Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero |
|
||||||||||
|
Gözyaşım bile sıcak aktı kirpiğimden Yüzümde soğudu her bir damlası Ciğerimi söktü sanki yerinden... 102--Aşk sandığın sözde , Aşk bilip inandığın özde gizlidir Sözdeki uçup gider Özdekinin izi, Bir de bıraktığı sızı kalır .. 103--Aşk karşılık beklenmiyorsa aşktır Kendinde azalıp onda çoğalmaktır Verdiğin kadar almayı bekliyorsan eğer Taşıdığın kalp değil kalp-azandır... 104--Bir yüreği sağıra, kul etmekse niyeti Yansın ,kül olsun, o aşkın kör adaleti... 105--Gidişime bir kibrit çak, Dönersem alev alsın... 106--Gün gelir de bu aşka veda edersen Bir gece vakti git ki, Görünmesin yüzüme düşen ıslak düşlerim... 20 Ağustos 2012 /Bazı şiirler kısa yazılmalı , uzamamalı mısralar yarım kalan hayaller üşümesinler diye/ 107--Künye misali yüreğinin bileğinde sakla aşkımı Tövbesi olsun parmağındaki masum halkanın ... 02.07.2012 108--Duruşunda, babanızın varlığını Bakışında, annenizin sıcaklığını Yaptıklarında,kendinizi Sesinde,umudu Suskunluğunda,sevgiyi Varlığında,yarını Yokluğunda,dünü Ve yüreğinde size olan övgüyü Hissettiğiniz kişi Aşkın ta kendisi Ömrünüzün efendisidir 19 EKİM 2012 CUMA 109--Anladım ki güvenin bittiği yerde saygı rüzgar olup sevgiyi bir toz gibi savuruyormuş gönül denen mabetten ... 110--Bir insan size tüm dünyasını açıyorsa, sizi kendi gibi seviyordur. Çünkü insan sadece kendinden bir şey gizlemez. Böyle birini bulursanız asla bırakmayın. Dünyasını geçin, eğer konuştuğu sohbeti bile saklıyorsa, siz onun dünyası değil, dış kapısının dış mandalısınızdır unutmayın. O zaman sizde mandal olma görevinizi iyi yapın. Sizi görmek için bile o kapıyı açmayı başaramasın.. 111--Kolay kolay hiç kimseden gitmem giden olursa da ses çıkarmadan beklerim gelsin diye ... Ama gittiğim zaman nefretim sevgimi aşmış olur yüzünü görmeye bile tahammülüm kalmamıştır biline ... Şimdi gitmek isteyenlere güle güle... 112--Bazen gözden düşen gözyaşı değil Dilin sakındığı intizar olur Sevenin yüreği kırılmış ise Bakışları bile bir mezar olur... 113--Değerinizi bilmeyen insanlar için ne kadar bölünürseniz kendinizde o kadar azalırsınız 114--ben seni ne kadar dağıttıysam yüreğimin her köşesine,sen kendini tek tek toplamayı görev saydın ellerine... 115--Öyle bir gidiş gittin ki benden seni bulmaya bin ömrüm olsa yetmez Yetmez ama , Aramaz bir başkasını da Çünkü ; Yüreğim yüreğimi ,senden başkasına yar etmez.. 116--ÇOK kelime değil tek kelime yeter sevginizi anlatmaya ... >ÇOK< 117--seveceksen öyle birini sev ki sen daha ÇOK demeden o SEVİYORUM diye tamamlasın yüreğinin sesini... 118--Bazen söylenmeyeni görmek , söyleneni duymaktan daha çok acıtır canınızı... 119--Bazen yaşayamadan yaşayıp tüketirsiniz aşkı , bazen de yaşarken yaşayamayıp.... Çok karışık oldu yazdıklarım ama zaten aşkta değil midir biraz karışık ... 120--Aşk... Kapıyı çalınca evde yokum diyorsanız ya zamansız gelmiştir ya da geç kalmıştır. Size de pencere aralığından bakmak kalmıştır 17 mart 2013 121--Konuşamasam da sen yüreğimin en derin cümlesi içimde büyüdükçe adın, sesimde küçülüyorum ey kanadı kırık harflerimin aşk güvencesi dilim kördüğüm olsa da yüreğimle haykırıyorum sustuğum kadar bendesin seni çok seviyorum 122--Ah be sevgili olmasan da yanımda masaya iki bardak çay koyar birini soğuturum , hasretinle demler yüreğimi hayalinle avuturum... 123--Kıyametini yaşatsın en kıyamadığın .. Kıydığın yüreğimin acısını anla... 124--DÜNYA İŞLERİ İÇİN KALP YIKANLARIN KALBİNE DÜNYA KADAR HİDAYET BİNASI İNŞA ET ALLAHIM ... 125--Bu dünyanın zevki sefasına değer verme Gönlünü duadan çevirdiğin gecelere serme... 126--Ölüm de var .... Rabim beni ve sevdiklerimi yolundan ayırma Yolunda gözü olmayanlarla aynı yola savurma... Amin ... 127--Yâr dediğin sözünün eriyse eğer Ona bir ömrü vermeye değer... 128--Bir adam eğer ki olursa sözünün eri Ona meftun olan kadın hayatını bile atar geri ... 129--Nefesini nefsin ile tüketme Unutma ki Sen bir garip yolcusun Bu dünya handır Han içinde bir tek Hak ve Hak'kı bilen ''İNSANDIR''. 130--Ne zaman yüreğimi yol ettim ise ilk sevdiklerim geldi geçti ama bilmediler ki gittikleri yolun sonu çıkmazdı başında ise sevgiden ördüğüm bir durak vardı ve düşlediğim mutluluk için benimle orada beklemek vardı... 131--Ne zaman biter YARAB bu sonsuz acı Bir kalpsize yandı gönül,yok mu bunun ilacı Derdime derman ver , ya al onu kalbimden Dayanmaya gücüm yok, ya da başlat yeniden... 132--Yokluğunda gözlerim yağmurlarda hazan kokan baharlar cemresindeyim yüreğim yüreğinde asılı kalmış yarım kalmış umutlar ülkesindeyim... 133--Gidişin deprem gibi salladı yüreğimi varlığını hayal edip yokluğuna direndim o yokluk ki mavzer gibi parçaladı ciğerimi sağ yanımı menzil edip sol yanımla direndim... 134--Her gidişin bir bilsen nasıl kanattı içimi Yüreğimi yüreğinle bu son yakışın olsun her susuşun bir hançer gibi saplandı ciğerime sol yanımı sesiz sedanla bu son vuruşun olsun Gözlerinin gözlerime bin gözyaşı borcu var helal ettim gözyaşımı bu son bağışım olsun.... 135--Yüreğim bir imkansıza mesken Bugünü yok, yarını yok, dünde kalan umudu yok Bir gölge, bir hayal, bir rüya misali Her yerde var her anımda.... Sol yanımda müebbet, sağ yanımda yok... 136--Gözlerine bakınca içim titrerdi Yüreğimde duamdın ,şimdi bedduamsın Ellerim semada seni dilerdim Dilediğim seni, dünyadan ecelin alsın.. 137--Nerde ettiğin yeminler sözlerin nerde Hep doğruyu söyler sandığım gözlerin nerde Sahteymiş demek ki aşkın yalanmış Hep seninleyim derdin şimdi izlerin nerde.... 138--Gittin hayalin kaldı benimle bir de gözyaşım hatıra senden Ne dilimde bir sitem ne bir ah benden Ben değil zaten gönlüm sitemkar senden 139--Gidişinle cümleler hep yarım kaldı Harf harf öldü içimde tüm kelimeler Herşey yokoldu sanki anlamsızlaştı Senden tek yadigar gözyaşım kaldı.... 140--Tamamlanmamış bir beste gibi kaldın içimde Çalıp dinleyemedim... gönlümce seni.... Aşkım bülbül olup geldi de dile Bir gül gibi derip koklayamadım ömrümce seni... 141--Hiçbir şeyi paylaşmamışken daha seninle Ve hiç değmemişken gözlerin gözlerime Buluşmamışken daha ellerimiz Neden böyle saz benizli mısralar düşürüyorum yokluğuna Söyle neden geceleri çiviliyorum uykusuzluğa Söyle neden iç geçirip duruyorum bu umutsuzluğa... 142--Yüreğim bir tek sana yavaşladıysa bu kadar Sen bana yorulma diyeydi yâr... 143--Ey uzağı yakından yakın eden sevgili Şimdi neden böyle ırak oldun gönlüme Hayat mı çaldı seni benden yoksa gerçeklerin mi Ya da çok mu ağır geldi bu sevda kalbine...? 144--Yokluğun acıtıyor savunmasız yanımı Sensizken her şey gözümde küçülüyor Bir an önce geçmiyor ,saatlerin sensizliği Mutlu olmak ancak varlığınla ölçülüyor... 145--Sen kendimden bile sakladığım gözyaşım Sen yüreğimde yanan tek ateş Sen içimde dayanılmaz ince bir sızı Sen yarınım olmayan geleceğim Bil ki seni hep sevdim hep seveceğim.... 146--Sevmek; ona hakkettiğini vermek miymiş ondan hakettiğini görmek miymiş yoksa vazgeç/e/memek miymiş Sevmek ;senle başlayıp benle devam etmek miymiş Nerdeymiş sevmek dilde miymiş kapte miymiş Seviyorum demek miymiş yoksa hissettirmek miymiş...? 147--Yürekte ateş var gözlerde duman Zamanla geçer denen masal, koca bir yalan Ne gözler vazgeçti hayalini görmekten Ne de yürekte dindi kanayan yaram. 148--Bir acı gözyaşı düşmüş gülüşlerime Bu hazin sonu içimden atamıyorum Sol yanımda belirsiz bir ihtilal dalgası Bin kedere bir tek sevinç katamıyorum... 149--Sen gittin ömrüm izlerini unuttun Sen gittin sevdam diyen sözlerini unuttun Yüreğimdeki ateşinin közlerini unuttun Sen gittin gittin ama Seni bende unuttun beni sende unuttun. 150--Senden bana yadigar gözümdeki yaş kaldı Sitem değil bu haykırış dilimde bir ahh kaldı Etme bulursun gülüm kimsenin ahı yerde kalmaz Üzüleni Allah korur Ah çektiren iflah olmaz.... ARZU KARADOĞAN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Arzu Karadoğan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |