..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Özlem Şiirleri > Mustafa ATİŞ

18 Ocak 2006
Gıyabında  
Mustafa ATİŞ

:AGGA:
Gıyabında hayal kurdum bu gece
Sokak lambaları eşliğinde
İşaretler aleminde...
Sen bir virgül Konstantin'de,
Ben bir nokta Kuzeydoğu'da.
Zaman ve mekan olmasaydı
Bir de gururumuz
Ve biz;
Noktalı virgül olabilseydik...

Sen bulut olmuştun... ben yağmur
Sen yükseldikçe semaya
Güneşe yaklaştıkça
Soğudukça... benden uzaklaştıkça
Ben ıslattım toprakların yüreğini

Sen ışık olmuştun... ben karanlık
Dünyayı dolaştım ardından
Seninle bir an bile
Kerahat vakitleri dahi
Beraber olamadım...

Sen umut olmuştun... ben de sen
Seni kaybedince
Bir daha gelemedim kendime...

Hanı seninle bakardık ya yıldızlara
Biri senin... biri benim olurdu
Senin ki aydınlıktı... senin gibi
Benimki de görülmedi bir daha

Gıyabında sarhoş oldum bu gece
Ben vardım... bir de sen vardın orada
Ama biz yoktuk...

Gıyabında namaz kıldım bu gece
Mezarını hayallerimle açtım
Toprağını gözyaşımla suladım
Başucuna bir karanfil bıraktım
Ve seni
Kalbime gömdüm..

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın özlem şiirleri kümesinde bulunan diğer yazıları...
Gülzâr
Yıldızlar Üşürken
Ayrılık
Çayelim

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Güle Ağıt
Demokrasi Destanı
Deniz Yıldızı
Marjinal Aşk
Gül Endam - 2
Deniz Benizli Seda
Yıldızlar
Süreyya Tepelerinle - İstanbul
Nur Sena
Sen Ağla Yüreğim

Mustafa ATİŞ kimdir?

10 Kasım 1972 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini burada tamamladı. Uludağ Üniversitesi İ. İ. B. F. İktisat Bölümü'nü bitirdi(1996) . Üniversite yıllarında bir kaç arkadaşıyla Uludağ Öğrenci Yurdu Şiir Grubu'nu kurup 4 sene boyunca Şiir Dinletileri düzenlediler. Kültür-Edebiyat-Sanat dergisi olan 'Ahenk Dergisi'nde iki yıl görev yaptı. Üniversite yıllarından sonra İstanbul,Rize ve Rusya (Moskova&St. Petersburg) 'ta muhasebe birimlerinde çeşitli kademelerde görev yaptı. 2002 yılında SM Mali Müşavirlik ruhsatını almış olup, İstanbul Beyoğlu'nda açmış olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Bürosu'nda faaliyetlerini devam ettirmektedir. Aynı zamanda; Rize-Çayeli-Esendağ Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı'nı ve Beyoğlu Büyükçarşı Yönetimi Denetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmekte olan şairimiz; evli olup Ahmet Asım ve Yusuf Emir isminde iki çocuğu vardır. Lise yıllarından itibaren şiir yazmaya başlayan şairimizin şiirleri bir çok dergi, e-dergi, gazete ve internet sitelerinde yayımlandı. 'Şairler. net' in 2005 Yılı En Güzel Şiirleri Antolojisi' nde 'Nazlı Gülüm' şiiriyle yer aldı. 'Antoloji. com & Ümraniye Belediyesi' nin beraberce düzenlediği '2006 Yılı İstanbul Konulu Şiir Yarışması' nda 'Süreyya Tepelerinle-İstanbul' isimli şiiriyle 'Mansiyon' ödülüne layık görüldü ve bu şiiriyle 'İstanbul Şehrengizi' isimli şiir kitabında yer aldı. Çayeli Dernekler Federasyonu'nun hazırlamış olduğu 'Çayeli Sevdalıları' isimli şiir kitabında iki şiiriyle yer aldı (Mart-2008) . Ümraniye Belediyesinin 2009 yılında düzenlediği 'Serbest' konulu 5. Geleneksel Şiir Yarışmasında 'Gül Endam-2' isimli şiiriyle 'Mansiyon' ödülüne layık görüldü ve bu şiiriyle 'Kuklacı' isimli şiir kitabında yer aldı.

Etkilendiği Yazarlar:
Nurullah Genç, Sezai Karakoç, Necip Fazıl KISAKÜREK,Ümit Yaşar OĞUZCAN, Atilla İLHAN

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Mustafa ATİŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.