Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. -Cervantes |
|
||||||||||
|
Karalamıştım bir mektubun arka sayfasına. “Bir gün gideceğim” diyordum ya! Gökyüzünün beyaz bulut lekeleriyle süslendiği, Posta kutusu olmayan, Hiç sis çökmeyen, yeşille mavi arası bir kent. Bir sokak büyütüyordum çizgilerimle hatırlıyor musun? Tek katlı evlerin, usta nakkaşların ellerinden çıkmış Bahçelerle çevrildiği, Kapı önlerinde İlham perilerinin dinlendiği, Uzun ince masaların dizildiği, İçinden geçilmeyen, içinden çıkılmayan bir sokak. Kırmızı kiremitli bir ev düşlüyordum ya hep satır aralarında; Hani pencereleri aya kanat açan, Denize bulaşan; Kapısı ladin ağacından, Odaları duvarsız, Perdeleri masal diyarından bir ev. Hani “Vakit yaklaşıyor” diye yazmıştım sana, Yapamadığım şeylerden söz etmiştim. Demek istediğim, Bir türlü söyleyemediğim, En sevdiğin kitap Biter ya! Elveda.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mehmet Sercan Tezcanoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |