..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlığı o dereceye vardı ki; yere düştü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Aşk ve Romantizm > SEFA DİKEN

17 Aralık 2005
Rüya  
SEFA DİKEN
Çok yoğun duyguların yaşandığı bir akşamın kırıntılarının uyku içerisne serpiştirilmesi gibi bir şey

:BBED:
Seni düşündükçe üstüme kasvet çöküyor.Sanki dünyanın bütün ağırlıklarını ben kaldırıyor muşum yada kaldıracakmışım gibi..Hatta kaldırdığım o ağırlıkların altında eziliyor muşum gibi. Seninle görüşemediğim şu günlerde senden öylesine uzak ve varlığına o kadar yakınım ki... Yeniden şu dünyaya gelme şansım olsa yine seni seveceğimden o kadar eminim. Ama dünyaya yeniden gelme şansım kadar yok-sun…Yoksun işte...Ve gecelerin ortasında dünyayı aydınlatan bir yıldız kadar çok-sun... Olmayışına inat,ölümüne çoksun.Her ne kadar yokluğunda geceyle gündüzü pek ayırt edemesem de yine de çoksun benliğimde. Dünyanın neresine bakarsam bakayım gözümün eriştiği her yerde sen varsın.Hatta hep var olacaksın.Anlasana pamuk prensesim;ben sana aşığım delicesine… Beni aramasan da aşığım sana. Bili-yorum çok uzaklarda hatta çok yakınlarda bile olsan sen de beni seviyorsun ve be-nim seni delicesine düşündüğüm şu saatlerde. Önündeki kağıda kaleminden dökü-len bu cümleleri gördüğünde önce şaşırdı genç adam.Ne zaman yazdığını bilemedi çünkü. Niye yazdığını da bilemedi. Bilemedikleri çoğaldı düşündükçe. Niye yalnız olduğunu bilemedi. Neden kendisini kimselerin anlamadığını bilemedi. Nasıl olup da bir türlü mutluluğu yakalayamadığını bilemedi. Ama şimdi niye aranmadığını ve hatta Kardelenini niye arayamadığını hiç bilemedi. Bilemedikleri boğdu onu. Anne-sini niye zamansız kaybettiğini bilemedi sonra. Arkasından niye sevdiklerini birer birer kaybettiğini düşündü onu da bilemedi. Düşünceler dağlar gibi çökünce omuz-larına, silkinmeyi denedi. Kalkmalıydı, öyle ya, yapayalnızdı ve şimdi kalkmazsa birazdan ağırlıklar iyice çullanınca hiç kalkamazdı. Başını çevirip pencereden bak-mayı denedi. Akşamın alacası çoktan çökmüş, gün geceye doğru hızla yol almak-taydı.Soluk bir yıldızın soluk ışığı yaladı suratını.”Ben o yazdıklarımı demek aydın-lıkken yazmışım” diye düşündü.”Yıldızların bu loş ışığında ne yazabilir ne de yaz-dıklarımı okuyabilirim çünkü.”Uzaklardan gözlerin erişemeyeceği,ellerin tutamaya-cağı kadar uzaklardan karanlıkları yırtan bir baykuş sesi geldi.”Hayırdır inşallah” dedi.”İnşallah hayır olsun.” Baykuş seslerine it ulumaları karıştı.Bir aralık,bir at kişnedi gibi geldi aslında ama buna emin olamadı.Birazdan bu seslere gök gürültü-lerinin homurtuları da eklendi.Birden parladı gökyüzü ve bir yıldırım küresi denge-sini sağlayamayıp çaresiz kendini yeryüzüne bıraktı. Ne zamandır gözyaşlarını içine akıtan gökyüzü sarsılarak ağlamaya başladı.”Arkadaşını çok seviyor olmalı” diye düşündü. Hemencecik kendiyle bağdaştırdı olayı.Kendiyle ve Kardeleniyle. Kardelen de onun dilinde bir şarkıyken, dudaklarının arasından düşüp gidecekti aşk mitolojisinin yapraklarının arasına. Yok olacaktı güneşte eriyip giden karlar misali.Olmayacaktı hayatının gelecek bölümünde.Mahmurlaştığını hissetti birden. Aynı zamanda açlıktan midesinin kazındığını da..”Bir şeyler yesem” diye düşündü. ”Uyumalıyım” diye bir başka düşünce karşıladı ilk düşüncesini. Uzaklardan bir yer-lerden bir ninni sesi geldi kulağına. Çocukluk yıllarına gitti birden bire. Annesinin elini hissetti saçlarının arasında. Onun sıcak dudaklarını alnında duydu.”Uyusun oğlum” diyordu ninnisinin arasında.”Uyusun da büyüsün” diye ekliyordu.”Uyudum be anam, hem uyudum hem büyüdüm, büyüdüm de ne oldu sanki.” ”Uyu oğlum sen uyu” diyen annesinin sesine kandı, uyku gözlerini yendi, açlığını yendi, yalnızlığını yendi. Gözünde annesinin nur yüzü, kulağında o güzel sesi çınlıyordu. Gerinerek esnedi yatağının üstünde. Gözlerini tavana dikmiş, sanki oraya yapışıp kalan anne-sinin nur yüzünü izliyordu.”Nur içinde yat anneciğim” dedi. Demesiyle annesinin silüetinin kaybolması bir oldu. 10 ARALIK 2005

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yalnızlık Düşünceleri

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Gün Batar Kuşlar Döner [Şiir]
Yağmurlu Özlem [Şiir]
Dertleşme [Şiir]
Anaya Özlem [Şiir]
Seni Çok Özlüyorum [Şiir]
Oralarda İyi Bak Kendine [Şiir]
23 Saatin Ardından [Şiir]
Karanlık [Şiir]
İsimsiz [Şiir]
Belli [Şiir]

SEFA DİKEN kimdir?

Hayatın her alanında karşıma çıkan hemen herşeyden etkilenen ve bunu kalemiyle paylaşan birisiyim.

Etkilendiği Yazarlar:
Necip Fazıl Kısakürek

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © SEFA DİKEN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.