Şiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
Toprak altındaki karınca, kararınca ısır etimi Korkarak ve korkutarak kendini sevdirenler, siz de için kanımı ki dolgun dudaklarınızı öpebilsin sevdikleriniz Ve sen sevgili, kemir kemirebilirsen kemiklerimi İnsanoğlu bir çelik yapı, çelik yelek Kulelerde silahlandırılmış ve gövdelendirilmiş yalnızlıklarınız için size biraz sis, biraz pus gerek Bu yüzden kan ve gözyaşı dolu sonu hep acıyla biten, mistik ve lanetli öyküler sundum size Unutmadan bir kenara yazın adımı, benim adım Spartaküs… Göz yaşlarım, tıpkı kuru bir çınar yaprağı gibi sürüklenirken yüreğinize ve sel olur akarken öylesine, delicesine, bir güzelin dalgalanan kıvılcımlı saçları gibi, bir çocuğun yetim gözleri, bazen de ana sütü acılığında bir içki gibi süzülürler çatlak dudaklarınızdan İnsani iletişimsizlikler çağına giriyorsunuz, demir parmaklıklar batmıyor parmaklarınıza Matematik kitaplarınızda sevgi yok, mutluluk kitaplarınızda ya korsan ya işporta Resimli ve seri numaralı banknotlar, resimsiz ve seri katiller yaratıyor durmadan, dokunulamayan Çizdiğiniz geleceğin içinde insanlar vuruluyor, vurduruluyor İnsan etleri yanık ve kan kokusu tanıdıktır oysa Aynalardaki suretinizden kaçarsınız Sevgililer alınıp, sevgililer satılıyor borsalarınızda Dışarıda duvar kağıdı sevdalar yanarken alev alev, içinizi ısıtırsınız Ateş, kuzgun, ben, mora çalan kırmızı ve yanılsamalar Ve yine ağustos, kireç kaplı duvarlar Duvarları ören işçinin nasırlı elleriyim, belki de gitmeliyim Bazı geceler olur korkudan bütünleşirsiniz elinizdeki ölüm kusan delikli demirle Bazı geceler kendi kiraladığınız katilin soluğunu hissedersiniz kirli ensenizde Bazı geceler gecedir sadece Ve bazı geceler dağların eteklerine sis vurduğunda korkutur sizi, yalnız kendinize izlettirdiğiniz sinemaskop korku filmleri Kardeşleriniz vücutlarıyla buzullaşırken sokak ve mağaralarda, alış veriş yaparak mutlu oluyorsunuz büyük mağazalarda ve yaşam diyorsunuz bunun adına Kabuslarınızı ve gerçeklerinizi sardım sigarama, dumanı yok Duygularınız ayaküstü atıştırılırken, aşklarınız ancak bir öğün yetiyor Hayatlarınızın telif hakkı ya çoktan satılmış yada halen satılıyor Yaralarınıza merhem diye zehir katılmış, kanınız durdurulamıyor Yudum yudum içiyorsunuz her zerresini bu petrol kokulu zehirin Manyetik bantlarda birer nota oluyor gelecek hayalleri Patlamıyor içinizdeki saatli bomba Mahkumlara kırık satranç taşları, radyoda tütünlü şarkılar çalıyorken yılları İblisin göğsünü yararak çıktım karanlığınızdan, terli ellerimle yakaladım kötü kokulu meleklerinizi Siz kanlı tarihinizi çiçeklerle süslemeye çalışan palyaçolar, insanlık simsiyah bir gecede bile anmayacak adınızı. Kırmızı çimenlerin üstünde sıra sıra dizilmiş cesetler gibisiniz. Yalansız ve maskesiz yaşayamadığınız dünyanızda, yalınayak ve maskesiz dolaşarak tadını çıkarıyorum acının, sizlerin inadına inadına Kum, kan, kasvet, sessizlik, polen rüzgarları ve çağrışımlar. Öldürülen bir şairin gülümseyen yüzündeyim Toprağın kokusunu, bebeğin ellerini ve denizin şavkını özledim Belki de gitmeliyim Ölüm ayırır beni efsanelerden, ölüm ayırır beni kirli gerçeklerle süslediğiniz ömrünüzden İnsanoğlu bir çelik yapı, çelik yelek Kulelerde silahlandırılmış ve gövdelendirilmiş yalnızlıklarınız için size biraz sis, biraz pus gerek Hayat ağacını baltalayan gözü dönmüş sersemler, bir gün kanatacak beni anarken yüzünüzde bıraktığım gülücükler Plastik meşrubat şişelerinde damıtıyorum kanımı ki boğulurken, gözleriniz kamaşsın hayallerimin gücünden O da yetmezse eğer, şiirler zerk edeceğim damarlarınıza öleceksiniz gülmekten Unutmadan bir kenara yazın adımı, benim adım Spartaküs ve siz kirlettiğiniz sürece Spartaküs size küs… M.Evrensel BİLGİN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Murat Evrensel Bilgin, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |