Sanat hem bir coşma, hem bir yadsıma işidir. -Camus |
|
||||||||||
|
şiirleri ben yazarım... 352--Çiçek verene değil güven verene aşık olur kadınlar.. 353--Kadınlar şiir gibidir ama her erkek şiir nasıl okunur bilmez 354--Acıdan nasibini almış her yürek bir ayrılıktan geçmiştir ... 355--Sen benim en suskun yanımsın ''Seni seviyorum '' diye içimde haykıran ... 356--Seninle yaşamadan seni yaşamak yaşadığım en eksik yanım çünkü sensiz her şey yarım ... 357--Sevdiğini söylemekten ziyade hissettir Çünkü aşk Dilin değil kalbin işidir ... 358--Sanırım AŞK ayrılınca değerli olan bir şey çünkü beraberken kimse kıymet bilmiyor... 359--Gözlerim hep aynı olsa da bakışım aynı değil... 360--eskimiş duygularla kalp eskisi gibi atmıyor .. 361--şiirlerim sadece ellerim kokuyor kalbime dokunan olmadı ondan belki de... 362--En iyi şiirimi henüz yazmadım geleceğin günü bekliyorum ... 363--hayalindeki adam nasıl biri diye sorsalardı hergün sabah namazını ön safımda kılacak olan adam derdim ... 364--Burdayım ama buralı değilim Merhametinde saklı asıl yerim Ne olur öldür içimdekileri Ben toprağa veririm ... 365--En ağır kadın, kendini taşıyan kadındır... 366--kalbinin de kalbi var 367--ahhh hayaliyle yandığım yar yük etme beni kendine deyip de gittin ya yokluğuna terkettin ya şimdi gözlerime sürdüğün acıyı seviyor kalbim ... 368--bazen seversin ve diyemezsin diyememenin bedelini de ona ödetirsin ... 369--Ne gidersin, ne kalırsın... İşte o zaman arada kalmayı tanırsın ... 370--Ellerime ayrılık değdi üşümem ondan ... 371--Gelir mi güzel günler Gelir mi yar Bu umut olmasa yarınları beklemek neye yarar... 372--Uzun uzadı ya yazasım var Uzun uzadı ya beni Gel gör ki Bir yanım derya deniz Bir yanım ölü balık gibi 373--Bırak eskiyi eskide kalsın Sen artık bugünü yaşamak için varsın Yarına da belki çıkar belki çıkmazsın.. 374--Sevmek mi Güvenmek mi Bana sorsalar Güvenmediğinden sevdiğini söyleyememek... 375--kalbin ellerinde ellerin ceplerinde çıkar da şiir bırakayım avuçlarına dokunsun aşktan yana parmak uçlarına parmak uçların yamacında süzülen alıcı kuşlar gibi... 376--Şair dediğin nedir bilir misin Sen yaşarsın o yazar Sen acısını çekersin Aklını o bozar 377--İlk defa bu kadar dinliyorum Aşkın sesini Bana sesleniyor Gelllllll gelll Kalbime in diye ... 378--Neyin var diye soranlara adını söylemek istiyorum.. 379--Adında yaşar adında ölürüm Ölürsem de kalbine gömülürüm ... 380--Bugün kalbimin başı dönüyor Ayakları yerden kesik... 381--Lugatımda sınırsız söz olmayabilir Ama ben en güzel şiiri yazacak sözleri ezbere biliyorum ''Seni seviyorum'' 382--Kaybetmekten korktuğun kadardır sevgin ... 383--Allahım sen kimseyi hırsının kurbanı yapıp sevdiklerinden etme ... 384--Sen ateş, ben su Bu aşk nasıl yaşar Düşünüyorum doğrusu... 385--Ben yokluğunun tutsağıyken varlığını kim yaşıyor özgürce ... 386--Unutmak nasıl bir şey, içinde sen olunca öğrenemiyorum. 387--Şiir karın doyurur mu bilmem ama belki yürek doyurur diye yazıyorum be usta çünkü herkes sevgiye duyduğu açlıktan hasta ... 388--benim ol günüm ol güneşim ol bana ait bir şey ol da istersen arkadaşım ol... 389--Nasıl mı şair olursun ? Bazen sadece bakarsın Bazen de baktığını görürsün Gördüğünü yazarsın Yazdığını okursun Okuduğunu yüreğine şiir diye dokursun ... 390-Merhaba üşüyen mısralarımın yanan teni merhaba ben seninle geçirdiğim her anı bilki bir ömür saydım ondandır böyle ilham dolu sözlerle yoğruluşum ondandır böyle şiirlerin içinde kayboluşum... 391--Seni alıp götüren yollar mı hain Yoksa gelmeler mi düşman bana 392--Hasretin indikçe ruhuma gamla yokluğunu içirdi gözlerime damla damla... 393--Her günbir acıya yenik düşse de kalbim Devam ediyorum dayanmaya Ve içimden diyorum ki gelmeyen günlerde geçiyor zamanla sabret ve ömrünü ihlasla tamamla 394--Üzülme kalbim elbet bir gün senden de yana dönecek bu hayat yeter ki tahammül et ve sabrını duana kat ... 395--Kalbin ne kadar zenginse kibrin o kadar fakirdir ... 396--Sustuğun kadar susturursun 397--Vazgeçtiğin kadar özgürsün, iptilân kadar köle ... 398--Günümüzde ne yazık ki aşk kalpte değil, kalbin üstende ki cepte taşınıyor .. 399--Evleneceğin insanın Kazancına değil, inancına bak Sözünü bırakıver özüne ak Yüz güzelliği gelip geçicidir Önce yüreğinde ara kendini Bulursan eğer sevginin fendini Sonra kolunu alıp koluna tak... 400-- Aşk masumdur.Masum olmayan, aşık olmadan aşık olduğunu söyleyenlerdir. 401-- Şimdi vakit şafak ... Geceden alana, sabaha salana hamd olsun... 402--Yaran değil ,yaralayandır asıl acıtan... 403--Sensiz kalan yanımdan sev beni Gerisini ben tamamlarım sevgili ... 404--Sen bile tamamlayamazsın bendeki sensizliği ... 405-- İsteklerini küçült ki mutluluğun büyüsün .. 406--Henüz aşkı yazacak sözleri bulamadım Aşk sanırım kalemin değil kalbin işi Ve anlamını sadece yaşayınca anlıyor kişi ... 407--Şimdi vakit gece Hamdolsun Güneş'i alıp, Ay'ı üzerimize serene Hamdolsun karanlıkta bırakmayıp, aydınlığı verene... 408--Bazıları gerçekten ölür ama kalbinize gömülür Bazıları da kalbinizde ölür ama mezarlığa gömülür ... 409--Günümüzde ne yazık ki aşk kalpte değil, kalbin üstünde ki cepte taşınıyor .. 410--Sabrına sabrını ekenin yanında ömür boyunca kal Sabrını tüketenin yanından ise bir an önce yol al ... 411--Yolum sanadır ,yönüm sana Bırakma beni bana 412--Kendini boş yere kendinde arama İçinde senden öte biri var amma Mesele Yunus olup onu bulmak da Nasibi zuhura ihlasla varmak da... 413--Bağladıkça gönlünü dünyalık varlığa Düşürürsün ruhunu manevi darlığa 414--Bazen asıl giden kalandır Ve giden sırf bu yüzden gitmiştir Çünkü kalan gidenin yoluna Ya halı sermiştir yada valizini eline vermiştir.. 415--çıkıp gitmeyi istemedim ama senden başka kapısı yoktu bu ayrılığın ... 416--Nasıl sevmiştim Onu Mutluluktan sağnaklı Şimdi diyor ki zaman Anlamadıysa seni Unut artık sevdiğini Yürek çürür böyle Her gün ağlamaklı 417--Medet kalbinde gizlidir Makamında, mekanında değil Kibir yükseltmez değerini Arşa bile değdirir başını Allah Yeter ki sen tevazuyla yere eğil... 418--bazen insan sevdiğini söylemek yerine oturur şiir yazar içindeki okyanusa ''her şey seninle güzel'' diye başlayan 419--Zengin dediğin '' Bir yediğini bir daha yemeyen Bir giydiğini bir daha giymeyen değil Şükrünü ve sabrını dilinden düşürmeyen Elindekini bölüşüp , Bir tek kendine döşürmeyendir 420--Fakirlik de zenginlik de birer imtihandır . Fakir fakirliğine isyan etmeyip sabır gösterir ve şükrederse zengin de malını dağıtmasını bilir ve şükrünü artırırsa inşallah imtihanı kazanır .. Asıl zenginlik işte o imtihanı kazanmaktır Çünkü dünya gelip geçici bir handır Ahirete götürdüklerimiz asıl baki kalandır 421--Rengine diline,ırkına bakma Fikrince derdiği niyetini gör İster zengin olsun isterse fakir Ömrünce verdiği diyetini gör 422--Çok mu canın acıyor, kalbin yanıyor Demek ki ; Rabbin seni çağırıyor Yönel ''DUA' ya 423--Fotoğraflarımdan anlıyorum yokluğunun bıraktığı boşluğu Gözlerimde o eski gülüş yok... 424--Ölmeden sahip çık yazdıklarıma Sahip çık ki yazabileyim seni sana Öldükten sonra Ne kendimi ne de seni anlatabilirim ANLASANA... 425--Ağlama her acı bir gün geçer unutma herkes ektiğini biçer bugün acı sana yarın acıyı kirpiğine asana ... 426--Sana yanan bu yüreği Sana dolanan bu aklı Sana adanan bu hayatı Keşke görebilseydin Ve keşke Sevgimi sevginle örebilseydin İşte o zaman dünyalar benim olurdu Yaşamak dediğin nedir ki gülüm Seninle yaşlanmak bile dururdu ... 427--Yüreğimin eli ol yüreğinin eli olayım gözlerimin dili ol gözlerinin feri olayım gel topla bizi dağılıp savrulmayalım kalkalım düştüğümüz yerden bir daha ayrılmayalım çok korkuyorum yâr çok kendim icinse eğer kahrolayım ölsem sen yanacaksın ölsen ben yanacağım yaşamaksa sevmek, seninle var olayım... Arzu Karadoğan
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Arzu Karadoğan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |