İnsan özgür doğar, ama her yanı zincire vurulmuştur. -Rouesseau |
|
||||||||||
|
İçiym, içiym olmey. Hayalın gözümün önden getmey bi tüllü! "Ah Hadduç ah!" deym. Sumsuk sumsuk vuruym döşümün tahtasına. Hele o sıfatını heç unutamıym. Çokluk soruym ben baa: "Ben neyttim de saa yahamı gapdırdım?" Ammiyn uşaklarının gahrı heç çekilmey artık. Hatırleyn mi bilmem? Acı iki çirtik hanek edek didim, Süllümü süyüe dayadım, Arişten duda atlayıp sizin hayada endimdi. Mekinelerin altında galasıız e mi! Nerden de gördüüz siz? Meersem uşaklarıız beni takip ediylermiş! İki hanek, iki çor bile edemeden beni ele aldılar, Börgüme börgüme sumsukdan nasıl vuruylar! Gavur öldürüyler sahılam! Hele güççük gardaşın! Ganne gırııynan seertmez mi! Yüreem ağzıma geldi. Devlisi günü gene geçtim sizin dehlizden. Tağaya baktım gene göremedim sıfatını. Düşünüym düşünüym olmey. "Sebaa gene geliym," deym, Gorkuym ağam. Gözümün gurdunu gırdılar bi kelle. "Bilaan görüym," deym, Süyük de çömeliym. "Zibil atmaya gelir olur ki," deym, Gardaşların da beraber geliy; Bedeniize top deye! Yidik mi ulan bacıızı? Ne var da ardından geliysiiz? Sen heç gafağa takma Hattuç! Sen beni sevdikten kelli Fakir de olsam, maim de olsam, Ayağımın tumanını satarım da Gene gavuşurum saa. (Anonim)
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © A N Kaplan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |