Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. -Atatürk |
|
||||||||||
|
kırlangıçlar gidiyordu canımın içi öyle durup dururken bakmıştım göğe yoksa nereden bilecektim ki geçip gittiğini baharın yazın... söz verdim diye sana şemsiyesiz çıkıyorum sokağa ayaklarımda ince bantlı terlikler direnirken hazana ıslandım tepeden tırnağa... şiirlere sarıldım eve varır varmaz ardı ardına yüz şiir okudum canımın içi ellisi ilkbaharda yazılmışsa ellisi sonbaharda yazılmıştı besbelli... mevsimlerin hiçbirinde / her nasılsa kavuşamamıştı sanki hiçbir şair sevdiğine kim bilir belki kavuşmuştu da / bizim gibi yetinememişti bir göz değmesiyle... sitem dolu şiirler okudum inanır mısın kimi vefasız diyordu kimi merhametsiz anlamadım ki canımın içi / bir şair nasıl kıyar / nasıl kızar sevdiğine... bir soru takıldı aklıma okurken aşk şiiri sence aşk var mıdır / bizdeki gibi varsa ömrü kaç yıldır ilkel kabilelerde... ilkel diyorum canımın içi doğadan başka güç ayıp yasak tanımayan yeşili yatak yastık yapıp sevişmeyi bir çeşit ibadet sayan en ilkel kabilelerde var mıdır aşk şiiri hepsi ayrılık üstüne... belki bizim aşkımız ilkel kabile işi her mevsim her ay her gün her gece güzel bize... söz verdim diye değil canımın içi başka türlüsü sana / bana yakışmaz diye daldaki son yaprak düşse bile yazmam ayrılık üstüne madem ki seviyoruz eylül gelmiş, bize ne? bee
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © bee_bee, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |