İnsanlığın hangi filizi köreltilmek istenmişse, tersine o filiz daha gür büyümüştür. -Freud |
|
||||||||||
|
başı salkım söğüt Anadolu yurttaşlık bilgisi elleri yorgun çok mu yorgun ne? ölü bir Latin alfabesi kadar yorgun mesela ya da bin yıldır kızıl bir dehliz ortasında hapis bir ejder başı kadar yorgun argın geceye binbir destandan gelme bir süvari katıyor Ranzamın ucunda bir İstiklal gazisi yatıyor Pencereden bakıyorum sırça köşkün ardında dallara nutuk çeken bir serçe kırmızı başlıklı kızın ağzında gururla suya batıyor ununu elemiş eleğini asmamış bir serçe şimdi suskun ve yalnız gövdesi su altında begonya Göz gözü görmüyor dışarıda öyle bir sis ki bu aşırı dumandan ölecek bense dumansızlıktan bir sigara yakıyorum sarıbaş ellerim cebimde keyfimin kahyasını yakıyorum keyfim kaçıyor siren seslerini bir de oynak hamam taslarını alıyorum yatağıma dalga dalga çürüyor bedenim soğuk akşam şarapları içiriyor annem çare yok beyaz bir arap sabunu gibi küflü şişede arsenik yangını kurt düşürüyor içime annem gebe bir kurt uluyor yastıkta ve bir serinlik çöküyor geceden ay ışığını yutmuş üşüyorum Yorganıma sarılıyorum inceden yorganım bir damla muhabbet beyazı dişi biraz sonra çöküyor üzerime Cebrail elinde soluk bir kitap okuyor geç olmadan gidiyorlar majesteleri ak sarıklı bir baykuş gibi sualsiz ben davetsiz misafirleri sevmem Duvarım kömür mavisi işliyorum ince ince ak gerdanı kızıl hançeri köyümü düşlüyorum sırılsıklam köyümün kızlarını onlar ki su başında,ay başında titrek bir kuşun gölgesi gibi bakan gözlerine ay çiçekleri eker onlar ki uçurum başı kayalıklarda kınalı ceylanlar gibi seker köyümün kızlarını düşünüyorum uzakta basma etekli,mavi tülbentli köyümün kızlarını ben onlara yabancı çıplak ayaklı bir şair kusursuz bir aydın gezgin bir deli olimpiyat ateşini yakıyorum Her şey iyi hoş gidiyor ama ben hep küskünüm İstiklal gazisine,suya dalan serçeye sonra yorganıma,sigarama,anama Cebraile,ayçiçeklerine ve şu korkunç sise ben köyümün kızlarına da küskünüm ama yine de zevk alıyorum bu işten delilik benim vazgeçilmezim...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Burak KÜÇÜKAYDIN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |