..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sinema ve Televizyon > murat sarý




19 Ekim 2013
Bir Kadýnýn Gücü ‘’ Dimdik Ayakta Duruþu ‘’ Pelin Çift  
murat sarý
Ben zekiyim diyen kadýn hiçbir zaman zeki deðildir. Zekasýný ortaya koyan bir bayan zekidir ve zekayý hoþgörü ile örtmesi, kendini geliþtirme ve eðitim ile olur.


:AIJB:



Sert görünümünün altýnda yatan esas kiþilik kalkanlar inince, nasýl derler; tatlý mý ? tatlý, sevimli mi ? sevimli, hoþgörülü mü ? ne ala, zeki mi ? kesinlikle, araþtýrmacý mý ? tartýþmasýz. Peki bu programda ne iþi var?

Benim fikrim, bilgi yarýþmasý olmasýndan ötürü, elbette sorular ve cevaplar biliniyor. Ama küçümsemeyin ! O sorularý hafýzada tutmakta zeka iþidir. Sýrf kendi gibi insanlarla bir programda güzel bir zaman geçirmek için sunuculuk yaptýðýný düþünüyorum. Naçizane fikrim, bilgi paylaþýmý, bilgi açlýðý hep öðrenme isteði bir çocuk edasýyla merak etmesi gibi durumlar söz konusudur. Bu yüzden bu program kendisi için çok keyifli bir program. Bu yüzden kendisini sadece bir sunucu olarak deðerlendirmek çok büyük bir yanlýþ olur.
Ben zekiyim diyen kadýn hiçbir zaman zeki deðildir. Zekasýný ortaya koyan bir bayan zekidir ve zekayý hoþgörü ile örtmesi, kendini geliþtirme ve eðitim ile olur. Bence bunlarýn hepsi Pelin Çift’te fazlasýyla mevcuttur. Habertürk kanalýnda ‘’ Öteki Gündem ‘’ programýnda takip ettiðim bir insan olarak Tarih ve Din ile ilgili araþtýrýp, öðrenip, konuyu bilse bile kendinden bilgili kiþiye saygýsýný gösteren bir bayan, bence kadýnlarý temsil misali olsa, bir temsilci olarak gayet baþarýlý olur. Sözlerim yanlýþ anlaþýlmasýn kendini böyle bir zan altýna sokmaya çalýþmýyorum. Sadece bu konuda iyi bir temsilci olur diyorum.

Kadýnlar sadece evde ev hanýmý olmak veya normal iþçi olmak için dünyaya gelmemiþtir. Erkeklerin yapabileceði bir çok iþi yapabilmektedirler. Araþtýrmacý kiþilikleri ile memlekete faydalý çok iþ yapmaktadýrlar. Yani kadýnlar baþarýlýdýrlar, bunu yansýtabilen bir kadýn olarak Pelin Çifti kendi adýma kutlamak istiyorum. Sadece bir sunucu deðil, sadece spiker deðil, hayatý sorgulayan ve sorgulatan bir insan olduðu için, böyle bir yazýyý yazmayý uygun gördüm. Dünkü Bir Milyon Kimin adlý yarýþmada Mustafa bey Cumhuriyet kadýnlarýndan bu zamana, kadýn küçümsenmemelidir. Kadýnda bilgilidir. Bu yüzden Fevziye hanýmý rakip olarak görüyorum dedi. ‘’ Her nekadar bunu Okan Bayülgen yaðcýlýk olmasýn bu tavýr desede, bunu düþünmesinin nedeni baþkadýr.’’
Bütün program boyunca Okan Bayülgenin Pelin Çifte sataþmalarý sonucu bunu yazýyý yazmak gerekir diye düþündüm. ‘’ Yýllarýný televizyonun ve insanlarýn geliþmesine harcamýþ bir sanatçý olduðunu düþündüðüm Okan Bayülgen boþ konuþmaya her zaman karþý, bir paylaþým olduðunda da bunun insanlara faydasý olacak bir paylaþým olmasýný tercih eden tecrübeli sunucu, programcý, sanatçý Okan Bayülgen bütün gece Pelin Çifte sataþtý. Pelin Çift bir çok yerde cevap verdi, bazý yerlerde ise gülümsedi, hatta hiç beklemediðim bir yerde topuklu ayakkabýlarýný Okan Bayülgenin pabuçlarý ile bile deðiþtirdi. Bence fazla gülümsemeyen Öteki Gündem programýndaki yüz ifadesinden sonra bu programla samiyetini daha fazla insana gösterebilecek. Bu konuda Okan Bayülgenin sataþmalarýnýn büyük etkisi vardýr.

Ýnsanlar mutlaka gülen yüzünü görmelimidir, Hayýr! Pelin Çift istediði gibi hareket eder, ama zaten içinde var olan o gerçek kiþiliðinin ekrana daha da doðal halde yansýmasý bence çok güzel. Dün izlerken bunu gördüm. Ve kendi kiþiliðini daha aktif bir halde rol almasý beni mutlu etti. Dünyada bizi temsil edebilecek kadýn portreleri arasýnda Pelin Çift gibi bir insanýn olmasýný isterdim.
Türk kadýnlarýný Dünyada da ciddi bir çizgisi olacaðýnýn iyi bir sunumudur. Pelin Çifte yayýn hayatýnýn iyi geçmesi ve baþarýlarýnýn devamýnýn gelmesi dileðiyle.Bakalým programda Bir milyon kimin olacak.

Murat sarý

muratsari8084@hotmail.com

https://twitter.com/muratsari8084

(19.10.2013 )



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sinema ve televizyon kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aramýzda Kalsýn ‘’ Kimseye Söylemeyin ‘’
Güneþi Uzun Zamandýr Beklemiþiz!


murat sarý kimdir?

Araþtýrmaktan çekinmeyen, kendini geliþtirmeye adamýþ, sürekli okuyan ve izleyen bir insan.

Etkilendiði Yazarlar:
yazarlar Ahmet Ümit, Atilla Ýlhan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © murat sarý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.