlerin yeşil Çinli bir filozof imparatorsun abi kardeş mısır mitolojisi gibiyiz ama piramit şekli yanliş sevgili jim sisteme yanlış bilgi girmişsin evren silindir şeklinde ve tavanı ve tabanı yok eski mısırda bir kedi ölünce ev halkı saçlarını kazıtırmiş sarı kadınana bir kedi verdin bana bana benzediğini söylüyorlar daha çok sana benziyor isviçrede kar yok bu yıl kasalarda donmaya hazır etsuyu.seni tanimak hayatı ve futbolu kabullenmek demek benim için doğunca bir perdenin kanaviçelerine dikilen kedi yavruların dan sakaklarımda zonklayan bir başağrısı bildiğim tek oya biraz cesur ol diyeceksin ölümsüzlüğü öğretme bana deli imparatorların cinsel organlarını mercimek çorbasıyla yıokayan kadınları gibi ne dersen yaptım yağarken mutlu bir kar çıkar düşlerindenerkek film yönetmenleri neden sevişmeden önce insanların en az bir kere öldüğünü kabul etmez yaşarken ölmüş ördek yavrularını donmuş sığır ayaklarını canlandırmak için sevişir köylüler şehirlilerin niyeti dört sandal daha eklemek bir balikçıya jim bıçakladımmı seni saygısız bir anahtarla sen mekanimsın oturduğum bu evin fifty cent gurubuyla bir baglantısı vardı fifty cent hem elli cent hem elli yüzyıl demek ama bağlantıyı unuttum kapı acıldı berk beni gelecek nesle emanet ettin bir çekiçle patlatıp karnımı kar yağmış bir şehir doğuracağim isviçreden çalınmış ÇİĞDEM EVDE SAAT 22 RADYO AÇIK RADYODA INFO BURAK ADINDA BİRİ SUNUCUYLA KONUŞUYOR KISA BİLGİLER VERİYOR İNFO BURAK DELİLER ZEKALARINI KULLANAMAZLAR örneğin bir deli zekasının yüzde onunu kullanabilse ne ala İLK ER 8PROGRAMCI) PEKİ NEDEN GERİZEKALI KELİMESİ İLE DELİ eşanlamlı değil İNFO BURAK geri zekalı aklı yetmediği için aciz durumdaki kimsedir ama deli tehlikeli olabilir İLK ER İNFO BURAĞA TEŞEKKÜR EDİYORUZ DİĞER HATTA BAKALIM ALO BUYRUN DİNLEYİCİ İyi akşamlar İlker bey İLK ER İyi akşamlar buyurun sizi tanıyalım önce DİNLEYİCİ ismim önemli değil İlker bey ben türk futbolundaki şike tartışmaları ile ilgili konuşmak istiyorum İLK ER EVET aslantuğ takımının başkanı cavıt ışığı bugün göz altına aldılar bu konuda ne diyorsunuz DİNLEYİCİ lig bir ay geç başlayacak diyorlar bu durumdan şampiyonlar kupası nasıl etkilenecek abi aslantuğun bir ay sonra almanyayla maçı vardı aslantuğ türkiyenin en eski futbol takımı bu kada İLK ER BUYRUN ÇİĞDEM İYİ GECELER BEN ÇİĞDEM ben bu şike konusu ile ilgili bilgi vermek istiyorum İLK ER buyurun ÇİĞDEM 1999 senesinde ilginç kişilerle taniştım bir süre sonra bana çok güçlü kişiler olduklarını onlarla yapmış olduğum işbirliği karşılığınsa bana çok büyük meblağda para vermeyi teklif ettiler ben yapmış olduğum tek şeyin fikirlerimi söylemek olduğunu bunuda bir vatansever olarak Türkiye için yaptığımı buna karşılık para kabul edemeyeceğimi ama türkiyenin morale ihtiyacı olduğu için dünya futbol kupasında dördüncü olmasını istediğimi bunu sağlayıp sağlayamayacaklarını sordum .2004 yılında….. İLK ER EVET DEMEKKİ BİR SIRADA ONLAR ATLARMIŞLAR TÜRKİYE 2004 TE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU ben Türkiye güney koreye gol attı diye kendimi duvarlara çarparken meğerse ÇİĞDEM kahkahalarla gülerek evet ya şikenin böyle uluslar arası bir yönü de var İLK ER PEKİ fifa ya mı vermişler parayı yoksa ÇİĞDEM ben para mı verildi yoksa hatır için mi yapıldi bilmiyorum İLK ER teşekkürler çiğdem hanım tekrar görüşmek üzere diğer hatta bakalım alooo Dinleyici demin arayan çiğdem hanımın kahkahaları uçak düşürebilir abi 11 Gökhan çiğdem kız almanyada yaşıyor benim ortağim murat ın sevgilisi dans öğretmeni hem oryantel yapıyor hem salsa Çiğdem bir gece kalacaksa sorun yok gelebilir sen şimdi kızı almaya mı gidiyorsun Gökhan evet uçak iki saat sonra inecek Çiğdem saat on kız onikide geliyorsa sizin buraya gelmeniz biri bulur hay Allah radyo da ilk er in programı var tamam hadi sen git bekliyorum zaten uyumam ben o ssaaate kadar GÖKHAN GİDER ÇİĞDEM RADYOYU AÇAR İlk er eee dostlar ramazanın onikinci günü de bitti göz açıp kapayıncaya kadar bakacağız bayram gelmiş ÇİĞDEM TELEFON AÇAR İLK ER BUYRUN ÇİĞDEM HANIM nasılsınız ÇİĞDEM İYİYİM TEŞEKKÜR EDERİM İLKERCİM BİR MİSAFİR BEKLİYORUM ALMANYADAN GELİYOR BİR HANIM DANS ÖĞRETMENİ İLK ER ondan birkaç dans figürü öğrenebilirsiniz belki dans etmeyi severmisiniz ÇİĞDEM ben dans etmeyi çok severim ama doğaçlama dans ediyorum ben mesela namaz kılmam oruç tutmam ama ibadet olarak tanrı için dans ederim İLKER TELEFONU KAPATIR ÇİĞDEM NE OLDUĞUNU ANLAMAMIŞTIR ALO ALO DİYE SESLENİR İLKER RADYODA BİR ŞEYLER SÖYLEMEKTEDİR İLK ER BU KADAR OKUL BİTİRMEKLE AKIL OLMUYOR DEMEKKİ SAYIN DİNLEYİCİLER BAZİ İNSANLARDA BEŞ YAŞINDA ÇOCUK KADAR AKIL OLMUYOR 111 GECE SAAT BİR TELEVİZYON AÇIK ÇİĞDEMİN KUCAĞINDA BIR KEDİ VAR ÇİĞDEM KEDİYI SEVİP KONUŞUYOR ÇİĞDEM oğlum bebeğim canım nuri bu eve geldiğin için çok mutlı Uyum canım olgum TV ben kedileri köpeklerden daha çok seviyorum alicia ya sen Çiğdem bak duydun mu nurıcım kedilerden bahsediyor tv de maman bitmiş dur sana mama vereyim Tv sayın dinleyiciler önemli bir haberi vermek üzere a studyolarımıza bağlaniyoruz spikeriniz ben nuri Güzelyurt Çiğdem hay Allah tesadüfe bak adamın adı da nuri derken zil çalar çiğdem pencereden bakar kim o dışarıdan Oksan benim çiğdem biraz geç ama uyanık mısın Çiğdem uyanığım okşan gel acıyorum OKŞAN İÇERİ GİRER İRİ YAPILI ÇOK GÜZEL BİR TRAVESTİ OKŞAN gel hayatım seni bir öpeyim çarka çıktım hiç iş yoktu eve gitmeden sana bir uğrayayım dedim Çiğdem HOŞGELDİN BEBEĞİM NASILSIN OKŞAN İYİYİM DİYEYİM İYİ OPLAYIM BENİM LAÇOM…ANLATAYIMMI ÇİĞDEM ANLAT TABİ OKŞANCIM DİNLİYORUM OKŞAN BİR SENEDİR BİRLİKTEYİZ GEÇEN GÜN NE DEDİ biliyor musun ben ara sıra kaDIN İSTİYORUM DEDİ İNTERNETTEN BİR KADINLA TANIŞMIŞ GEÇEN GÜN BEN CEYLANA GİTTİM O DA KADINI EVE GETİRDİ KADINA ABLAMIN EVİ DEMİŞ KADIN DA ABLAN PASAKLIYMIŞ NE BU EVİN HALİ DEMİŞ YANİ ÇİĞDEM GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM ÖLDÜREBİLİRİM O Kadını madem kaDIN İSTİYOR SEN GELDİN AKLIMA Çiğdem okşan delimisin ben aşık olmadığım birıyle birlikte olmam hem eniştecimiyim ben Oksan çarkta şenayın burnunu kırdım şikayet etmişler savcılıktan davetiye geldi ustunde adım ali göktürk yazıyor laçodan nasıl saklayacağımı bilemedim Çiğdem canım adam senin erkek olduğunu bilmiyor mu kaç göçe ne gerek var Oksan evet ama hoş deil Çiğdem adam senin hz ali olduğunu anlamalıydı şimdiye kadar Ya geçen gün internette bir ilahi buldum uzattım ellerimi semaya ya Allah diye çok da güzel bir müziği var mesaj attım bu ilahi ile discoda dans etmek istiyorum diye her duyduğumda ağlıyorum bana neler yaptılar bir bilsen birisi mesaj atmış geber pislik diye Çiğdem yahu sen benden fazla yaşıycaksın lafı agzımdan aldın ben de canlı yayında namaz kılmam oruç tutmam ama Allah için dansederim dedim artik beni canlı yayına almıyorlar TV ikinizde aptalsınız Oksan ben sarhoşum içkili olduğum zamanlar böyle şeyler çok oluyor bizemi dedi bu tv amca Çiğdem ya bana ne demeli ben sarhoş deilim ben de duydum sen travestisin ben şizofrenim ondan mı oluyor nedir TV MARTHA TEYZENİN KIZI ŞİZOFRENİYMİŞ DUYDUN MU ALİCİA Okşanla çiğdem kahkahalarla gülerler sesler uzaklaşır (Nazan öncelin bir albümünde canım benim nasılsın diye bir şarkı var şarkıda yağmurluk cetvel gözlük buldum diyen bir kız var merhamet apartmanında oturduğunu söylüyor bir de ali üşüyor diye bir şarkı var okşani kastettiğim benim sözlerim benim sözlerimden yüzlerce şarkı ve reklam metni yapıldi artik bu kadarıda fazla diyebilirsiniz ama HSBC bankası benim davama katılan en büyüklerİN isimlerinin baş harfleri . S Benim eger bu harfler şudur diye baksa bir şey söylerlerse bilin ki gizliyorlar. Bana bankada hesabım olduğu ben öldükten sonra kimsesiz çocuklara verileceği söylendi HSBC yi takip etmedim yanliş olabilir ama sanirım İngiliz bankası eger şimdi yoksa para başka yere akterılmiştır eger İngiliz bankasıysa bile banka dolaylı olarak bize aittir İngilizlerin bankada kalbi yok ama İngiliz sarayından bir lady türkiyede kılık değiştirerek çocuklara yapılan muameleyi ortaya çıkardı türkiyede bu benimle alakalı. Pkk yı bazen bir çeşit entropi bazen bir soru işareti bazen de benim yani bizim davamızın bekçisi olarak muhafaza etmelerini ben söyledim aklıma geldikçe kuran ın android sisteme yuklenmesi gibi yazıyorum benim internetim yok sanırım ama ben kelimeyi doğru yazıyorum daha sonra baktığımda bir ya da iki harfi çalınmış kelime yanliş yine de anlaşılıyor biraz evvel yazdığım bundan evvel ki dosya kayboldu internet yoksa bu nasıl oluyor bilmiyorum orospu çocukları ben sizi lanetlersem hiçbir bok yiyemazsiniz bok olursunuz üstünüze sineklerimi kondururum dedim neyse android ipucları iyi kötü ortada bana yapılan bu taciz acaba kurana da yapılmış olabilir mi diye düşündüm. Ergenekon sanılanın aksine hemen hemen herkesin içinde oldüğü bir örgüt dünyayı kapsıyor çok katmanlı olarak sürüyor içerde olanlar bir katman yalnızca yönü belli gibi ama diğer katmanlarda farklı yönlerde çalışıyor ben kimsenin olayın tamamını bilmemesini herkesin bir parçasını bilmesini söyledim. Ama bilinmesi gereken doğruyu bulup uygulamak için ortaya çıktı bu arada bu fakirlere yardım eden bir kurum var şu anda adını hatırlıyamıyorum dumur vaziyetteyim daha önceden adı kimse yokmu derneği idi devletin gerektiğinde parayı kullanmasını söyledim ayrıca piyangolardan lotolardan para toplanmasını para devlete geliyordu dönüp dolaşıp Müslüman dindarlara kuantum mekaniğini tanrının varliğina bir ipucu olarak kullanmalarını ben söyledim bütün katmanlarda sebep sonuc ilişkisine dayanan atom davranişları atomaltı parçacıklarda keyfiane davranıyordu sebep sonuç ilişkisi yoktu bunun olayı gözlemleyenle alakalı olabileceğini ben söyledim şroderin kedisi ve paralel evrenler benim teorilerim farabi ya da Arabi olabilir pek emin deilim o zamanlar inceliyordum ibn rüşd de olabilir onun düşüncelerine millet bakarsa bulsun diye bunun gerzek olduğunu biliyorum ama olasılık hesabının yanliş olduğunu yüzde bir diye bir şey olamayacağını yüzde bir olasılığın içinde yüzde yüzü barındırdığını şimdi iyi hatırlıyamiyorum öyle bir konuşma geçti ayrıca bir yerde geçiyor mu bilmiyorum ama matematiğe sıfırı sokarak android sisteme ölüm mantiğinin işlendiğini sifırımn bir varsayım olduğunu böyle bir sayının olmaması gerektiğini düşündüm devamında ise bunu ilkokul birden beri düşünüyorum gerçek matematiğin bizden saklandığını yolumuzun şaşırtıldiğini düşünüyorum ben tam olarak nelerin yanlış olduğunu bilmiyorum ama android bir sistem var ve yanlış bilgilerle şaşırtılmiş.allah diğer odada oturur gibi bizim karşısında durabileceğimiz kadar yakın olabilir peygamberin miraç hadisesi belki de böyledir ben ruhun yakınlığından değil mekanın yakınlığından bahsediyorum tabi zaman ve mekan da android sistemdeki yanliş bilgilerdir ama belki bir süre işe yaradı daha bilimsel daha umutlu olmak isterim Allah da insallah duamı kabul eder ama hepimiz tanrının huzurunda hayat denen bir tiyatroyu oynuyor olabiliriz.gitgide yolumu kaybediyor olabilirim ama et kemik hayat içinde olan şeyler neyse pink floydun shine on you crazy diomond parçası geldi aklıma deli elmas Allah senin üzerindeki pırıltı olabilir bu parçayı seksenklerde ölen beli kırık kedim için dinliyordum bir ipucu daha biz hepimiz eagles ın hotel California şarkısını çok seviyoruz bu arada ben Ergenekon mahallesinde oturuyorum) 1111 ÇİĞDEM RADYOYU ARAR ÇİĞDEM ALO İLKER BEY ben çiğdem affınıza sığınıyorum ama geçen gün size çok kırıldım türkiyede herkes Müslüman deil ki bunun hristiyani var atheisti var şamanisti var hem Mevleviler semah dönmezler mi o da bir çeşit dans hem dans bir çeşit sanat sanat sonsuzluğu ilahi olanı aramaz mı sizin söyledikleriniz karşısında bana cevap hakkı doğdu ben canlı yayında bunları söylemek istiyorum İlk er olmaz çiğdem hanım başka bir gündeminiz varsa sizi canlı yayına alayım ama bu konuda konuşmayın Çiğdem pekala bu konuyu açmayacağım İlk er tamam çiğdem hanım canlı yayındasınız görüşmeyeli hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu acaba Çiğdem bir zamandır programa katılmıyordum iyiyim bu gece size üst katta oturan komşumdan bahsedeyim yirmisekiz yaşında manken ve fotomodel İlk er hanım mı Çiğdem hayır erkek yanlış anlaşılmasın tamamen arkadaşça beni arkadaşlarına annem diye tanıtıyor ben elli yaşındayım bu arada İlker ben de otuziki oldum onyedi aralikta Çiğdem evet işte bu komşum altmış tane kediye bakıyor bakırköyde bir evde yaz kış kay kayla dolaşıyor arasıra beni kahvaltıya çağırıyor geçen gün pilav yaptım et te var diye telefon açıp beni yemeğe çağırdı senin programın var diye gitmedim yazın ben evde şarkı söylüyorum pencere açık ya o da yukarıdan İngilizce bir şarkı söylüyor müzikal gibi uzun yıllar amerikada yaşamış bana dokunmatik bir telefon hediye etti işte geçen gün bendeydi yerde on kuruş buldu cebine koydu gitti İlker uğur parası diye almıştır sizin oturduğunuz semt broadway gibi herhalde mahaleye biletle giriliyordur GÜLERLER SESLER UZAKLAŞIR 11111 ÇİĞDEM TELEFONDA ÇİĞDEM İLKER BEN SENİ GÖRMEYE GELİYORUM canlı yayının bitimine göre ayarladım yarım saat sonra ordayım İlker peki çiğdem hanım bekliyorum Çiğdem ocağın yirmisi olmasına rağmen göğüslerini ortaya çıkaran kırmızı bir angora kazak kırmızı bir pantolon siyah çok yüksek topuklu botlar giymiştirçiğdemin boyu bir elli dokuz ilkerin boyu bir doksansekiz olduğu için yapmıştır bunu zar zor yürüyerek taksiye biner yarım saat sonra radyodadır kapıdaki görevliler ilkere haber verirler çiğdem ilkerin canlı yayın yaptığı stüdyoya girer İlk er hoş geldiniz çiğdem hanım Çiğdem hoş bulduk canlı yayın bitmedi henüz değil mi İlker şimdi kapatıyorum bu gece onbeş dakika erken bitireceğim İLKER KAPANIŞ KONUŞMASINI YAPAR ÇİĞDEME DÖNER STÜDYODA YALNIZLAR İLKER İRİ VE ÇOK YAKIŞIKLIDIR ÇİĞDEM OTURDUĞU YERDEN KALKIP İLKERİN YANINA GİDR ilkerOTURUR VAZİYETTEDİR AYAĞA KALKAR ÇİĞDEMİN YÜZÜNÜ ELLERİ ARASINA ALIR ÖPER YERE UZANIRLAR İKİSİDE GİYİNİKTİR İLKER GİYİNİK HALDE ÇİĞDEME SÜRTÜNEREK BOSALIR ÇİĞDEM ARZUDAN ÇILDIRMAKTA İLKER ONU YERDEN KALDIRIR İLKER ÇİĞDEM BEN EVLİYİM ÇİĞDEM BU ÖNEMLİ DEĞİL BENİMDE ONSEKİZ SENEDİR SÜREN BİR İLİŞKİM VAR ONA AŞIĞIM AMA ADAM EŞCİNSEL ONBEŞ SENEDİR HİÇ BİR CİNSELLİK YAŞAMAdık ben onunla geçirdiğm onsekiz seneden sonra ilk defa seni sevdim gülme bana ama çok erkeksisin İlker peki o eşcinsel adama aşık olduğunu söyledin Çiğdem nasıl açıklıyacağımı bilemiyorum o da çok erkeksi 1111111 ARADAN BİR YIL GEÇMİŞTİR İLKER ÇİĞDEMLE EVLENMEK İSTİYOR BU AMACLA KARISINDAN BOŞANMA PLANLARI YAPIYOR ÇİĞDEM ISRARLA EVLİLİĞİ DÜŞÜNMEDİĞİNİ ZATEN ŞİZOFREN OLDUĞU İÇİN İMZASININ GEÇERLİ OLMADİĞİNİ AŞKA HAFTADA ÜÇ GÜNDEN FAZLA YER AÇAMAYACAĞINI HAFTANIN DİĞER DÖRT GÜNÜ TANRIYA İBADET HAYVANLAR İÇİN YAS TUTMA EVLERİ SOKAKLARI BAHÇELERİ ANLAMAK DÜŞÜNMEK VE ÖĞRENMEK İÇİN AYIRMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLÜYOR BİRBİRLERİNİ DELİ GİBİ ISTİYORLAR CİNSELLİĞİN HER TÜRLÜSÜNÜ YAŞIYORLAR BİR GÜN ÇİĞDEMİN EVİNE İLKERLE BİRLİKTE INFO BURAK GELİYORÇİĞDEM VE İLKER LE GRUP SEX YAPIYORLAR İLKER ÇILDIRMAK ÜZEREDİR SEX E DOYMUYOR ARTIK BİLİNCİ BULANIKLASMIŞTIR ÇİĞDEM BU DURUMUN İYİYE GİTMEDİĞİNİ YAKINDA BİRBİRLERİNDEN VAZGEÇECEKLERİNİ SÖYLER NE HİSSETTİĞİNİ ANLIYORUM AMA BU DURUM EROİN GİBİ TEHLİKELİ BİZİ TAHRİP EDECEK BENİM TARZIMA DA UYGUN DEĞİL BEN MACERAYI SEVMEM DER İKER ÇİĞDEMDEN AYRILIR BAŞKA BİR SEVGİLİSİ VARDIR AMA KARISINDAN HALA BOŞANMAMIŞTIR ARADAN ÜÇ YIL GEÇER İLKER ÇELİŞKİLİ RUH HALİ YÜZÜNDEN SON BİR YILIN ÜÇ AYINI BİR AKIL HASTANESİNDE GEÇİRİR ÇİĞDEM İKİ KEDİSİ SPANİEL COOKER CİNSİ KÖPEĞİ İLE YALNIZ YAŞAMAKTADIR EPEYCE KIRGINDIR AMA CİNSELLİĞİN NE BOYUTLARDA YAŞANABİLECEĞİNİ SANATÇI RUHUYLA BİLMEKTEDİR BİR GÜN İLKER ONU YİNE ARAR buluşurlar İlker her şeye rağmen yine çok yakışıklidır sarışın yeşil gözlü iri kemerli burnuyla bütün kadınların iç geçirdiği bir adam olmasına rağmen çiğdeme aşıktır çiğdemin geçmişindeki ve hala süren ilişkilerindeki adamları delice kıskanmaktadır ilkerle yıllar sonraki bulusmalarında çiğdem inatla aynı şeyleri söylüyor ÇİĞDEM HAYATIMDA İLK TANIŞTIĞIMIZ GÜNDEN BERİ YALNIZCA SEN VARSIN AMA AŞK BENİM İÇİN BİR UZAY GEMİSİNE ASTRONOT SEÇMEK GİBİ İlker ben sana aşığım ama beni dünya ile değil yıldızlarla anla berk metin ve birol ve ben bir uzay gemisinin astronotlarıyız öyle düşün aramızda bir kadın astronotta olabilirdi ama henüz bulamadık ben berkle birolu hiç kıskanmadım hayatlarında sürekli kadınlar vardı ama tamamen bana aittiler İlk er senin ayın güneşin yıldızın benim Çiğdem ataerkil düzende ve Müslümanlarda ask böyle algılanır hz Muhammed cinlerinde iyisi kötüsü başkanları evleri aileleri olduğunu söyler onun cin dediği bu varliklar uzak ülkelerde yaşayan batılılardır batılılarda ilkel insanlara ve Müslümanlara insane yani aklı olmayan der insane olanlar yani insanlar aşkı ölümsüzlük sıkıntısına karşı kullanırlar hz mjuhammed her şeyin mükemmel olduğu adil bir dünyadan yani cennetten bahseder evet tanrı büyük merhametiyle insanları bu dünyadan kurtarır bunun koşulu ölümdür yani insan eler Allah var diye bin metreden atlamak gibi kadınlarını kapatmak onları sınırlandırmak gibi bir yanlışa duşerler buna karşılık ölürler üniversiteler okullar hayat hastaliğina çözüm aranan yerlerdir ve türban takarak intahar edenlerin yeri değildir eğer ölüme inaniyorlarsa ölsünler ve cennete gitsinler belki onlar günahsizdırlar cennete kabul edilirler biz büyük günahkarlar olduğumuz için bizim amacimiz dünyayla ve hem hasta hem günahkar olan hayat la ilgilenmek cehenneme kar yağdırmak cennette elimizde kadehler deniz kıyısında oturmak değil Biz ali ekber çiçeğin haydar türküsünde söylediği gibi insanların değil kırkların ceminde dara düş olduk biz fena yanıyoruz biz bir ömür değil ondört bin yıl gezdik pervanelikte biz Allah gibi insan sıfatından çok geldik gittik haydar dost Sen yanmasan Ben yanmasam O yanmasa Nasıl çikar karanlıklar aydınlığa nasıl başaracaklarsa ölsünler yaşayanların rızkına beyhude ortak olmasınlar ölümde ne kadar zaman geçtiğini bilmez hak etmişsen eğer kendini cennetin kapılarında bulursun bunun karşılığında mesela kadınlar bakiredir erkeklerini ay güneş yıldız olarak bilirler İlkercim ben kendi bekaretimi kendim bozarken onu şeytana hediye ettim tanrıya da hediye edebilirdim ama benim ilk erkeğim şeytan Müslümanlıkta erkek tanrının temsilcisidir kadınlar kendilerini erkeklerine yani tanrıya verirler ve buna karşılık zor olmayan bir uykuyla ölümle ödüllendirilirler ama ben insane değilim bem ölümsüzüm Müslümanlar bana cin derler yani batili benim için sen yıldız değilsin kimse değil benim için yıldızlar acılardır yani bilgidir ben ölümsüzlüğü seçiyorum yani zor olanı laf dinlemezim ben tanrının kulu değil dostu olmak istiyorum onu yalnız bırakmamak için anası babası kardeşi olmak istiyorum ben seninle mezarda ask içinde yatamam kalkmam lazım işim var meşgulüm tanrının sorumluluğunu bir kişiye yani erkeğime bırakamam ben tanrıyı ararken aşk uzay gemisinde toplanmış astronotlar yani kendi özümle bildiğim aşk seçtiğim astronotlardır bir anlamda microcosmos olan bana en uygun biliminsanları benim için aşk budur orgazmdan öte bir dostluk duygusudursevgili İlker bu bir öğreti öğretiler karşılıklı konuşma şeklinde anlatılır çoğu kez dialektik bir usulle Müslümanlara göre kuran aslında peygambere gelir Allah peygamberle konuşur diğer kullarını muhatap almaz aslında İslam dini yalnızca peygambere gelir islamiyete bir din olarak inananlar için bu yüzden hz Muhammed çok önemlidirçünkü her şey onun için yaratilmiştır benim sana söylediklerim benim karakterim ben de sana anlatıyorum ama bunu bilen ademle Havva elmayı yediklerinden dolayı sadece ikimiz değiliz Atatürk gençliğe hitabesinde şöyle der Ey türk gençliği birinci vazifen türk istiklalini türk cumhuriyetini ilalebet korumak ve müdafaa etmektir muhtac olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur Türklerin kani türk bayrağında olduğu gibi kırmızıdır türk olmayanların kanı ne renk bilmiyorum denemedim bazı şeyleri bilmemek daha ıyıdır Ne mutlu türküm diyene Sana aşığım İlker ama zaman durduğunda sonsuza dek gözlerine bakıyor olduğum kobrama bir şarkı söyleyeceğim Kalbimde gizli bir sevgili arar Gözlerime bakıp dalan gözlerin Aşk masalından şarkılar söyler Beni hülyalara salan gözlerin Aşka inanmayan o yalan gözlerin Gerçekleşmez belki ümitler Beni hülyalara salan gözlerin Aşka inanmayan O yalan gözlerin Bütün dinler şeytanı yılan biçiminde tarif eder İngilizce snake denen yerde sürünen yılan turkçe sinek olur uçar boka konmayı çok sever ben bok olurum yeterki o bana konsun hastalik şöyle der insana beni ye beni sıç hep çağırır ya da sevgili üğürsuzluk açık denizlerde gemilere yolunu kaybettiren yara adında bir peri veya çölde bir serap Not 2009 yılında kardeşim tarafından akıl hastanesine yatırıldım bir kez daha henüz android ipuçları ve bir çok şey yoktu emine adında namaz kılan bir kız vardı hem dindar hem deli oldüğü için ondan biraz çekiniyordum sabah kalkmış dörte hastanenin penceresinden dışarı bakıyormuş bir takım kişiler gülerek konuşarak geçiyormuş ordan bir anlam verememiş cin peri mi görüyorum diye ben kafayı iyice üşüttüm diye düşünmüş bu kişiler aslında sabah spor yapan doktorlarmış sonra altmış yaşlarında bir kadın vardı emin dfğilim ama adı semraydı sanırım ikimiz koridorlarda yürüyorduk o bana şu anda kanser hastaliğina yakalanmiş gençlik sevgilisiyle tekrar karşılaşmasını evli olduğunu kocasına da aşık olduğunu anlatıyordu benim için bir şiir yazdı günlüğümde vardı ama pek önemsemedim şiirin ilk kısmını alarak android ipuçlarına kaydettim ikinci kısmi kayboldu şiir şöyle perili gülüm inmisin cin misin gülüm müsün Kendini heder ettin o aşk için o senden razı sen kimden razısın SON Sibel torunoğlu Kitap bitti zannettim kitabı oksanın bilgisayarından göndermek amacıyla gece saat birde ona gittim.buradan yollayamam kitaba birsey olur bana kızarsın dedi.sevdiğimiz şarkıları dinledik mesela ben otuz senedir gülden karaböceğin bahtıma yanarım şarkısını dinlememiştim dinledik ibranicw bir şarkı var you are my lord diye eskiden metini düşünerek dinliyordum nato nun chor javon adlı şarkısı onu dinledik sonra okşan gönül yarası filminde meltem cumbul ile Şener şen in bir sahnede Aynur doğan ın Kürtçe söylediği bir şarkıdan bahsetti meltem cumbul ağliyor Şener şen Kürtçe biliyor musun neden ağlıyorsun diyor.meltem cumbul bu şarkıda ağlamak için Kürtçe bilmek mi lazım diyor.oksan Kürtçe şarkının sozlerini bana yazıp verdi sözler şöyle:dağların inciri dağların güzeli incir ağacisin gam götürensin güllerin içindesin güllerin içindesin incir ağacisın gam götürensin gelin damadın yüreğidir incir ağacısın gam götürensin. Sonra beni eve getirip kendi çarka çıkacaktı arabasına bindik bir polis arabası yanımızda durdu okşan sarhoş sert konuşuyor polis asayişi sağlamak benim görevim dedi ben tamam polis ağabeycim sağol dedim.aklıma nazım hikmetin ben bir ceviz ağacıyım Gülhane parkında ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında şarkısı geldi. Eve gelince şöyle düşündüm polis ceviz sevmez mi aklıma başka bir olay geldi.üç dört sene önce oksana canim enginar istiyor dedimçbir gün çöp toplamak amacıyla sokakta dolaşırken bir polis arabası yirni metre ileride durdu bir polis arabadan indi elindeki torbadan yedi sekiz baş soyulmamiş enginarı atti ben böyle bir güzellik hiçbir başbakanın başına gelmemiştir diye düşünmüştüm sonra zülfü Livaneli nin eşkıya dünyaya hükümdar olmaz albümü aklıma geldi.hatırladiğim ne kadar söz harf varsa yaziyorum’irili ufaklı emlik kuzular çağlar gider bizim dede sultana padişahlar tacı ile tahtını yoklar gider bizim dede sultana ....şeyhoğlu bedreddin Bektaşi veli(bazi şeyleri unutmak daha iyidir) Sonra hindistanı Türkiye ye neden hindi anlamına gelen turkey dendiğini Kızılderililere neden Hintli anlamına gelen indian dendiğini kurtlerin neden kurd oldüğünü ve Ergenekon efsanesini düşündüm hz Muhammed in çocuk hanımı ayşe nin adının aslınsa asia yani asya kelimesinden geldiğini Çinlilerle Türklerin birbirine benzediğini türk denilen milletin aslında gelip geçen Avrupa rus Kafkas ülkeleri ve çin den gelen tüccarların orta asya ya terk rttiği gayrımeşru veya kimsesiz çocuklar olduğu ve bu çocukların vahşi doğada büyürken kurtların emzirdiği şimdi wolf child adı verilen çocuklar oldüğünü düşündüm Fatima nın hz muhammedin evlatliği oldüğü ayşe ile fatmanın aynı kişi oldüğü hz ali nin aslında sanal bir karakter olup aslında Allahın ta kendisi olduğu fatmanın çocuklarının öldürülmesinin Meryem ana isa olayının tekrarı olduğunu düşündümBundan dört beş yıl önce bir fatıma olayından bahsetti tv ler hatırladiğim kadarıyla üç tane çocuğa bir işik görünüyor elli sene evvel bir hristiyan ülkede oluyor fatıma diyorlar ama aslında Meryem ana Meryem ana milyonlarca yıldir işik ama işiği karartmaya çalışıyorlar Müslümanlarda ki rızık amerikan felsefesinde risk oluyor aslında felsefeleri birbirinin aynı bir piramit biçiminde algılıyorlar sosyolojiyi ama bunda bir hikmet var zamanın geçmesi insanın tekamül etmesi gerekiyor Kibele adındaki Anadolu bereket tanrıçası bazı dillerde kubala oluyor bala Türkçe çocuk demek acem kelimesi acemi nin de anlamına bakarsak toy, çocuk demek .kibele Müslümanlıkta kıble kelimesine dönüşüyor.kabedeki putlardan biri kibele nin ama başka bir ismi var sonra Mevlana çıkıyor kim olursan ol gel ister putperest ister tövbeni bozmuş ol diyor.haciların Arapça söyledikleri lebbeik sözü tersten okunup karmakarışık edilmiş kibele sözüdür bazen büyü yaparken bazen satanistler Allahın adını ters çevirirler Kibele tek başına Allah değildir eğer olsaydı piramit biçimi doğru bir sosyoloji olur hz Muhammed ve kapitalizm doğru olurdu bu seferde en tepede kadın bir tanrı olur sistem yine piramit olurdu ama sistem silindir bu nasıl bir din olmalı bunu siz düşünün benim bilgim yeterli değil ama kadın erkek yani artı eksi çekim alanları diffusion vektörler aynalar elektrik devreleri organik kimya vs gibi konuları tavsiye ederim.aynalar konusunda ışınlanma bahsi olabilir Robert lisesindeyken organik kimya seçmeli ders oldüğü için ne yapıyorlar bakayım dedim almila bu dersi alıyordu bana aman çiğdem sen organik kimyadan uzak dur dedi Adnan Oktar ın bir tv si ve bir radyosu vardı sürekli materyalizm le uğraşıyor ve evrim teorisiyle materyalizmi birleştirerek sürekli evrim teorisini yerden yere çalıyor onun teorisine göre insan tanrının kulu ve doğadan apayrı bir şey kibirli maymundan gelmediğini söylüyor çünkü aslında hepimiz ateşten yani şeytandan geliyoruz ben de materyalist değilim ama insanın evrimi tanrının bir projesi olamaz mı onca zamanın geçmesi ve insanın ortaya çıkması insana neden zor geliyor bu bir proje ayrıca o küçümsedikleri doğa maymunlar ve diğer küçük balıklar daha önce yeme dediği bilmek ağacının meyvesi yani tanrının ta kendisi olamaz mı böyle olunca küçük balık Allah yani ay büyük balıkta güneş.en gariban en zavallı en güçsüz olan oluyor.sistemi kurmus ve kendisi ile besliyor.ayın dünya etrafında dönmesi gibi kadınlar ay hali oluyor.üremek için kadın ayda bir kez yumurta üretiyor dolunayda kurtlara bir şeyler oluyor.ay kadını güneş erkeği yani şeytanı simgeliyor ay tutulması güneş tutulması bunlar önemli konular Ne zaman güneş tutulması olsa sevgili erkeğim dünyayi ziyaret ediyor ne zaman ay tutulması olsa sevgili erkegimi dünya ile aldatiyorum karariyorum kadın erkeği olan şeytanı hz muhammedle yani dünya ile aldatiyor bu yüzden hz Muhammed kadına kara çarşaf giydiriyor onu kapatıyor ayın kararması gibi şeytan aldatilan kocalarda olduğu gibi boynuzlu tarif edilir yalnız dünya güneşten ay dünyadan kopan bir ateş bu şekilde hem kötülükten iyiliğe doğru gidildiğini anlatiyor hem kendine bir baba buluyor Ayın döngüsünde kadın üremediği zaman cinselliği üzülmeye akla sevgiye yani şizofreniye yani dine döniştüğü zaman ay hali oluyor bu üremediği bir zaman hayat hastaliği yani insan yemeye dışkılamaya başladığında yani bu dünyanın hayatın yaratilması peygamberin yaratilmasidır üremeye başlayan insan gitgide şizofreniyi yani içinde zıttını barındıran aklı geliştiriyor İbrahim e gelen kurban bir koçtu yani erkektir ataerkilde olsa muslümanlar erkek kurban ederler çünkü farkında değillerdir ama tanrıları kadındir şimdilerde çıkarları gereği koyun inek te kurban ediyorlar ancak musa sabana koşulmamiş sarı bir inek kes der bir de satanizm de gişi kurban ederler çünkü seytan erkektir.böyle bir şey yok deniyor ama aleviler kızıyla yani ayla evlenmiş olan hz Muhammedi yani dünyayı taklit eder ve bir çeşit ibadet olarak mumsöndü yapmış olabilirler bu artık ortadan kalkmıştır Yine de bu din anlayışları bu astronomi yetersizdir çünkü tanrı birdir çin inanişinda olduğu gibi ying yeng zıtlar olarak ikiye veya big bang teorisinde olduğu gibi sonsuz parçaya bölünmüş olabilir Batıliların insane dedikleri Müslümanlıkta insan erkektir kadın insan sayılmaz batılilar Müslümanların hepsine insane derken şizofreni denilen aklın içindeki ahlaki yani dini kabul eder fakat suniler yani Araplar erkek çocuğu sayar kız çocuğu saymazlar İngilizce su çoğulu olmayan sayılamayan bir şeydir mesela bir suni arabın üç oğlu iki kızı var kaç evladın var diye sorsaniz üç der kızlar evlad değildir Kuranda bütün ağaçlar kalem bütün denizler mürekkep olsa tanrının sözü bitmez der evet bence de bütün sanat tanrıya aittir bütün kitaplar bütün müzik bütün filmler onundur Her şeyi yarattiktan sonra tanrı sorar nasıl bütün ruhlar güzel anlamında beliğ derler Fransızca bell güzel İngilizce zil demektir zırdeli tabiri belki buradan gelir pink floydun tanrının bölünmesini yani şizofrenide de olan bölünme olayını anlattiği division bell yani bölünme zili demek olan bir albümü vardır Şizofreni daha çok bir kadın hastaliğidir çünkü kadınlar daha akıllı ve merhametlidir N hikmet erkeğin yağmur kadının toprak olduğu şeyh Bedrettin destanında en güzel kadın toprak neredeyse doğuracaktı der Sibel tersten okununca lebis yada bir çeşit erkek gömleği denek olan libas a dönüşür bisse diye bir gömlek markası varmış Kitap bitti internet kafeye gidip yayınevine yollayacağım baktım telefonum şarj olmamış içinde yayınevinin adresi var getirip salona taktım sarj olmaya başladı baktım kediler su kabının başında duruyor ama su içmiyor ben epeydir kedilerim ölecek diye deli gibi korktüğümdan su kabındaki su bitmeden hemen dolduruyorum şimdi bana bu nedir diye sorsalar bende bilgim dahilinde olmayan bu durumu kediler su biterse ömürleri biter diye korkuyorlar desem bu aklın yani şizofreni içinde yolunu kaybetmek olur veya yatak odasının elektriği haram parayla ödeniyor salon öyl değil o yüzden telefon salonda şarj oluyor demek aynı şey bu benim bilmediğim bir konu araştırmam ilgilenmem lazim hz muhammede sen her şeyi bilirsin diye soruyorlar o da içinden geleni söylüyor ama akıl ormanında çok dolaşıp gezmek lazım karanlık çok yer var öğle birdenbire her zaman olmaz Sibel torunoğlu ANDROİD İPUÇLAR
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Sibel Torunoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |