..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Emre Baykal




17 Ocak 2013
Myrna  
Emre Baykal
buz mavisi.bu kadar güzel bir mavinin bir insanýn gözlerine ait olmasý büyüleyiciydi.otuz metre yükseklikten güney pasifik denizine atlama isteði uyanýyordu içimde.baþka hiç bir þeye bakmak bu kadar güzel gelmeyecek diye düþünüyordum.


:AADG:
bazý notalar vardýr.herkes için farklýdýr bu notalar.o notalar çalýndýðýnda o sesi çýkartan telin kalbine vurulduðunu hissedersin bazen.sanki müzisyen o ensturmaný deðil de , enstrüman olarak vücuduna hükmeden organýný kullanýyordur.o an baþka bir þey yapmak istemezsin. o anda kalýp tadýna varmak istersin.iþte o günde benim için öyleydi.bunun sebebi o sesi beyninde,seni mutlu eden þeylerle baðdaþtýrmak , o an yanýndaki kiþilere baðladýðýn içindir.bu mutluluk öyle sarhoþ edicidir ki yalnýzken bile o aný defalarca yaþamaya çalýþmak için elinden gelen her þeyi yaparsýn.hatta içinde büyük bir merak uyanýr acaba senin hissettiðin duygularý o da hissediyor mu diye.
gözleri o kadar maviydi ki baktýðým zaman üzerimde bir týlsým var gibi hissediyordum.bu güne kadar baþka hiç bir þeye bakmak bu kadar keyif vermemiþti .buz mavisi.bu kadar güzel bir mavinin bir insanýn gözlerine ait olmasý büyüleyiciydi.otuz metre yükseklikten güney pasifik denizine atlama isteði uyanýyordu içimde.baþka hiç bir þeye bakmak bu kadar güzel gelmeyecek diye düþünüyordum.insanlar bazý nesnelere büyük deðerler yüklerler.çünkü bazen bu nesneler yýllarca emek vererek elde ettikleri þeylerdir.evler , arabalar , vazolar , resimler , halýlar , koleksiyonlar...ama bu farklýydý , biliyordum.her þeyden önce daha çok kýsa süre önce tanýmýþtým onu.hatta tanýyorum diyemeyeceðim kadar az tanýyordum.ama o gözler , o masmavi gözler benim için hiçbir zaman doyamayacaðýmý bildiðim bir güzellikteydi.bir içgüdüydü.açýklamasý yoktu.zaten bir açýklama bulmak bir kalýba oturtmakta istemiyordum.sadece bana hissettirdiði duyguyu yaþamak istiyordum.beni çok þaþýrtan o vahþi gözlerin ne kadar farklý anlamlar ifade edebileceðini keþfetmek oldu.belki de o yüzden sürüklendim.kýrýlganlýk.tam olarak bilemiyorum.beni benden bu kadar alan bu bir çift göz bazen o kadar kýrýlgan bir ifadeye bürünüyordu ki þefkat ve sahiplenme hisleri bedenimi sarýyordu.onu nazik kollarýndan kavrayýp gözlerine bakmak gözlerinden bedenine oradan beynine nüfuz etmek istiyordum.
ardýndan utangaç bir gülümseme.köpüklü beyaz þarabýn çakýrkeyifliðinin verdiði utangaç bir gülümseme ve o gülümsemenin kapýsýný araladýðý bembeyaz pýrýl pýrýl diþler.sarhoþ muyum diye düþünüyorum.deðilim biliyorum peki bu his ne ? o gözler zaten bir sarsýntý yarattý ama keyfini sürüyordum.beynimin içinde çýðlýklar duymaya baþlýyorum o an.çýðlýklar sakýn konuþmasýn zaten onunla yan yana olmak gözlerine bakmak ve gülümsemesini görmeyi sindirmen lazým diyor.mutluyum,direniyorum çýðlýklara.bastýrýyorum sesleri.tek istediðim daha fazla keþfetmek.ilk defa ayak basýlan bir kýtanýn her karýþýný milimetre milimetre keþfetmek ezberlemek istiyorum.
konuþurken bazý harfleri yuvarlayarak konuþuyor, sesi biraz tiz.hoþ ve kibar bir ses tonu var.hoþuma gidiyor.düþünmeden konuþmuyor.köpüklü þarabýn dozu arttýðýnda,aklýný kurcalayan ve hoþuna gitmeyen bir þey olduðu zamanlarda bile düþünmeden bir þey söylemek yerine hýzlýca etrafý toparlamaya baþlýyor.bu onun kendine has özelliði.baþýný hafifçe öne eðiyor o an aklýnda bin tane farklý düþünce var , hissediyorum.o zaman susup hýzlýca yemek masasýný toplamaya baþlýyor.ama bugün yýlbaþý gecesi ! eðlenmemiz lazým.müziðin sesi yüksek çýkýyor.kimse aldýrýþ etmiyor.zaten herkes eðlenmek istiyor komþulara aldýrýþ etmiyoruz.arkadaþlarla paylaþýlan sohbet çok keyifli ama aklým ve saat yedi yönüne kayan gözlerim onda kitlenmiþ durumda.masayý toplamaya devam ediyor.önce nazikçe bize katýlmasýný teklif ediyorum.duymuyor aklý baþka bir yerde , toplamaya devam ediyor.sonra bana yaklaþýnca kolundan tutup kulaðýna fýsýldýyorum:"sonra beraber toplarýz,þimdi bize katýl."biliyorum köpüklü þarap etkisini gösteriyor.siyah elbisesi beyaz teninin üzerinde çok güzel gözüküyor.altýn sarýsý küpeleri kulaklarýný süslemiþ.küpeler ince ve uzun .arap alfabesinin bir harfine benziyorlar.kýrmýzý bir ruj sürmüþ.sürekli ona bakmýyorum ama beynim anlýk fotoðraflar çekiyor.sonunda biraz sakinleþip masayý toplamaya ara verdiðinde yanýmda bi süre duruyor.
kadýn parfümleri.her birinin ayrý bir hikayesi var benim için.parfümerileri sevmem ondan heralde diye düþünmeden edemiyorum.hermes kullanýyor.çok hafif bir parfüm.teniyle muhteþem bir uyum içinde.içten içe zevkine saygý duyuyorum ama bir þey söylemiyorum.herþey o kadar kusursuz ki tadýný çýkartmak istiyorum.eminim o mütevazi bir kadýn.kendini dev aynasýnda görmüyor.hayranlýðým ve saygým bir kat daha artýyor.

yeni yýla girmemize az kaldý zaman ilerliyor.dýþarý çýkmaya karar verdik.beþ arkadaþ dýþarý çýkýyoruz hava soðuk inceden yaðmur serpiþtiriyor.þemsiyemiz var kol kola yürüyoruz sokakta.insanlar her yerde.amsterdamdayýz.sokaklar insanlarla dolup taþmýþ.çok eðleniyoruz.dam meydanýna vardýðýmýzda havai fiþekler atýlýyor.bir tanesi çok yakýnýmýzda patlýyor,incinmeden kurtuluyoruz.karnýmýz acýkmýþ.küçük bir lokantaya girip birþeyler sipariþ ediyoruz.kasadaki adam para üzerini eksik veriyor o itiraz ediyor ve para üstünü alýyor.içimden aferin diyorum.zehir gibi bir beyin.dört beþ þiþe köpüklü þaraptan sonra hala ýþýl ýþýl saat gibi çalýþýyor.
sabah uyandýðýmda yanýmdaki yer yataðýnda yattýðýný görüyorum. doya doya seyrediyorum .uyuyup uyumadýðýndan emin olmadýðým için ses çýkartmamaya çalýþýyorum ama aslýnda uyanýk olsun istiyorum.o kadar güzel ki ona dokunmak istiyorum.sadece sevmek istiyorum.avuç içimde teninin pürüzsüzlüðünü hissetmek istiyorum.masmavi gözlerini açýyor , uykulu maðrur bakýþlar.gözlerine bakarak gülümsüyorum o da ayný þekilde karþýlýk veriyor.þakaklarýna hafifçe masaj yapýyorum.içimden gelen ona dokunmanýn keyfine varmak gerçekten yanýmda olduðunu hissetmek.elimden geldiði kadar kendini rahat ve mutlu hissetmesini saðlamak.yanaklarýnda gamzeleri var.allahým biraz adalet,lütfen!benim gördüðümü gözünüzde canlandýrabilmenizi isterdim.ellerimi yanaðýnda ve yüzünde gezdirmeye baþlýyorum.onu þýmartmak istiyorum.yataðýný benimkine doðru yaklaþtýrýyor.elimi saçlarýnda gezdirmeye baþlýyorum.saçlarý sapsarý ve yumuþacýk. saçlarýnýn çok güzel olduðunu söylüyorum.aslýnda söylemek istemiyorum ama aðzýmdan çýkýveriyor.o da bunu biliyor ama umursamaz bir edayla "þikayet edemem" diyor.o da biliyor güzelliðini,kendinden emin.
kafamda paco de lucia nýn entre dos aguas çalýyor.çok anlamlý geliyor.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Emre Baykal kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emre Baykal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.