Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere |
|
||||||||||
|
uluyan bir kurdun soğuk nefesinde titredi yalnızlığım üşüme ey gökyüzü… rastık çekilmiş gözlerin ölgünlüğünü çekti içine güneş/hüzünle…batıyor usumda bir çocukluk masalı Hansel mi yedi yoksa ekmeği/ yerdeki Gretel’in çikolatası mı bıkkın bir silahşorun son mermisinin gideceği istikamette gözüm iz bırakır mı yüreğime saplanan hançer… “yıkıl bre namert yalancı” rayihalar yükselmişken semalara hiç tadım yok bugün yine sığırcıkların ötüşünde kaldı düşlerim …artık tek bir ses duyamıyorum usta bir kalemden bir söz dilendim de ne aldım nişangahı benim artık tüm evrenin günümü sahiplenmek için sarıldıkça yağlı urgan sıktı boynumu çırpınışlarım…deli atışlarım i s t e m i y o r u m…bırakın beni bırakın öleyim şiirlerin içinde…bulurum darağacımı birinin içinde ikincil bir şans yok…ilkel dürtülerime yenik düşmüşken birincil olan …deli çobanın kavalından çıkan notalardayım kızılca kıyamet kopmalı artık dünyamda ucuz bir şarabın kırmızı kekreliği genzimi yakarken y a l a n saltanatın yılan sarhoşluğu dolanma ayağıma…aldanmam turkuvaz rengi okyanusun en derinine göç halindeyim u y k u m v a r…don öncesi rüyalarda savruluyor minik kelebeklerim seslerin kaybolduğu uçuruma atılan bedenim paramparça umut yok…kayıplarda dileklerim…dualar beni terk etmiş…nerede kiminleyim nü tablonun arkasında saklı tüm gerçek…gören kim? diri bir ejderhanın ağzından fışkıran bir ateş ıssızlığım a ğ l a y a m a m…kalabalık sokaklarda yitti göz yaşlarım yarın kısa bir şarkı söyleyecek…kısa bir şiir okuyacağım ıhlamur ağaçlarından düşen bir çiçeği koyacağım çayımın içine melekler beni dinler mi aşk kendini siper eder mi benim için şaire söz verir mi yalnızlık bir daha dönmemek için kış bitince gelen baharla çiçeklenir mi yeniden düşlerim ırakların yakın olduğu hangi masalda anlatılır /ve/ n i y e dönmez giden sevgililer duru bir su gibi kuytusu aşkın…yalnızlık delirtiyor!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Atilla Güler, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |