Yaşam başlangıcı olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Aydın iki hece üstadım lafta Sağcı ile solcu aynı safta Bir de Müslüman gerici, boynunda yafta Halimizi düşünüp yanma üstadım Kavuşmak mı? kim bilir daha uyanmadım Hayat... bir uzun yol.. mayın döşeli Dost dediklerimiz dört köşeli Bir elleri Kur'an bir elleri rakı şişeli Gel ve git on perdeli bin yıllık devlet Buna ne vatan dayanır ne millet Bir ülke ki, düşünce boru içinde Akıl, almazların zoru içinde Üst üste sorular soru içinde Düşünme, konuşma unut Ne altın olduk ne yakut Bir idamlık Apo vardı, asılmadı Söz verdiler erkekçe tutulmadı Binlerce şehit verdik unutulmadı Onlardan kalan boynu bükük ve sefil Ana, çocuk ve sevdiği karanfil Bakan bey bizi dinler bu gün maruzat Çatık kaş hükümet dedikleri zat Beni insan tutmuş, Allah eder azat Anlamaz yazısız pulsuz dilekçem Anlamaz! ruhumu aldı bilekçem Saat beş dedi mi, bir garip ezan Saf tutar camide üç beş yaşlı müslüman Ne iman kaldı ne Kur'an İnsanlar toplumda birer kemiyet Urbalar mini podyumlar et Konuşma ki suç, düşünme ki yasak İnsan ki makama mevkiye tutsak Hani bir senin bıraktıklarını hatırlasak... Affet bizi üstadım
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ersin sert, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |