Herkesin derdi başka. -Orhan Veli |
|
||||||||||
|
Dört tarafım dört duvar gelip geçti zamanlar Sessizliğin koynuna düşleri yükler gibi. Günler aylar haftalar yıllar ne de yamanlar Sanki geçen her anı vuslata ekler gibi. Vebali Çok ağırdır bitmez aşkın günahı Günün berrak yüzüne bulaştırır siyahı. Nice meczup şairler bekliyorken sabahı. Ben hep seni bekledim baharı bekler gibi. Sensiz nefes almak zor susuzluğu yeğlerdim Coşkun pınar misali kollarına çağlardım. Gülüyorsan gülerdim ağlıyorsan ağlardım Bakmaz mıydım sevgilim sana bebekler gibi. Bahtımın cebi yırtık sökük gönül yeleğim Ah yar iki cihanda sendin benim dileğim. Gel gönlüme gir dedim girmedin ki meleğim. Duvara asılmıştım delik elekler gibi. Kalpgahımın üstünde yeşerirken bin lale Gül yüzün gece gündüz geliyordu ihlale. Yanımda dik dururdu fethedilen bir kale Öyle savunmasızdım zırhsız yürekler gibi. Saçlarını okşardım uyuturdum dizimde Birazcık umut versen durmaz mıydım sözümde. Ne ellerin elimde ne gözlerin gözümde Uzaktan bakıyorsun şimdi melekler gibi. 19 Mart 2017 Rasim YILMAZ
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Rasim Yılmaz, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |