Olgunluğa erişmemiş şairler ödünç alır, olgunluğa erişenler çalar. -George Eliot |
|
||||||||||
|
Sakın ola, ben Leyla’yım deme! Acının kalbini taşıyorum kir pas gönlümde, Bindiğim hiçbir tren götürmedi beni menzilime, Günahlarını yudumladığım mevsimsiz sevda Azrail gibi! Kör bir akrep dolaşıyor peşimde Yarınlarımın can damarlarından kanımı emiyor, Zehrini kusuyor en derin yerlerime.. Her anne ikiz doğurmaz! Aşkın dilini keşfettim buralarda Ve her insan konuştuğu dille düşünür, Gecenin lacivert karanlığı yürekte çıban gibi büyür! Kuraklığını yaşadığım umutlar “lâ havle” sabrının son durağında! Mavi kokan tren Vagonlarında “ben” olmayan Bir yarın taşıyorlar güneşe, Her tren benim üstümden geçer, Ben, kökü gökte olan bir ağacın Rengi kaçmış ham meyvasıyım! Yıldızlara ulaşamayan sesim Koyu bir infilak doğuruyor gecelerime, Aşkın şehzadeleri Kırmızı bir isyanı haykırıyorlar benliğime! Boş odalarında yüreğimin En şerefli bir intihar denemesindeyim! Parmak uçlarım “vela kuvve”yi fısıldıyor kulaklarıma gizliden! Siyahın olmadığı mevsimde Günah kokan aşkın davetiyesini Göz yaşlarımla yakıyorum, Saatlerin göstermediği takvimleri Gerdanlık yapıyorum efkarıma, Bir kuleye çıkıyorum yorgun hatıralarla, Bin uçurum görüyorum; Cehennem kesiliyor ruha tabut gözler Söz muamma, gülüş efsun.. Ve ey fani aşk! Ebede uzanan yolda sen yoksun, Ruhumda ağlayan hicranın sessiz hıçkırıkları Ve “ben”i ben yapan bir sadâ yetişiyor çığlıklarıma “illâ billâh..”, “illâ billâh..”. Ey Leylâ’nın yolunu gözlediği Kays! Çöllere düşüp bulamadıysan Mevla’yı eğer Sakın ola, ben Mecnun’um deme! Zafer ŞIK 04 Nisan 2005 Pazartesi 19:19 MERSİN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Zafer ŞIK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |