Öküzün rengini dışında, insanın rengini içinde ara. -Mevlânâ |
|
||||||||||
|
Dedim ki, tam umudumu yitirdiğim an da bir şeyler gönder bana. Acımı dindirme gücü olsun. Ben artık kendi kendini iyileştirebilecek biri değilim. Ellerimi yine açtım dedim ki. Beni bu hale getiren şeyi içimden söküp atmak yerine, güçsüzlüğe yeltenmeyi aklımın ucuna bile getirmeyim. Nolur. Kendimle başbaşa kalmaya tahammül edemiyorum. Tek çözüm kaybolmak mı yani. Kış uykusuna yatıp geri de bıraktıklarımı özlemek mi. Yine parmaklarım yelkovanın başını okşuyor. Bunu yaparken neden titriyor ellerim. Hissediyorum beynimde karıncalar var. Ben zamanın geçmesini beklerken o beni yarı yolda bırakıp devam ediyor yoluna. Anlamıyorum neden yapıyor bunu. Oysa ben geçmişteki tarihlerden nefret ediyorum. Hiçbir deprem faciasını, insanların gözlerinin önünde evlerinin yıkılmasını. Ve hiçbir intiharı, tecavüzü, unutmadım. İnsanların kendi evlatlarını öldürecek kadar neler yaşadığını görmezden gelemedim. Hepsi gün gibi, hepsi an gibi, hepsi aklımda. İnan bana ilaçlara bağlı olarak yaşamanın ve annenin bunu bilip üzülmesi kadar daha acı bir şeye tanıklık etmedim ben daha önce. Karanlıkta; nefes alınmayacak kadar karanlık bir gece de, gece köpeklerinken yani sabahın yedisi huzuruyla yanımda dolaşan kadın. O öyle bir kadın ki; geceyi gündüz, seni huzur yapar. Öyle güzel omzu var ki. Öyle güzel ki; Dünyalar kadın geniş ve bir anne kelimesi kadar şefkatli.. Her yanı teselli olan, elleri yumuşacık kadın. Hep baş ucumda, başımın üstünde; başımın tacı ol. Belina ÖZBEK
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Belina Özbek, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |