Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero |
|
||||||||||
|
Sus şimdi! Konuşsun medenî hayat, Dokunma hüznüme ey kara bahtım Zamanla büyürmüş özlemler kat kat, Kavgaya girmeden yıkıldı tahtım Sus şimdi! Konuşsun medenî hayat. Boşluğa düşürdüm kaygılarımı Bırak da kanasın yaram şiire, Hat’rı pek sayılan anılarımı Kesenden düşürüp bırakma kire Boşluğa düşürdüm kaygılarımı. Sarı mı, eylül mü elinde zaman? Yalanı dil söyler, kapat gözünü! Soluk bir arzudur geride kalan Cânı yitirsen de sakla özünü Sarı mı, eylül mü elinde zaman? Bulamazsın beni bu takvimlerde Beni yağmurlardan hep sonra ara, Hiç çıkma karşıma zül resimlerde Hicranlar günahtan daha kor yara Bulamazsın beni bu takvimlerde. Aşkın gözü hep kör olalı beri Kaderi örermiş tek hecelik söz, Kalmadı zahmette rahmetin yeri Kapanınca seni görmez hiçbir göz Aşkın gözü hep kör olalı beri. Kırk yıllık gizemler düşünce küle Ateş olup yakar güldeki al renk, Sorsun hesabını bülbüller güle: Lale hilâle eş, bülbül neden tek! Kırk yıllık gizemler düşünce küle. Bir biz yetim kaldık, bir de geceler Kanadı kırık bir Zühre gibisin Dert varsa deva da var… ve geceler Gökten yere düşen hale gibisin Bir biz kaldık yetim, bir de geceler. Sus şimdi! Konuşsun medenî hayat, Dokunma hüznüme ey kara bahtım Zamanla büyürmüş özlemler kat kat, Kavgaya girmeden yıkıldı tahtım Sus şimdi! Konuşsun medenî hayat.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Zafer ŞIK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |