Tüm insanlık bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac |
|
||||||||||
|
Uğrumla yeşertip, sulayan benim. Uzanıp, sarılan çıkarcı kolu, Görünce hayretle sızlayan benim. . Ebruli sardunya çaresiz hasta, Rengi mi çalınmış sözle, kasıtla? Kelebekler, kuşlar tüm doğa yasta, Gökyüzünü yırtan, gözleyen benim. . Yeşillere küsmüş yaşlı gözleri, Hayalle buluşur susmuş sözleri, Gülmeye hapistir kışı, yazları, Seçilmez yarını düzleyen benim. . Çoğu kez bardağın boş tarafını, Görerek beklerim Tanrım affını. Kanayan, yaralı sevda safını, Bağrıma saklayıp, güzleyen benim. . Affını bekleyen idamlık gibi, Günahsız yakaran kurbanlık gibi, Meyhane önünde akşamlık gibi, Sabırla Güneş`i özleyen benim. . 01.Haziran.2006 Nesrin Göçmen
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Nesrin Göçmen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |