"Bir kitabın kaderi okuyanın zekasına bağlıdır." -Latin Atasözü |
|
||||||||||
|
Şöyle Beyoğlu’nun ortasında yanımdan geçip giden tramwaya, insanlara, çöp kamyonuna, tinerci çocuklara, kalabalıklara, tenhalıklara aldırmadan öylece durup duran bir ağaç. Mutlu başı, dimdik yukarıda dalları rüzgarda hafif hafif sallanan. Çevresini sarıp sarmalayan demir parmaklıklara aldırmayan huzur dolu bir gövde... Belki o zaman daha çok severdim beni. Daha çok severdin, Severdiniz. O zaman tüm kaprislerimden, kıskançlıklarımdan,sıkıntılarımdan, tüm iç huzursuzluğumdan boğulmazdım. Kendi kusmuklarından boğulan bir bebek gibi. İğne deliği kadar bir nokta var. İçimde bir yerlerde... Bense o noktayı alıp büyütmekte hiç olmadığım kadar başarılıyım. Delik büyüyor. Karanlık bir mağaranın içine giriyorum. Kaprisler, kıskançlıklar, kuruntular sarkıtların üzerinden birer birer üzerime damlıyor. Keşke bir ağaç olsaydım. En azından saksıda yetişen bir tür bitki O zaman beni daha çok severdiniz. 12/05/2004 Derin
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Derin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |