İnsan melek olsaydı dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret |
|
||||||||||
|
sessizliğini koyuyorum masama şerefe babasının lâl çiçeği şerefe susturulmuş kadınlığım şerefine! Şiirin dibine vursak bir de usta bir adam geçti harflerimden ölü cümlelerim gibi renksiz şehrin parmak uçlarında sızım var kaldırımlarımda tabanlarımın kopuk yarası dişlerini geçirme omzuma taşıyamam ertelediğim yarınlar için hazırda bekletiyorum köşebaşlarında sancılarımı gönüllü bağışladım karanlığın çocuklarına gülüşlerimi gözlerimden boşalan zamansız sağanakları acemiliğinden say yüreğimin kalabalığına alma yoksul yalnızlığımı unut sevdiğim memleketimin sol dehlizinden kopan ağıtları kavgaya tutuşan mevsimlerin yüzlerine gömülü gençliğimi unut! Bırak, toplama dünden ne kaldıysa halkı aşkın isyanına teşvik etmekten tutuklanacağım birazdan hüzünbaz kış akşamında bileklerime takılacak adın adımlarıma dolanacak çoktan susmuş sevişmeler kendi cinayetimin zanlısıyım mahkûmum ulan yeniden dirilene kadar! Köprülerini yıkıyorum vedaların, kirpiklerimi eğiyor acı sorgusuz fişlendiğim siyahların önünde tünel kazıyorum uslu bir öpüşe kaçmak dileğim bilmediğim dillerde kaybolmak dağların eteklerinde kundaklamak güneşi sonra da ölmek ana avrat söven şairlerin dizelerinde durdur, içimdeki ayaklanmayı izlerinin dikişleri patlıyor her çığlığımda kurşuna diziyorum kırık sevdamı canımdan aldığın(ız) ne varsa helal ettim dizlerinin üstüne çök *kördüğüm çember, dört duvar, canevinde bıkar can uçar bakireydi bu intihar! *Aysel Gürel'e sevgimle... ocak08
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © G. Efsun Ağaoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |