İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua |
|
||||||||||
|
AB içinkoşturuyoruz milletçe,devletçe. Tayyip Erdoğan ,baksanıza, kaç gündür havada,kuş gibi uçuyor.Henüz yere indiğini gören yok.Bütün sivil toplum kurluşları da Avrupa’ya çıkarma yapmaktalar. Medyamız bir iki fireyle de olsa kararını AB yönünde vermiş durumda.Halkın yüzde sekseninin AB’ye girme taraftarı olduğunu kamuoyu yoklamaları göstermekte. Evet,AB’ye girmeliyiz.Biz de artık ikinci dünya ülkesi konumundan çıkmalıyız. Refah toplumlarının içinde bir an önce yer almalıyız.Kişi başına düşen milli gelirimiz binli dolardan beş binli, on binli dolarlara bizim de yükselmeli.Bizim insanımız da Avrupalılar gibi.... Daha iyi sağlık hizmetlerine kavuşmalı Daha çok et yemeli mesela Daha çok protein tüketmeli Daha iyi eğitim almalı Düşüncesini korkmadan ifade edebilmeli Serbest dolaşım hakkına sahip olabilmeli Çalışanlarımız insanca yaşayabilecek ücret alabilmeli... Bütün bunlar güzel de biz AB ‘ye girdiğimizde “bize ait alışkanlıklardan” vazgeçe- bilecek miyiz? Mesela.... Dün yaşanan bir olayda olduğu gibi otobüsün bozulan gaz pedalı yerine çamaşır ipi kullanmaktan.... Hala “eşlerimize “bizim karı” demekten ve “bizim karıları” kafamız bozulunca dövmekten veya sokak ortasında polis gözetiminde 52 –yazıyla elli iki- bıçaklamaktan... 80-yazıyla seksen- kişilik sınıflarda eğitim vermeye çalışmak gibi huylarımızdan(bir köylü vatandaşımız bile affedersiniz ahırında 50 den fazla küçükbaş hayvan beslemediğini,kalabalık ahırlarda beslenme imkanının olmadığını ifade etmişti)... Kırmızı ışıkta geçmek inadımızdan... Altımızdaki 73 model “hacımurat”la 170-evet,yine yazıyla yüz yetmiş- km hız yaparak “mersedesler”i sollamaya kalkışmaktan... .......... Vazgeçebilecek miyiz? Ne dersiniz? Duyamadım “hacımurat” sahibi Murat Efendi... Ben “ölürüm de vazgeçmem” mi diyorsun...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © NUH KENİŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |