Bir takım şeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsınız. Ben ise bir takım şeyler düşlerim ve "Niye olmasın?" diye sorarım. -George Bernard Shaw |
|
||||||||||
|
saçlarını taradım, gözlerinde senden izler aradım.. küstürdüm bütün köşe başlarını ağlayan çocuklara uğradım gözlerindeki korkuyu ekmek arasına doğrayıp acılarını dindirdim bugün bir bez bebek aldım, kolyesiz… son doğum gününü hatırladım, ağladım sokağından böyle bir isyan geçti mi senin düşündün mü hiç bir çocuk nasıl ağlar… eriyerek gözyaşı boş olan yer nasıl da dolar yastıkla sohbetlerine sordun mu? onca ihtimali kurşunlayıp bu çöp kokan sokaklarda kendini sorguladın mı? güneşin turuncu şefkatine yaslayıp yüzünü benden izler aradın mı..? iki yıllık hasretime tükürdün mü mesela..! seni hiç unutmadım hiçbir gece kapatamadı sana bakan gözlerimi ölümün sırtında taşıdım, emanetin sevdanı sen varken ihaneti… sen yokken sadakati öğrendim çoğaltarak sevdim seni sen..!..bir dal sigaraya satsan da beni her yanım pusu… bütün intiharları kuşanmış yokluğun yolların kapalı gelişlerime… aldırmadım, korkmadım iki mum alevine gömdüm kendimi sen yandın yokluğumda ben ise, yapayalnız… bir bez bebek kucağımda alma sensizliğimi bende, bekleme..! dizlerini ısıran asfalt yollar… acını afişe eder duvarlara ıslanmasın gözlerindeki siyah istasyon dolusu gelmeyişlerini… dolmuşların hırıltılı sesine beste yaptım sarı yüzlerini astım… tüm fahişelerin saçlarına bekleme..! vatansız bir vatandaş kalayım yüreğinde bütün çocukların bakışlarında sevdim seni… umutlarında her birinin sen ise, bir izmarit gibi ezdin ve geçtin beni bırak..!..unutayım… seni değil, anlamsız gidişini amansızca geçtim kapından rüzgar gibi sözlere… çıngırak dillere mahkum yaşandı bu sevda yanmış yüreğini serinleten su gibiydim… aktım ve bittim biliyorum suskunluğun yarasını deşmedin… kanatmadın, uyandırmadın sen farklısın derken farksızlığını anlayamadın belki de bu yüzden, kaybeden aramadın bütün sarılmalardan sonra göğüs kafesime sığmayan nikahını yüreğinle kıymış bir bedeni, kollarınla budadın sensiz ve sensiz bir ölüm bağışladın en güzeli sen yaşarken ölmekmiş… bez bebeği sevdiğimde anladım söndürme..!..yalnızlığına diktiğim iki mumu bütün ihanetler kaldırımlardadır sereserpe uzandığın… geçmişinden iğrendiğin… bir ömür unutamayacağın… yaşadığın asil bir sevdadır şimdi, doğrularınla başka bedenlere sarılışın… gülümseyişin yeni aşklara sevişmelerin çılgınca hatırlayışın sonra ellerimi yüreğinden ayrı bir beynin olduğundandır gel, diyemeyişim sana işte..!..bu korkudandır bakışlarında solmasın esmer geçmişim gamzendeki hüznü gözyaşınla sula retinana renk versin sevdam anla ve duy..! yakarışlarım sana..! dudaklarındaki titrek merak saçlarına beyaz bir gelecek taşır, koparma düşün..!..insanların içindeyim bütün insanların yolculuğum güneşe beni iki mumla karşıla
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Levent Saral, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |