Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine |
|
||||||||||
|
Yok olalım duman, duman, aklı diyarlarda Hayaller zaten sağır, karanlık kuyularda Yanalım... Oynasın çingeneler kansın, hevese kadar Gel biz ker bahtımıza, çengiler kuralım Çalalım ... Ademin mahseninden, bir şarap çalalım Yıldızların orta yerinde, ser, ser doğalım Vur boynuna kör şeytanın zincirlerini Karanlığın tam dibinde, sır, sır kaybolalım Kaçalım... Kaçsın gölgesinden ruhlar, Tanrıya kadar Gel biz har yıldızlarda, çengiler kuralım Çalalım... Alemin mahşerinden, bir şarap çalalım Yıldızların orta yerinde, ser, ser doğalım Vur boynuna kör şeytanın zincirlerini Karanlığın tam dibinde, sır, sır Kaybolalım... Ve Tanrı sonunda, Yollarını gözlediğim, en sevdiğim meleğini yollamış bana Deliler gibi koşmaz mıyım hiç? Çıplak bedenimle, ateşlere basa, basa, sonsuzluğuma Çığlık çığlığa bağırmaz mıyım? En mutlu günümün sabahında Almaz mıyım ben, elmalı şekerler? Öksüz , yetim, sahipsiz, çocuklara Ve Tanrı sonunda, Yollarını gözlediğim, en sevdigim meleğini yollamış bana Gören gözlerim çağırmaz mıyım? Bir kör dilencinin, zifir düşmüş sokağına Anlamaz mıyım, hiç? hissetmez miyim? O ürkek bakışları Saklanmaz mıyım? Kendi karanlığıma... Ve Tanrı sonunda, Yollarını gözlediğim, en sevdiğim meleğini yollamış bana Deliler gibi koşmaz mıyım hiç? Çıplak bedenimle, ışıklar saça, saça, kendi hasatıma Çığlık çığlığa bağırmaz mıyım? En mutlu günümün sabahında Sarılmaz mıyım ruh ruha? sonsuzca Tanrıya mesutkuntan
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Mesut Kuntan, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |