Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine... |
|
||||||||||
|
Kendinizi şu şehirden, ya da dünyadan hatta evrenden dışarı atmak istediğiniz, yapayalnız hissettiğiniz benliğinizi kimsesiz bir sokak kedisi gibi? Ya da izbe bir parkın bankında çişeleyen bir yağmurun altında geceyi geçirmek istediniz mi? Hayatı hergün değişen ve karmaşıklaşan dertler yumağı olarak gördüğünüz, sabahlara kadar gözünüzü hiç kırpmadan efkarlı ve çaresiz bir vefasızı düşündüğünüz? Ahh keşke diye umutsuzca iç çektiğiniz? Sonra ağladığınız yorulana kadar biteviye... Kahrolası aşk masalını bir kalemde silmek istediğiniz oldu mu? Her geçen gün biraz daha umudunuz kırıldı mı yarınları düşünürken bir başınıza? Sonra bir dost aradınız mı hep sadık, güvenilir ve samimi... Uzaklara bakıpta derin derin daldınız mı mutsuz ve umutsuzca? Uçan kuşlara imrendiniz mi ne kadar özgür temiz ve saflar diye... Geçmiş günler canlandığınızda gözünüzde neden diye sordunuz mu hiç kendinize? Şimdi için kaygılandınız mı? Ve gelecek içinse satmışım anasını deyipte boşverdiniz mi herşeye? Sizi bilmem ama ben bunların hepsini yaptım, anlayacağınız hayatı denedim ama olmadı olamadı... Gönlümdeki öksüz çiçeği büyütemedim soldu gitti, ruhumdaki mistik melodi susutu bitti. Açıkçası ben beceremedim galiba umarsızca yaşamayı... Mutluluğu bir çocuğun gözlerinde aramayı bilemedim kuşların cıvıltısında ki ı,o dinmez çoşkuyu duyamadım Korkarım ben hiç kimseyi ölümüne sevmedim sevemedim. O yüreği görmedim kendimde kahretsin göremedim. Önemli değil nasılsa bunların artık hiçbiri. Biraz sonra dinecek bu feryatların hepsi hayatını bitirecek bu şanssız bahtsız kişi. Yalan dünya sonsuza dek ELVEDA...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Sabahat Yildirim, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |