İnsanlığın hangi filizi köreltilmek istenmişse, tersine o filiz daha gür büyümüştür. -Freud |
|
||||||||||
|
Kafama, yüzüme, ellerime Dolu dizgin Uzun uzun yağdı. Şemsiyemi açmadım, Kafamda delik açtı İçime girdi Her yerime yerleşti Aklıma, yüreğime, hayallerime Beni çepeçevre sardı. Alıştım sonra Bir de kuyu açtım Biriktirmek için damlaları, Yağmur beni anlamadı Yağmayı bıraktı. Çılgına döndüm Senden hoşnuttum dedim, Ben değilim dedi Sensiz kururum, çatlarım dedim, Banane dedi Bu sözler kulağımda yankılandı. Bırakma, gitme dedim, Artık yanımda değildi Susuz kaldım, Yüzüm soldu, Titredim Buharlaştıkça bende bıraktığı damlalar Derin boşluklar açtı içimde, Dolduramadım o büyük boşluğu, Hayatın anlamındaki yerim boşaldı. Bir umut haykırdım yağmura Belki tekrar yağar diye, Beni aşağılar gibi bir bakış attı. Bu bakış yüreğime çarptı, Beynimi sarstı. Gerekli tavrı gösteremedim. Yüreğim, Merkezi değişen bedenim, Ve içimde bir yerlerde gizlenen beynim Uygun bir koalisyon değildi. Gerekli kararları alamayan Her şeyi kötüleştiren Berbat yönetimiyle beni enkaza çeviren iktidar Savrulan umutlarım Ve içimdeki derin boşluklardı. Sonraları öğrendim Yağmurun konuşlandığı yerin Deforme olmuş bir sünger olduğunu En acısı da bu oldu İyi biliyordum çünkü o süngeri Ve onla tuvalet bile temizlenmeyeceğini Yeni yeni dolduruyorum İçimdeki derin boşlukları Özeniyorum ki sağlam olsun Yıkamamalı hiç bir güç Ne boş çıkan bir umut, Ne de yapayalnız kalmak şu dünyada Hafif olmamalı bu kez Sıcakta buharlaşacak kadar, İnce olmamalı Rüzgarla savrulacak kadar, Ve nankör olmamalı Beni terkedecek kadar Hala yer yer boşluklar olsa da içimde Beynim tek başına iktidar Ve ben umutluyum bu kez doğacak güneşten Hemen yarın güneşi vadetmese de beynim. Malum, bir enkazdım o beni aldığında Ama diyor ki beynim “Umut yeşerdi artık Her şeyi güzel yapmak için,” Ve ekliyor hemen: “Çok çalışmak lazım, Zafer sarhoşluğu yakışmaz bize Ki hala yer yer boşluklar var içimizde” Ve tembihliyor bana: “Sen sünger değilsin ki yağmur içesin, Çölde değilsin ki kuruyasın, Yok düşünmenin gereği Aç gerektiğinde şemsiyeni!”
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mehmet Dönmez, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |