Paul'un Peter hakkında söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanımamızı sağlar -Spinoza |
|
||||||||||
|
yıldızlar benimdi bir zamanlar avuç avuç çocuklara dağıtırdım hep bayramlarda büsbüyük mutluluklar vardı küçücük tebessümlerde ve bir zamanlar ben vardım bizlerden mürekkep bizleri bilen adım gibi yoktan icat ettim lüks olsun diye kafdağı'ndaki gûlyabanileri bülbülleri baykuş yaptım caka satmakla zümrüd-ü ankalardan öç aldım phantom kanatlarıyla kudretimle avunmak /övünmek deriz ya/ için velîliğin imtiyazını ipotek ettirdim deliliğe başıboşluğun serabına demir attım zamanı sıfırlayarak gülüp geçtim titrek gözyaşlarına ki soluk bir asker mektubu gibi hasretin mahzunluğu vardı işiltısında ama yalvarmanın acizliğini görmedim dönüp bakmadım bile tereddütlü dudaklara acı bir çizgi buruk bir vicdan sürdüren varlığın kavgasını bir çift dudaktır iki gözle birlikte biri altta biri üstte öylece ya da yanyana sadakati heceleyen kıpır kıpır saadeti kaybederken gene de istemeyen tükenmemi bu yağmada ah ne çare ki görmedim göstermediler bu sükutu inadına şimdi mi gördüğünüz gibi dotlar bildiğiniz gibi işte
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tahir YÜKSEL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |