Tanrı insanı yarattı, insan da sanat yapıtını. -Oscar Wilde |
|
||||||||||
|
. Kocaman bir ayna parlak, beyaz, ışıl, ışıl elimde, yüzümde, bedenimde... Tutmak isterken ellerimle, kaçıyorken avuçlarımdan ilerliyor içimi yakarak. . Tenim isyanlarda. Denizin de gücü yetmemiş mavisini korumaya. Rengi bozulmuş dalgalar vurdukça kayalara aşınıyor her vuruşta bir parça. Hırçın ve sert o seste erimeye başlıyorum kocaman aynanın ışınlarında... Koşuyorum, koşuyorum beyaza, yeşile, karaya çalmış maviye ayağımı sürten taşlara aldırmadan tenimde kocaman aynanın bıraktığı ısıyı, şavkı bırakmaya.... . Kucağındayım... Sarmış tüm bedenimi saçımın her bir tenine dek.. Bozulmuş mavinin serinliği içime girerken uzanıyorum sırt üstü ... Yüzüme yansımakta hala o kocaman parlak ayna... Beyaz, yeşil, karalarla oluşan ebrulisinde bozulmuş mavi "Sen bana aitsin, sen benimsin" diyor bağıra, çağıra... Hırçınca bir kayadan kopardığı küçük parçayı sunuyor bana ona ait olduğumu ispatlarcai... Ve bırakıyorum kendimi razı olarak yapacaklarına. . Sürüklüyor, sürüklüyor.... Parçasını elimde sakladığım kayalar görünmez oluyor. Parlak kocaman ayna bütün görünce bizi bırakıp peşimizi alıp başını gidiyor dağların ardına... . Değişmiş mavim ve ben gidiyoruz birlikte dalgaların kucağında. Mutluyum bu yalnızlıktan mutluyum sadece onun beyazı, yeşili, karasıyla olmaktan. Sarıyor mavim yüzümü, gözlerimi, ağzımı, saçlarımı okşaya, okşaya.. Tüm boşluklarım doluyor, ağırlaşıyorum, inmeye başlıyorum aşağılara. Daha, daha, daha iniyorum yavaş, yavaş ahenkle, isteyerek.. Ve nefesim yukarılarda, sesim yankılarda kalırken bedenim gerçek, bozulmamış maviyle buluşuyor derinlerde... . Soluksuz bir huzur içindeyim elimdeki kaya parçasıyla ... . 04/08/2004 Nesrin Göçmen
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Nesrin Gocmen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |