Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine... |
|
||||||||||
|
ideallerin kahramanı duyguların sarhoşu gölgelerin yalnızlığı sarar beni avuçlarımda yıldızlar üşür ben... varoşların çocuğu bulutlar emzirir beni yağmurlar kutsaldır benim için sokaklar kutsal bir de bu şehrin karanlıkları Ben... o değilim artık bedenimi ruhuma kurban ettim sevdamı dağlar yazdı bir gece yapraklar donmuştu orada güller donmuştu ebabil kuşları yaralı umutlar donmuştu benim içimde volkan dağlar donmuştu... Ben... o değilim artık sevginin kucağında büyüyen sevgilinin kollarında mutlu bir tavus kuşuyken renklerimi aldılar benden tüylerim kana bulandı oysa kırmızıyı severdim ışığımdı... bayrağımdı... gülümdü... güneşin doğuşundan batışına kadar tüylerim kana bulandı... Ben... o değilim artık hayallerle büyümeye umutlarla yürümeye silah çektim... güller ateş aldı kalbimin ta ortasından her dem... bir damla uğruna ömür ağacına bir adım daha yaklaşırken yüreğim yaralı bugün dikenli yollar üzerinde yalınayak ta yürüsem o ben değilim artık!.. Benden kalan... Yalnızların yoldaşı Sokaklarda birkaç damla gözyaşı...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa ATİŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |