Eğer bir kelebeği sevebiliyorsak, tırtıllara da değer vermemiz gerekir. -Antonie de Saint-Exupery |
|
||||||||||
|
Yoksun, Gel diye bekliyorum. --- Gecenin bir yarısı, çakırkeyf, yarı karanlık, belki biraz tanıdık o sokakta yürüyorum. Neler yaşanmıştı o sokakta halbuki? O sokakta seni arıyorum. --- Karşılaşma korkusuyla, her gün aşındırdığın o yollarla yoldaş oluyorum. Seni soruyorum, susuyorlar. Sana geliyorum. --- En güzel vedaların edildiği duraklardan, kambur sırtımla bineceğim vasıtaya. Sırtıma koca bir yük yükledin. Nereye kadar taşınır bilmiyorum. Seni özlüyorum. --- Gururumu kusuyorum yolun ortasına. Gidecek yerim yok. Biraz kızgın, biraz küskün belki biraz dargın ama yangın geliyorum. Sana dönüyorum. --- Yorgunum, açım, susuzum, sensizim. Bir kaç adım kalmışken vuslata, senin beğendiğin kalpsiz heykeller, yollarıma set kurmuş, korktuklarından. Ben de korkuyorum. Onlardan uzaklaşıyorum. --- Koşuyorum, koşuyorum, koşuyorum varımsız yollarda. Son durağım yok. Şehrin tüm sokaklarında senin heykellerin. Sanırım deliriyorum. Tek yurdum senken, senden kaçıyorum. --- Aylar oldu, ağırlaştı sırtımdaki yük, yorgunluk kendini işlerken tüm iliklerime, son nefeslerimi veriyorum. Ben sana gelemezken, sen bana gel diye dua ediyorum tanrıya. Beni yaşatacak da sensin, elindeki hançer ile göğsümdeki aynayı söküp alacak da. Yalnızca seni bekliyorum. Hasretin ile inşa ettiğim gecelerdeyim, Çal kapımı...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Mahnaz Forouzandeh, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |