..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamak için topu toplam altı haftam kalsaydı ne mi yapardım? Tuşlara daha hızlı basmaya bakardım. -Isaac Asimov
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Cumhur Çırnaz

30 Kasım 2012
Algı Dairesi Bölüm 6 (Geçmişe Dönüş) Hassas Adamlar Kulübü  
Cumhur Çırnaz
Algılarımız otoriteye tehlikeli gelipte bir algı dairesi kurup algı mükellefi olacağımız fantastik öykümün 6. bölümü

:ACDA:
ALGI DAİRESİ BÖLÜM 6
(Geçmişe Dönüş)
HASSAS ADAMLAR KULÜBÜ
Gri boyadan, uzun ve kasvetli koridorlardan, eski Türk filmlerindeki aklınıza gelebilecek en acıklı sahnenin ışıkçısının üç kuruş yevmiyesi ile puslu Galata sokaklarında dolaşmasından derbeder kılıklı okulun toplama kampı komutanı endamlı müdürü her pazartesi sabahı olduğu gibi tek sıra dizilmiş öğrencileri görmekten anlaşılamaz bir zevk almasına beş dakika kala fısıldaşıyorlardı. Kasımda Çanakkale’de çıkan lodos fırtınası bilirlerdi ki depresif, karamsar ve hatta sevdikleri kızı bile tuttukları kaya balıkları gibi sevimsiz yapabiliyordu onaltı yaşındaki retinalarına. Rüzgar sabahın ilk ışıklarında bu memur ve işçi sınıfından kafi gelen orta direk çocuklarının evde yakılan sobaların isi yüzlerine sinmişçesine karşılamaktaydı. Her zamanki gibi kapıdaki nöbetçi öğrenci yılda bir kez denk gelen ve kasvetli derslerden kurtulmasını mümkün kılan cebberrut görevinde içten içe büyük bir vakur ile kapıda beklemekteydi kraldan çok kralcı dökümü ile. Basket potaları hafta sonu duvarları aşıp okul bahçesine giren öfkeli çocuklar tarafından çoktan kırılmış ve “keşke bir basketbol takımınız olsaydı” dercesine hüzünlü bir boyun eğişle sabah içtimasını bekleyen bu pejmürde grubu gözlerken, eğitim reformunu yıllar yıllar önce yapan bir kuzey ülkesindeki çocuklar yarın okula gitmenin heyecanı ile evlerine dönmüşlerdi bile.
-Akşam b r film izledim oğluuuum
-Ne izledin
-“Ölü Ozanlar derneği” izleyebildiniz mi? TRT verdi…
Gülüşmeler oldu kıs kıs, ama utanmadan birbirlerinden çünkü sadece beş kişilerdi. Tüm dünyayı ve tüm okyanusları Öğretmen evi karşısındaki kayalıklarda demirli eski teknelerle geçebileceklerini sanan beş kişi , uzun ömürlü bir zeytin ağacından onda bir küçük yaşlara denk.
-“İzledim bende” dedi en yakışıklı olanları, ileride uzun yol kaptanı olacağından bihaber. Bir çeşit doğal nedenlerde ötürü bu gruba liderlik eden, mavi ceketi her daim temiz, kravatı her daim usüle bağlı dolaşan bu genç adam aynı zamanda bir çeşit süper kahraman gibiydi beşlik dünyalarında. Dümdüz liselerinde düz bir yaşamdan gelme sivilceleri ile pek sayarlardı onu. Bir keresinde okulun pitbul tavırlı külhanbeyi herkesin ortasında ona vurup yere düşürdüğünde kalkıp beton kaplı okul bahçesinden “ bir daha vur bakalım” demiş , gücünce mukavemet etmiş, pitbul ve çetesinin saygısını ve dokunulmazlığını bile kazanmıştı. İçlerinde biri vardı ki nasıl anlatsam Saroz körfezinde en ayak basılmamış koy gibi sütliman, yada Kazdağları’na altıncılar girmeden evvelki korkak ayıların inleri sessizliği gibi bekleşmeyi yeğlemiş duruyordu. Ergence isim takmaca oyununda ona “sakin” derlerdi. Hiç konuşmaz ve fakat zihni ülkeye yeni gelen Fransız menşeyli Reno 12 otomobil motoru gibi sıkı çalışırdı doktor olacağından habersiz. Derken bir diğeri
-Oğlum bizim burada o filmdeki gibi idealist bir öğretmenimiz yok ve olmayacak aklına sok bunu öte yandan bu okuldaki bin adamdan sadece beş kişiyiz biliyorsun biz onlara göre tuhaf tipleriz!
Tuhaftılar çünkü kitap okurlardı. Tuhaftılar çünkü bu güruha garip gelen zevkleri vardı, tuhaftılar kızlara karşı hep kibardılar, tuhaftılar toplaşıp şiir okurlardı, tuhaftılar adaletsizliğe karşı bir duruşları vardı, tuhaftılar her yılbaşından 10 gün sonra Çanakkale kayalıklarında oturmaya yemin billah etmişlerdi. Tuhaftılar, tuhaftılar işte…
Gülüşmeler devam ederken orta halli, bol sivilceli, sesi en çatlak olanı
-Dün çamur atölyesi var ya mahallede onun artık killeriyle bir heykel yaptım akşama uğrayında bakın
Dedi. Okulun en kıymetli kızı bile komşu olarak bazen bahçesinde yaptığı derme çatma siluetleri görüp, iki kolu önünde gereksiz bir sürü kitabı sıkıştıra sıkıştıra geçerken bu derme çatma oğlana Assos’taki yıdızlar misali bakardı da seninki utanırdı ergen aklıyla. Bilemezdi ki ileride yaşamını paylaşacağını . DEVAM EDECEK.
Cumhur Ç.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın fantastik kümesinde bulunan diğer yazıları...
None Kör Kedi Zifir'den Arta Kalan
Algı Dairesi
Algı Dairesi (Bölüm 2)
Algı Dairesi (Bölüm 9)
Algı Dairesi (Bölüm 3)
Algı Dairesi (Bölüm 8)
Algı Dairesi (Bölüm 5)
Algı Dairesi Bölüm 7 (Hassas Adamlar Kulübü - Küskünler
Algı Dairesi (Bölüm 4)

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bir Gulyabani Hikayesi
Vahşi Kent Soylu Kadın ve Taşralı Kibar Erkeğin Karşılaşmaları
İş Görüşmesi
Kız İsteme
Derya Kuzusu
Bağlantı Kurulamıyor
Yamalı Yaman
Örtüşme

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Mektup [Şiir]
Pazar Konseri [Şiir]
Hüzünbaz [Şiir]
Ahşap Dümen [Şiir]
Kuşbakışı Sahili İnsanları [Şiir]
İskeleti Kılçıktan Adam [Şiir]
Tarla Kuşu [Şiir]
Balkondan Adam [Şiir]
Martı Zeki [Şiir]
Geliyorum Desen [Şiir]

Cumhur Çırnaz kimdir?

1977 DOĞUMLU SARDALYA KALPLİ, KILÇIKTAN İSKELETLİ, KALAMAR YÜREKLİ, AHTAPOT AKILLI. . .

Etkilendiği Yazarlar:
SAYMAKLA BİTMEZ...

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Cumhur Çırnaz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.