Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoştur. -Mevlânâ |
|
||||||||||
|
Aldığım nefes, yürüdüğüm yol Damarımdaki asil kan, Sensin Cumhuriyet Hürriyet, bağımsızlık, yeryüzü, gökyüzü, uçan kuşlar Ağaca tırmanan karıncalar, sincaplar Gördüğüm bütün güzellikler senden hatıra Hepsinde senin adın ve imzan var Ata'm, bitimsiz sevdan var Aklımın aydınlığında yemyeşil duran... Yanlışımı düzelten, rotamı doğru çizen "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir"diyen Ülkem için tarih yazan Canım Ata'm Teşekkür ederim, göğe dokunacak kadar Beni yükselttiğin, bulutlara ulaştırdığın için Sonsuzluğu gösterdiğin, bir hikaye Bir masal ya da tozlu raflarda duran Bir roman değil ebedi bir özgürlük olduğun için... Seninle masmavi bir gökyüzü oldum Dalgalandım ay-yıldızlı bayrak oldum Rengine dokundum, öptüm kırmızı-beyaz oldum Sevindim zaferler kutladım, bayram oldum Sen vardın bugünümde, yarınımda Gurur abidem, güneşim, canım Ata'm... Sonsuzluğu gördüm 29 Ekim 1923'le Çiçek açtım bahar oldum, yaz oldum 29 Ekim 2024'le yüzbir yaşımda genç bir Cumhuriyet oldum Bayram oldum Türkiye'mde, hem sevindim hem güldüm Hem ağladım, hem öldüm, yurdumun dağlarında, denizlerinde Taşında-toprağında, okyanus mavisi gözlerinde kayboldum Ata'm ... Şair Necmettin Halil Onan’ın "Bir Yolcuya” adlı şiirindeki: "Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir." Mısralarıyla, Senin izinde yürüyen bir yolcu oldum Eğilip öptüm toprağından, tohumundan, bir değil, binlerce kez öptüm Türkiye Cumhuriyeti'nin şanından, şöhretinden Ve Ata'm ellerinden öptüm Senin, öptüm, koydum alnıma Ben oldum Ekim Tarlasındaki en güzel tohum Ve ülkem oldum yarını hiç bitmeyecek Cumhuriyet oldum... Öptüm vatanımın çayır-çimeninden Dalında çiçek açmış kiraz ağacından Yaprağından, börtü-böceğinin sesinden öptüm Ve sonra titrediğini gördüm toprağımın Eğildim kulak verdim, Senin ve silah arkadaşlarının Ve bu vatan için can vermiş binlerce şehidin Sesiydi yeri-gögü inleten Ata'm. Ağladım, ağladım toprak oldum 10 Kasım'da doğmuş olmakla, Senin acına denk gelmekle Çok öldüm, uzun uzun öldüm Ölmek ve ölmemeği senin dehanda gördüm Ata'm Rukiye Çelik Ankara 29 Ekim 2024
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Rukiye Çelik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |