İnsan özgür doğar, ama her yanı zincire vurulmuştur. -Rouesseau |
|
||||||||||
|
Sirenler çalardı kentin uğultularında Kalabalığa karışırdı endişelerimin kokusu AY terk etmezdi GECEYİ Vefalı seveniydi sonsuz değin, Her gün dur demeden, sevgisini yitirmeden Bırakırdı kendini çırılçıplak gecenin koynuna Güzel, çekici, şehvetli Buz gibi bir şarap tadındaydı ay… SON TREN terk edip giderdi İSTASYONU Düdük sesi duyulmaz olurdu Ben seni şiirlerdim yine, yeniden AY terk etmezdi GECEYİ Vurgunuydu gördüğü ilk günden beri İmrenirdim tutkularına, içim ürperirdi Gece dördü vururdu saatler Bense kimliğimi kaybederdim… KUŞLAR terk ederdi ŞEHİRLERİ Kelepçeler takılırdı şiir yazan ellere Bir külhanbeyi narası olurdu aşk şarkıları AY terk etmezdi GECEYİ Hep aynı tutkuyla sarmaş dolaş olurlardı, kıskanırdım… Ben seni yanımda isterken, Rüzgar yaslardı başını omzuma, Geri çekerdim bedenimi Önce bir motor sesi, saat sabah yakın… VAPURLAR terk ederdi İSKELEYİ, Martılar yarı uyanık sabah uykusunda, Geceyi bölerdi bir başınalıklar, AY terk etmezdi GECEYİ Seviyordu doğuşundan bugüne dek Ben nasıl seviyorsam seni, Nasıl saklıyorsam, yazıyorsam sevgimi kalbime Geceyi dinleyen de yalnız bendim belki Oysa o da AYA aşıktı… SEN BENİ, TREN İSTASYONU, KUŞLAR ŞEHİRLERİ, VAPURLAR İSKELEYİ terk ederdi belki, Hiçbiri bir tek AY olamazdı, Mühürlenmiş bir isim yazıyordu dumandan Terk ederdin sen bile beni de, AY terk etmezdi GECEYİ…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Elif Demiröz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |