Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Benim bir derdim var, hey dostlar! Kendi gibi, ismi güzelim var. Adı Aysun o güzelin, ama ne çare, Sunamam o güzele gökteki ayı, Zira ne zaman görmek istesem, dokunmak istesem ona, Hasan emmi hep kahvede. Ya görürse beni diye korkarım, Zira üç cümle lafı vardır hep, Ne zaman görse beni dinlemek durumundayım: “hey oğul ne edersin kızımla? Onunla evlanmek arzunsa Peygamber çiçeğini, bul getir bana.” Bu uğurda dolaşırım alemi il il, Ama ne çare, bulamadım bu çiçeği kimsede; Hepsi dikenli idi, yani birer güldü. Kaybedecek vaktim yoktu zira o güllere, Katlanabileyim dikenlerine. Tuna boyunu geçtim, üç kıtanın iki kez toprağını eşeledim, Ama ne çare, bulamadım bu çiçeği hiçbir yerde. Vazgeçmeyi bekledim, gelmedi, O çiçeği arandım, kendini göstermedi. Hasan emmi ise, beni kandırmış. Çok iyi başlığa, aşkımı ellere satmış. Aysunum da el vermedi bana, Sunamadım diye ayı ona. Ama güzel idi ay, onun ince kaşı gibi idi. Parlaktı, tıpkı gülen cemali gibi. Hep karanlığa erişirdi, onsuzluğa dayanamayan gözlerimin serabı gibi, O çok güzeldi, gönlümün aradığı gibi...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © F. ERBİL KUTLU, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |