..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler." -Oscar Wilde
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > Ayça

15 Haziran 2005
Her Gece Saat 10  
Ayça
Ahşap pervazlı penceremden dışarı doğru süzülen kısık lambamın ışığı , bahçeyi şenlendiren yaz güllerinin üstünü örtüyordu o gece.

:BAII:
Ahşap pervazlı penceremden dışarı doğru süzülen kısık lambamın ışığı , bahçeyi şenlendiren
yaz güllerinin üstünü örtüyordu o gece.
Saat yine on oldu ,dedim içimden .Son bir senedir her gece aynı saatte , aynı soruyu tekrarlıyordum kendime.Niye değişmiyor hiçbirşey ?
Gözlerim eski bir hediyeye takıldı , o günü ve son günü dün gibi hatırladım ve ahhh dedim.
İç sesimi öyle derin dinledim ki , kalbimi sağdan soldan sıkıştırdılar yine , derin bir nefes aldım.Hatıralar geçmişiyle yaşayan bir insan için ağır yüktür , işte o gündü dedim , o güne kadar sabitlediğim tüm düşünceler ,birbiri ardına bağlanabilecek teorilerin hepsi yerlebir olmuştu.Düşlerin pek çoğunun üstünden o ağzına kadar gerçek dolu tır geçti,
hiç durmak istemedi yavaşlamadı biçti geçti.
Her son yeni bir başlangıçtır , geçişler hep sancılı.
Sancılı zamanlar mutluluğa gebedir , sezgilerin olanca sadeliğin de zamanda süzülüp uçarsın,
Bedenin yerçekiminden kurtulur , rüzgar arkadan iter umutla dolar için.Geçmişten yavaş yavaş sıyrılırsın yeni bir yenilgiye kadar.
Niye değişmiyor hiçbirşey ? ve on dakika sessizlik ,fonda piyano tınlıyor.Eski bir albüm elimde,fotoğraflar kısa metrajlı filimlere dönüşüyor zihnimde.Kimi zaman Phasilis’in asırlık sokaklarında dolaşıyorum,hemen arkasından bir doğumgünü mumu üflüyorum binbir dilekle,bir iki sayfa sonra boş boş bir bilgisayar monitörüne bakıyorum hemen arkasından gülümseyerek fotoğrafı çekeni engellemeye çalışıyorum.
Bir yıl boyunca kendime bu soruyu sormuş hiçbirşey değişmemiş zannederken , albümlerin içinde ki ufak bir tur ne kadar değişmiş olduğumu bana on dakikada anlattı.
Dört sene önceki çocuk bakışlar bu yetişkin gözlerle ne kadarda değişikti.Rüzgar herşeyi alıp
götürecekmi ?
Sanırım artık değişmesi gereken bir pencerem ve saat onda değişmesi gereken bir sorum var.Sancılar sona eriyor , kızımın adını Umut koymalı.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: değişim
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
30 Haziran 2005
Merhaba; Evet, herşey değişiyor aslında.Yalnız biz farkına varamayabiliyoruz......Ya da sahip olduğumuz bakış açımız, değer yargılarımız değiştiği için; hep aynı kalan şeyleri biz farklı görüyoruz, farklı değerlendiriyoruz.Kısacası, birşeyler değişiyor hep.Ya bakan göz değişiyor, ya da baktıklarımız.............Güzeldi.....Sevgiyle kalın.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yanlış Notaya Basan Bencil İnsan
Bir Gece Hikayesi
Günlerden Çarşamba
İllüzyon
Bir Tuhaf Adam,emre

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Karşı Kıyı
Kalbimi Nasıl Kaybettim
Dünya Durmadan Önce

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hep Hayal Kurmak İstiyorum [Şiir]
Düşünmek İçin Çok Geç! [Şiir]
Mert ile Suna [Öykü]
Gözler Yalan Söylemez [Eleştiri]

Ayça kimdir?

Analizci,eleştirel,mükemmeliyetçi,çocuksu,gözlemlediğim herşey kendi yarattığımız yapay dünyadan ayırıyor beni.

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ayça, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.